Conjuncţia Jupiter Venus 2015

Această conjuncţie este aşteptată de mulţi dintre noi, pentru că ea ne aduce în principal momente de dezvoltare, de expansiune, de reuşită. Tradiţia astrologică ne spune că ”micul şi marele benefic” împreună generează numai aspecte minunate, mirifice, excepţionale. Practic viaţa ne oferă permanent numai momente de creştere şi dezvoltare, doar că nu aşa cum ni le imaginăm, dorim, visăm noi. De aceea această conjuncţie anuală, generează noi oportunităţi , de fiecare dată, de creştere mai ales la nivelul împlinirii obligaţiilor naturale, pământene; în semnul Leului se întâmplă cu o frecvenţă de 12 ani, şi în general, la acest interval suntem mai relaxaţi, dar şi mai neglijenţi, mai distraşi de planul material, sau de lucrurile superficiale, din acest motiv fiind extrem de vulnerabili. Pe de altă parte, semnul Leului, reprezintă un câmp care are o intensitate compactă, o forţă şi o energie deosebită, necesare pentru ca orice fiinţă umană să-şi dezvolte puterea care emană din ea. De aceea această conjuncţie aduce cel mai mare beneficiu, care este dincolo de nemaipomenitele şanse despre care se vorbeşte la nivel superficial, acela de ne concentra întreaga atenţie pentru a ne pune în valoare puterea interioară şi calităţile cu care am fost înzestraţi, din punct de vedere spiritual. De aceea este posibil ca aşteptările noastre să se orienteze într-o direcţie, materială, să fim dezamăgiţi, dar cu siguranţă toate evenimentele converg pentru a ne dezvolta şi creşte puterea interioară, de multe ori prin transformări sau evenimente mai dure.

Această conjuncţie se desfăşoară în trei etape: prima pe 1 iulie, a doua pe 5 august şi ultima, şi cea mai interesantă din punctul meu de vedere, căci are loc în semnul Fecioarei, al concretizării, în 25 octombrie.

Conjuncţia din 1 iulie, se formează la ora 10.57, concomitent cu Luna Plină, ca şi cum Cineva ne deschide larg toate ferestrele, canalele, posibilităţile, le luminează, le evidenţiază, tocmai pentru a vedea cu claritate ceea ce fiecare are de văzut.

Conjuncţia se formează pe gradul 21.38 Leu, în casa a XII a, şi are Ascendentul la gradul 10.26 Fecioară, aflat în opoziţie cu Neptun retrograd. Pe de altă parte această conjuncţie se află în trigon cu Uranus şi în inconjuncţie cu Chiron. Mi se par foarte interesante aceste două aspecte, unul ne vorbeşte de posibilitatea şi energia care este propice pentru a ne elibera, iar celălalt, ne spune că în ciuda acestor contexte, ne este imposibil să vedem Curcubeul, Arcul, Podul, către Cer, fiind mult mai preocupaţi să ne lamentăm sau să credem că putem găsi noi soluţiile cele mai potrivite pentru a ieşi din suferinţă.

Neptun în opoziţie cu Ascendentul, ne spune, că mai degrabă suntem deschişi a abandona rezolvarea problemelor de către ceilalţi decât de către Dumnezeu. Ne place să ne minţim, să evităm să urmăm Adevărul personal, preferând să ne ascundem, să ne complicăm sau să generăm situaţii incerte, de care apoi ne vom plânge. Mercur, guvernatorul Ascendentului, se află în domiciliu, pe casa a X a, în culminaţie, ca să zic aşa, ceea ne permite să putem prinde din zbor ”ideile” sămânţă, inspiraţia, altfel spus, care ne ajută să ne descoperim valoarea şi puterea despre care vorbeam înainte, cunoaşterea şi înţelepciunea concretă, prin care să manifestăm toate acestea.

Luna, are şi ea un rol important, ea guvernează semnul Racului unde se află Soarele, Marte, dar implicit pe Jupiter şi Venus din Rac, cât şi pe Uranus din Berbec, în plus ea se află în grad anaretic în semnul Săgetătorului, în perioada de ”fără direcţie”. Dacă traduc toate acestea, din perspectiva personală, mi se pare că suntem într-un moment în care trebuie să înţelegem, să folosim şi să acţionăm doar în direcţia dezvoltării personale ( atenţie nu mă refer din punct de vedere egoist ci din punct de vedere a creşterii tuturor resurselor personale) în scopul de a ne atinge Destinul, lăsându-ne ghidaţi, în sensul în care tot ce se întâmplă trebuie acceptat şi lăsat să se manifeste, în acord cu expresia ”Facă-se voia Ta Doamne”.

Apoi septilul Uranus Fortuna (foarte interesant căci Fortuna se află în point aries, şi are o mare încărcătură a reuşitei/obligatorii aş putea spune, spirituale), ne spune că şansele noastre sunt altele decât cele pe care am fost noi obişnuiţi să le dorim/visăm/vizualizăm comparativ, ele funcţionând doar dacă ne eliberăm de tot ce nu ne este util, facem o revoluţie în viaţa noastră din acest motiv, lăsând să dispară tot ce ne împiedică să ne simţim liberi spiritual. În plus fiecare dintre noi culege acum ceea ce a semănat, este clar un fel de încheiere de conturi, ceea ce nu pare a fi uşor de acceptat că ne confruntăm cu rezultatele propriilor noastre acţiuni; doar că putem privi totul ca pe o încheiere a unei etape din viaţă, acceptând să culegem ce am semănat dar pregătindu-ne să punem seminţe noi, valoroase, fără a încerca să ne păcălim, sau să păcălim Viaţa.

Toate acestea sun subliniate şi de formarea aspectului în casa a XII a care ne vorbeşte de disipare, de dizolvare, de încheiere şi atitudine spirituală, pentru fiecare dintre noi.

A doua conjuncţie, din 5 august, se formează la ora 0.15, în semnul Leului pe gradul 28.35, casa a V a şi are Ascendentul în semnul Taurului.

Trebuie subliniate câteva aspecte, pe gradul 10.26 Fecioară, unde a fost Ascendentul momentului din 1 iulie, se află PM dintre Mercur şi Lilith, ceea ce subliniază foarte clar că dacă nu am utilizat energia mercuriană despre care vorbeam,  în 1 iulie, acum pot apare situaţii prin care suntem forţaţi să o facem, ceea ce vom resimţi ca o presiune interioară extremă.

Conjuncţia Venus Jupiter, cu Venus în mişcare aparent retrogradă, ne indică tocmai obligativitatea împlinirii îndatoririlor despre care am vorbit la aspectul din 1 iulie, sau indică înţelegere profundă a unor evenimente care au fost necesare atunci.

În plus pe gradul conjuncţiei anterioare 21.38 Leu, se află acum PM dintre Marte şi Fortuna, care ne spune că cei care au acţionat în spiritul aspectului, acum au toate acţiunile încununate de reuşite şi recunoaştere; dar şi PM dintre Soare şi Venus, cumva un punct care are o vibraţie interesantă, căci Soarele se află în propriul domiciliu, indicând că există riscul să ne bucurăm de reuşite şi să nu continuăm transformarea, eliberarea şi dezvoltarea puterii interioare.

A treia conjuncţie se formează în 25 octombrie, cu Jupiter şi Venus directe, dar în semnul Fecioarei, pe gradul 15.36, în conjuncţie cu Fundul Cerului, ceea ce sugerează foarte clar încheierea procesului şi încolţirea primelor seminţe despre care vorbeam. Iarăşi aici este interesant că pe acest grad, în data de 5 august, la cea de-a doua conjuncţie se afla PM dintre Venus/Jupiter şi Nodul Nord, dar şi PM dintre Junona şi Fortuna, ceea ce evident subliniază că acum începe un ciclu nou, o perioadă de analiză, de luciditate spirituală, de discernământ prin care ne vom urma calea potrivită, lăsând să se închidă toate porţile/punţile cu trecutul.

Trebuie spus că Uranus se află în inconjuncţie cu Venus şi Jupiter, ceea ce ne poate genera o stare prin care să pierdem din vedere tocmai faptul că trebuie continuam procesul de eliberare, şi de evitat revenirea la vechea matcă, gândire şi atitudine, tentaţia fiind extrem de mare.

Transformarea este o constantă universală, care ne influenţează viaţa, din clipa naşterii, până la desprinderea de existenţa pământească. La rădăcina procesului de creştere, dezvoltare şi evoluţie, se regăseşte schimbarea. În răstimpuri, schimbarea şi circumstanţele ei determinante sunt o sursă de imensă bucurie; însă, cel mai adesea, ele trezesc simţăminte de disconfort, teamă sau durere. Deşi numeroase schimbări sunt inevitabile, nu trebuie să credem că suntem supuşi capriciilor unui Univers impredictibil. Reacţia noastră la aceste circumstanţe este cea care dictează natura propriilor experienţe de viaţă. Înlăuntrul oricărei transformări, oricât de haotică ar părea, există miez, există un tâlc. Atunci când nu vom mai opune rezistenţă schimbării şi o vom privi drept ocazie favorabilă evoluţiei, vom înţelege că nu suntem deloc neajutoraţi, în faţa acesteia.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top