Conjuncţia Neptun Vesta – aprilie 2015

Acest aspect are o conotaţie unică, extrem de subtilă, şi profundă, el se formează odată la aproximativ 4 ani şi de fiecare dată aduce fiecăruia dintre noi posibilitatea de a ne găsi canalele de comunicare cu Dumnezeu, de a înţelege şi simţi mesajele subtile, de a creşte spiritual, de a descoperii puterea dedicării unui ţel sau a unui drum, destinului.

Din punct de vedere spiritual, acest aspect este absolut vindecător dacă îi înţelegem esenţa. El ne spune că, dacă ne putem accepta pe noi înşine, dacă ne putem aprecia talentele aparte şi calităţile excepţionale care ne caracterizează numai pe noi, la nivel individual, dacă înţelegem că fiecare trece prin propriile experienţe de viaţă, dintr-un anume motiv, atunci suntem mai puţin înclinaţi să ne concentrăm pe ceea ce fie au, fie săvârşesc ceilalţi oameni. A ne înţelege şi onora unicitatea ne permite să scoatem la lumină ceea ce este mai bun în noi înşine, pentru a fi împăcaţi cu existenţa, mai degrabă decât să ne frământăm cu inutile comparaţii. Neptun împreună cu Vesta ne spun: încearcă să nu te compari cu ceilalţi şi vei vedea, negreşit, cât de mult deţii şi cât de aparte – minunat şi neasemuit – eşti!

Din punct de vedere astrologic, această conjuncţie se află la Punctul mijlociu dintre Pluton şi Mercur dar şi al celui dintre Ceres şi Uranus; de aceea are o conotaţie deosebită şi importantă căci sugerează că fiecare dintre noi are capacitatea de a-şi dezvolta comunicarea subtilă, dar şi de a înţelege sensul unei viziuni holistice şi globale asupra oricărei situaţii prezente. În acelaşi timp îşi poate face loc manipularea, iritarea în comunicare, subversivitatea, opiniile exagerate legate de sine, şi tendinţa de a ocoli adevărul.

Acest aspect aduce celor care îşi doresc să sondeze sau să exploreze zonele spirituale, multă dedicare, inspiraţie şi capacitatea de a obţine rezultatele căutate. Intensitatea cu care ne putem concentra asupra subiectelor poate aduce rezultate importante şi descoperiri neaşteptate. De fapt el ne vorbeşte mai multe despre zonele subtile, nevăzute, despre ceea ce fiecare ştie că există dar nu vede cu ochii raţiunii fiind nevoie de mai mult de atât.

Neptun împreună cu Vesta explorează în adâncurile fiinţei noastre, în sufletul nostru, aducând în conştient ceea ar trebui să fim. De fapt, în adâncurile fiinţei noastre purtăm cu toţii amintirea a ceea ce reprezintă menirea vieţii noastre. Fiecare a participat la crearea acestei meniri, împreuna cu Dumnezeu şi cu îngerii, înainte de a veni pe Pământ. Când ne-am întrupat, Pământul ne-a influenţat modul de a gândi, simţi, acţiona, făcându-ne astfel să uităm care-i scopul venirii noastre aici. Dar căutarea, conştientă sau nu, ne urmăreşte în mod constant, ne determină să ne punem întrebări despre rostul lucrurilor şi sensul vieţii, să ne definim sentimentul utilităţii în tot ceea ce întreprindem.

Reamintirea menirii noastre umple golul din noi. Atunci când simţim pustiu pe dinăuntru, ne îndreptăm către ceva din afara fiinţei noastre, pentru a umple acest gol. Şi totuşi, obiectele şi persoanele exterioare nu reuşesc niciodată să umple complet acest sentiment de pustiu interior. Aceasta se realizează numai prin găsirea şi urmarea drumului propriu în viata.

Concomitent Pluton este staţionar retrograd, el ne presează să acţionăm, să înţelegem, să transformăm. Energia Pământului trebuie reînnoită. Ideile noi au nevoie de spaţiu.

Corpul şi sufletul au nevoie de noi provocări. Viitorul a devenit prezent şi toate visele – cu excepţia acelora care includ prejudecăţi – vor avea  şansa de a se manifesta.

Ceea ce a fost important va rămâne; ceea ce a fost inutil va dispărea.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top