Conjuncţia dintre Marte şi Nodul Sud – 5 martie 2015

Acest aspect are o repetabilitate de aproximativ 2 ani, dar cu poziţia Nodului Sud şi a lui Marte în semnul Berbecului ne vom mai întâlni peste alţi 18 ani. Iată că în acest fel, pe 5 martie 2015, la ora 6.01, se deschid două cicluri importante legate de purificarea, curăţarea, arderea şi eliberarea energiei trecutului; unul de 2 ani iar altul de 18 ani. Aceşti doi paşi sunt cumva necesari, căci avem de lucrat pe mai multe nivele legate de trecut, unul necesită o muncă de igenizare, mai superficială, dar necesară pentru a ajunge în straturile mai profunde, iar celălalt pentru a descinde în zonele profunde ale sufletului.

Marte se află în propriul domiciliu Berbecul, şi în casa I, la momentul formării aspectului, ceea ce-i conferă o forţă brută deosebită, care ne poate ajuta să facem puţină lumină în gândurile furioase, să înţelegem cât de nocive sunt frustrările dar şi sentimentele îngropate. Aflat în gradul lui Mercur, cu care se află în septil, Marte va încerca să-şi exercite forţa prin puterea energiei, cumva evitând colaborarea cu Mercur, pentru a realiza o transformare şi acţionând sub impulsul dorinţei, dar şi al manipulării prin forţă. Este ca şi cum există o ruptură, un hiatus între energiile emanate de cele două planete, Soarele, adică fiecare în parte, putând să împingă declanşarea unor forţe violente şi năucitoare, sau utilizarea lor în scopul cunoaşterii şi dezvoltării interioare.

În acest context general, conjuncţia Marte Nodul Sud capătă semnificaţia de curăţenie de primăvară, mai ales la nivel emoţional, pentru a face loc puterii de a gândi şi de a realiza ideile şi proiectele personale. Pierderea fluxului energetic constructiv, prezent acum, se poate face tocmai prin implicarea în bârfe, discuţii provocatoare, sau altele de acest tip, generate din exterior, tocmai pentru a ne capta atenţia şi implicit energia în acţiuni care nu ne privesc.

Ascendentul momentului este în semnul Vărsătorului, subliniind tocmai nevoia de utilizare a cunoaşterii, de creştere prin înţelegere, de eliberare spirituală prin detaşare de războaiele şi acţiunile altora. În acest fel se poate evita anarhia şi dezordinea provocatoare de haos. Nodul Nord, în opoziţie cu Marte, ne vorbeşte de nevoia de echilibru, de acţiune comună, de unire a forţelor pentru idealuri comune, el de altfel fiind poziţionat pe punctul mijlociu dintre Mijlocul cerului şi Jupiter retrograd. În acest fel se subliniază odată în plus, tendinţa de a ni se prezenta imaginii prin care să ne fie deviată atenţia de la realitate, să trăim un scenariu care nu ne priveşte, să ne implicăm în emoţii distructive, străine nouă. Acesta este o metodă cunoscută de manipulare atât la nivel de individ cât şi la nivel de grup sau mase.

Este evident că evitând curăţenia de primăvară despre care vorbeam, se va realiza o îmbâcseală, sufocantă, greu suportabilă, care va avea un debuşeu controlat de ceilalţi, atât ca timp cât şi ca direcţie. Nu este exclusă ca această încărcătură explozivă să se detoneze şi la nivel de Pământ, tocmai pentru a se elibera şi curăţa atmosfera pământului.

Întrucât ne cunoaştem, probabil, mai bine decât oricine altcineva, suntem cea mai potrivită persoană căreia să-i cerem sfatul, atunci când ne găsim într-o situaţie dificilă. Un exerciţiu interesant presupune a cere sfatul sinelui nostru din trecut şi sinelui nostru din viitor. Primul este un sine mai tânăr – cel care eram, odinioară; iar al doilea este sinele mai vârstnic, mai matur – cel care vom deveni, cândva. Putem dobândi o perspectivă diferită, putem privi totul într-o nouă lumină, atunci când contemplăm situaţiile curente fie prin ochii plini de candoare ai sinelui de odinioară;  fie din punctul de vedere luminat de experienţă şi înţelepciune, al sinelui cel matur. Poate că sinele mai tânăr ar percepe o dilemă curentă, cu inocenţă şi fără urmă de scepticism. De asemenea, sinele mai vârstnic, mai înţelept, poate oferi sfaturi dintr-o perspectivă calmă, a experienţei; dar şi blândă, iubitoare, a compasiunii.

Amintiţi-vă cum percepeaţi lumea, în tinereţe! Care erau, pe vremea aceea, gândurile noastre, cu privire la fericire, dragoste sau nedreptate? Imaginaţi-vă cum aţi fi reacţionat, în trecut, la dilema cu care ne confruntăm, în clipa de faţă! Acea perspectivă ar aşeza într-o lumină diferită relaţiile, chestiunile băneşti sau deciziile de viaţă. Pe de altă parte, gândiţi-vă la persoana care veţi deveni! Noi, într-o versiune mai matură, am putea reflecta asupra unui probleme sau unui conflict, cumpănind toate eventualităţile, înainte de a porni la acţiune … sau poate că nu. S-ar putea ca sinele mai vârstnic să-şi asume riscuri, să se raporteze mai puţin la părerea altor oameni şi să se bucure mai mult de viaţă.

Am putea chiar institui un comitet consultativ format din sinele din trecut, prezent şi viitor. Poate vom dori să purtăm, în scris, un dialog cu versiunile noastre – iată o metodă bună de utilizare a energiei Mercur – Marte, pentru a consemna gândurile, simţămintele şi sfaturile pe care sinele de odinioară şi din viitor le transmit celui din prezent, cu privire la o situaţie curentă. Sinele voastre diferite pot oferi răspunsuri inestimabile. Până la urmă, nimeni nu ne cunoaşte mai bine decât noi înşine. Noi ne suntem propriul sfetnic şi călăuză de taină, luminat de înţelepciune.

Nu există vreo cale mai rapidă de a atrage, de a chema nenorocirea, decât a o prevedea.
Gândirea este o forţă intensă, precum şi un instrument creator, căreia numeroşi oameni îi acordă prea puţină energie sau pe care o leapădă, în contextul unei ameninţări reale  la adresa siguranţei sau stabilităţii.
Ce anume te nelinişteşte, astăzi? De ce te frămânţi?
Mai degrabă decât să fii îngrijorat, nu ar fi mai bine să îţi investeşti rezervele temporale şi resursele mentale  întru vizualizarea unei turnuri favorabile de situaţie?

Acordă-i minţii tale această întrebuinţare, în cursul zilei de azi, şi vei fi accesat una dintre cele mai uluitoare resurse, unul dintre instrumentele extraordinare pe care Dumnezeu ţi le-a pus la dispoziţie pentru crearea zilelor tale de mâine, a viitorului tău. Neal Donald Walsch

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top