Conjuncţia Venus retrogradă Jupiter, din semnul Leului din 5 august 2015

Acest aspect este extrem de interesant, cumva micul şi marele benefic sunt din nou împreună. Întâlnirea din data de 1 iulie, despre care puteţi citi articolele: https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/conjunctia-jupiter-venus-2015 şi https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/conjunctia-venus-jupiter-din-perspective-relatiilor-noastre-dar-si-a-relatiei-noastre-cu-sufletul-nostru-cu-interiorul-fiintei, spuneam că reprezintă un moment extraordinar prin care este necesar a ne concentra întreaga atenţie pentru a ne pune în valoare puterea interioară şi calităţile cu care am fost înzestraţi, din punct de vedere spiritual. Pe de altă parte este un moment prin care relaţiile noastre şi Iubirea se află în prim plan, pentru că acestea reprezintă cea mai importantă sursă de energie existentă în fiecare dintre noi.

Aspectul din 5 august este important pentru că el este cel care ne obligă la acţiune, la concentrare, la evaluare corectă şi posibilitatea de schimbare a ceea ce este absolut necesar. Beneficitatea acestui aspect tocmai în aceasta constă, ne oferă posibilitatea de a produce acele schimbări care sunt absolut necesare pentru a ne dezvolta personalitatea, pentru a creşte şi evolua. El se formează concomitent cu un alt aspect care revine în prim plan, cuadratura Venus retrogradă Saturn, această fiind dacă vorbim metaforic, motivul acţiunii. Ea ne subliniază cu litere mari şi cu roşu, ce anume avem de făcut, este vorba de renunţarea la activităţile lipsite de eficienţă, de răsturnarea oricăror lucruri lipsite de valoare, de revolta împotriva minciunii şi hoţiei în numele bunului simţ sau bunăvoinţei, al acceptării şi toleranţei. Ceea ce refuzăm acum să înţelegem şi să schimbăm, se va produce de la sine, dar cu un alt preţ şi o altă forţă, căci va veni la capitolul impuse, la ultima conjuncţie dintre cele două planete, din 25 octombrie.

Aspectul de acum, se poziţionează în casa a V a, casa specifică semnului Leu, deci beneficiază de întreaga putere a semnului şi casei, ceea ce face ca fiecare dintre noi să obţină tot ajutorul necesar dacă îşi foloseşte creativitatea, calităţile şi acţionează numai în sensul realizării personale (a nu se înţelege egoiste ci dedicate). Marte poziţionat pe Fundul cerului este în sextil cu Lilith, ceea ce conferă posibilitatea încheierii unor acţiuni lipsite de eficienţă, întreţinute doar de frică sau de prejudecăţi; de aceea este necesar măcar luarea deciziei de a analiza totul şi a stabili care dintre activităţile personale se încadrează în aceste două variante sau altele asemănătoare.

Pluton, este şi el în trigon cu Junona, acest aspect, şi el repetat, ne ajută să identificăm corect, ce nu funcţionează în toate relaţiile noastre, ceea ce trebuie să transformăm în ele, ceea ce trebuie să eliminăm din atitudinile noastre faţă de ceilalţi şi care dintre ele reprezintă motiv de stres şi consum energetic – aici acţiunea ar trebui să fie radicală şi concretă, de eliminare a lor.

Aşa cum se vede, acest aspect aparent călduţ şi extrem de benefic impune acţiune concretă, naturală din punct de vedere al dezvoltării personale şi fără echivoc: este nevoie să ne stabilim legile personale de acţiune, să le înţelegem şi apoi, de la caz la caz, să le acceptăm şi pe ale altora.

Uneori, scopurile pe care ni le stabilim – şi acum este un moment extrem de prielnic să facem asta – nu sunt decât indicatoare ale nevoii de schimbare; dovedindu-şi utilitatea ca stimul şi far, pentru a ne menţine direcţia. Totuşi, există posibilitatea, o dată ce ne vom fi apropiat de obiectivul idealizat, de a descoperi că, de fapt, nu ne mulţumeşte, nu ni se potriveşte sau nu ne bucură, aşa cum speraserăm. Însă, dacă ne angajăm lin pe cale, avem ocazia de a privi împrejur şi de a lua în considerare şi alte opţiuni, pe când învăţăm, ne dezvoltăm şi evoluăm. Avem timp să analizăm cu atenţie, valorile subiacente dorinţei de schimbare şi să descoperim căi de a exprima acele simţăminte, indiferent dacă îmbracă sau nu o formă similară viziunii noastre iniţiale. A înainta cu paşi mărunţi, dar fermi, ne acordă timpul de adaptare şi stabilizare pe noua noastră cale.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top