Conjuncţia Soare Chiron din 8 martie 2015

Conjuncţia Soare Chiron, este un cadou pe care-l primim acum, în ultima zi a Babelor, de Ziua femeii, la început de săptămână şi de primăvară.

Este un aspect anual, şi de fiecare dată, dar mai ales acum când se formează în semnul Peştilor, ea ne aduce resurse de vindecare excepţionale, căci asupra noastră este transmisă o lumină vindecătoare şi de refacere excepţională.

Întâlnirea dintre cele două planete se află la Punctul mijlociu dintre: Uranus şi Vesta, Mercur – Marte, Mercur – Uranus şi Mijlocul Cerului şi Fundul Cerului. Un punct mijlociu capătă o forţă deosebită deoarece reprezintă rezultanta celor doi vectori care se compun – a se citi planete. Aşa că în afară de încărcătura pe care o aduce în mod curent conjuncţia Soare Chiron, aceea de a ne vindeca şi autovindeca în mod spiritual, luminându-ne sufletul, şi înţelegând cine suntem şi ce avem de făcut, apar încă alte trei energii extrem de intense şi importante.

Să le luăm pe rând pentru a le înţelege corect.

Forţa pe care o generează Punctul mijlociu Uranus Vesta este deosebită, subtilă, contradictorie dar în acelaşi timp intensă, căci asociază cunoaşterea ştiinţifică cu focusarea spirituală, libertatea, avântul, depăşirea limitelor cu stabilitatea dată de senzaţia că simţi exact ceea ce ai de făcut. Aparent aceste două energii sunt antagonice, dar ele sunt modulate de Chiron, cu o mare înţelepciune, pentru că el construieşte un pod între raţional şi simţuri, pod care este cumva octava superioară a lui Pallas. Spun aceasta deoarece Pallas reprezint felul inteligent în care fiecare persoană prelucrează stimulii exteriori, iar acest aspect ne determină să înţelegem dincolo de barierele cunoaşterii umane, căci îi adăugăm Credinţa.

Mercur şi Marte acţionează pentru a ne sincroniza gândirea, ideile şi informaţiile cu acţiunile, este extrem de important căci acest Punct mijlociu, aduce o abilitate practică concretă şi imediată, energiilor rezultate.

Mercur şi Uranus, aduc prin Punctul mijlociu, o deosebită agilitate mentală, perspicacitate, sensibilitate intelectuală, intuiţie şi înţelegere aproape genială. Apare o simultaneitate de dispoziţii pozitive ţi negative, o rapiditate de înţelegere, surexcitare nervoasă a facultăţilor mentale. Doar că prezenţa lui Chiron şi a Soarelui, orientează corect aceste conexiuni, şi ne ajută să putem depăşi bariere ale cunoaşterii incredibile, evident adăugând şi credinţa, mai ales în valoarea noastră, ca dar de la Dumnezeu.

Mijlocul Cerului şi Fundul Cerului, reprezintă relaţia dintre rădăcina unui copac şi ramurile sale înălţate spre Soare. Sunt două puncte extreme, dar care se susţin reciproc, la Punctul lor de mijloc, rezultând fructul, manifestarea, rodul şi rezultatul. De aceea este nevoie să înţelegem şi să analizăm, fiecare dintre noi, extremele, să ne situăm în centru şi să privim din interior, împrejurul nostru. Acest Punct mijlociu ne aduce capacitatea de a privi totul global, de a transforma exteriorul la nevoile personale interioare, ca şi cum acordăm la nivel spiritual trecutul cu viitorul prin prezent, sau mai bine spus prin trăirea conştientă a acestuia.

Cumva acest aspect, cu încărcătura lui, ne spune că a venit timpul, pentru fiecare dintre noi, de a se prezenta în exterior, social, prin calităţile sale fundamentale, dar şi de a prezenta realizările spirituale şi mentale, adică de a-şi expune ideile, informaţiile şi credinţele personale.

Jupiter retrograd este în inconjuncţie cu Soarele şi Chiron, ceea ce ne sugerează că tentaţia de a prezenta celorlalţi ceea ce vor să vadă şi nu ceea ce suntem, este foarte mare. Faptul că Jupiter se află în puterea semnului Leului – domiciliul Soarelui – face ca tendinţa spre teatralitate şi dramatizare să fie extrem de puternică, la fel şi superficialitatea şi minciuna socială. În plus se formează un yod între Jupiter, conjuncţia Soare Chiron şi Pluton, care ne indică manipularea la care suntem cumva supuşi şi cu care suntem distraşi din a fi noi înşine şi a ne dezvolta.

Şi, nu în ultimul rând, Neptun, la ora formării aspectului, 6.21, se află pe Ascendent, ceea ce ne sugerează că suntem prinşi într-o ceaţă deasă, pe de-o parte fabricată, tocmai pentru a fi împiedicaţi să vedem ceea ce trebuie, iar pe de altă parte pentru a face singur gestul de ridicare a ei, prin înţelegere şi luminare interioară. Cumva ni se sugerează să fim oneşti cu noi înşine, în mijlocul confuziei şi haosului care ne înconjoară, în acest fel vom căpăta puterea obţinută prin realizarea  şi înţelegerea a ceea suntem cu adevărat ca Om şi fiu a lui Dumnezeu. Această stare trebuie atinsă de cât mai mulţi tocmai pentru că suntem într-o criză de evoluţie extrem de profundă şi dură, cei care o realizează putând să ajute omenirea pentru a renaşte rapidă şi urgentă.

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii… că problemele financiare se pot volatiliza într-o clipită, şi că tu te bucuri, în realitate, de o eternitate în abundenţă.

Da, ştiu, ştiu … lucrurile nu par astfel, la prima vedere; însă, cu adevărat, dispui întotdeauna de tot ceea ce  îţi este necesar,  chiar aici, chiar acum.

Ştii cum îmi dau seama? Eşti încă aici.

Dacă nu ţi s-ar fi oferit întotdeauna toate cele necesare, nu ai mai fi aici.
Ei bine, nu îţi revine decât sarcina de a înţelege acest adevăr, în profunzime.
Aşadar, nu-ţi mai face griji!

Totul va fi în regulă, în ceea ce te priveşte.

Aşteaptă şi vei vedea!
Preferabil ar fi să nu aştepţi deloc.

Trăieşte această experienţă, chiar acum!
Şi păstreaz-o în amintire, pentru vremurile

în care situaţia nu va fi roz  (bineînţeles, numai în imaginaţia ta)!

Ştii deja motivul pentru care această reamintire s-a ivit în calea ta, astăzi…Neal Donald Walsch

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top