Opoziţia Soare Chiron – 2015

Acest aspect este anual şi se formează pe 12 septembrie 2015, la ora 9.59, Ascendentul momentului fiind în semnul Balanţei. De fiecare dată când se formează acest aspect, noi ar trebui să alegem între aspiraţiile noastre şi dorinţe, între idealuri şi obligaţii, fiind un moment de conştientizare a nevoilor lăuntrice. Această alegere generează o stare de tensiune, de numeroase ori o nostalgie, un dor nedefinit faţă de ceva, sau pur şi simplu iritare.

Totul este să încercăm să înţelegem ce anume a generat toate acestea şi să acceptăm starea interioară, căci în acest fel facem primul pas către rezolvare.

Opoziţia se formează pe axa Fecioară – Peşti, şi pe casele V – XI, în traducere, cele două semne sunt mutabile, şi ele ne determină să ne schimbăm optica legată de planul material şi de cel spiritual, aşa încât să scoatem tot ceea ce este mai plin de sens, mai individual, dintr-o situaţie, conjunctură, relaţie, acţiune, etc. în acest fel descoperind ceea ce este revelator, ceea ce ne aduce posibilitatea unor schimburi reciproce. Apoi sunt puse faţă în faţă elementul Pământ cu elementul Apă, este ca şi cum, fiecare este susţinut să-şi îmbogăţească emoţiile prin activităţi concrete, de a avea reacţii personale faţă de un set particular de circumstanţe, toate acestea pentru ca fiecare să poată căpăta puterea de a distribui şi împărtăşi.

Casele V – XI, ne vorbesc despre puterea creativităţii şi puterea de grup, este evident că aceste case vor readuce în prezent situaţii prin care ne va fi testată capacitatea de a ne depăşi orgoliul şi dorinţele, pentru a ne exprima creativitatea, acest fiind singurul mode prin care ne putem integra împlinit într-un grup.

Ascendentul în semnul Balanţei, în conjuncţie cu stelele fixe Spica şi Arcturus, subliniază şi evidenţiază importanţa Ascendentului. Ascendentul ne subliniază rolul relaţiilor în această perioadă, gradul 24.15, ne apune că este nevoie să ne dezvoltăm abilitatea de a descoperi în toate experienţele un sens transcedental, de a vedea totul cu alţi ochi, de a ne schimba atitudinea în faţa provocărilor care apar.

Steaua Spica împreună cu Ascendentul ne provoacă să fim extrem de creativi, să ne utilizăm imaginaţia dar şi capacitatea de a-i putea implica pe cei din jur în activităţile care ne interesează. Spica este una dintre cele mai luminoase stele de pe cer, şi este destul de aproape de Pământ, aşa că influenţa ei se face uşor simţită.

Steaua Arcturus era utilizată de pe vremea lui Homer, fiind denumită  ”păzitorul raiului”, sau ”păstorul turmelor cereşti”, rolul ei este de a ne inspira, de a ne ajuta să recepţionăm informaţiile potrivite cu menirea şi destinul personal. În acelaşi timp, în trecut, se credea că ea aduce furtuni, şi era urmărită cu mare atenţie pe cer, cu siguranţă acestea se petrec şi simbolic, metaforic, fiind nevoie de multă prezenţă de spirit.

Trebuie adăugat că Soarele se află în conjuncţie cu steaua fixă Alcor, care ne îndeamnă la prudenţă şi autocontrol, mai ales atunci când este vorba de exercitarea puterii prin manipulare, iar Chiron este în conjuncţie cu steaua fixă Ankaa care ne vorbeşte despre pionierat şi creştere spirituală.

Chiron formează yod cu Venus şi Mercur, practic acum fiind un moment extrem de favorabil pentru a înţelege, învăţa, scrie, exprima şi valorifica calităţile personale. Este un moment de maximă forţă de iertare şi vindecare a frustrărilor din trecut. Exteriorizarea sentimentelor este cel mai bun lucru, pentru a evita momentele de tensiune sau declinul relaţiilor sentimentale. Este vorba de sinceritate şi umilinţă, de iubire şi pasiune.

Pe un nivel mai ridicat această opoziţie ne vorbeşte despre relaţia noastră cu Dumnezeu. Planul Lui Dumnezeu pentru noi este de fapt, planul pe care sufletul şi l-a asumat în această existenţă, de aceea el este important, dar greu de amintit sau aplicat. De fapt ceea ce avem de făcut este să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne ghideze paşii, dar pentru asta trebuie să fim pregătiţi să ne înţelegem, să ne cunoaştem. În cadrul poveştii personale, Viaţa are rolul predominant.  Ea este cel mai mare dar de la Dumnezeu. Liberul arbitru şi creaţia sunt daruri mari, dar Viaţa este darul suprem. Preţuind-o, îl preţuim pe Dumnezeu, căci El este Viaţa Însăşi. Oricare ne-ar fi povestea, fiecare este părtaş la Viaţă. Acesta este lucrul care contează întâi de toate şi ar fi bine să ne amintim cât mai des cu putinţă să trăim frumos, să ne simţim vii, să lăsăm bucuria vieţii să ne umple inima în fiecare zi.

Dumnezeu a spus:

Atunci când aţi rănit inima cuiva a cărui inima nu aţi vrea să o răniţi vreodată, suferinţa îi aparţine. Nu aţi vrut să faceţi asta. Nu aţi vrea să faceţi asta. Doar că nu aţi fost atenţi când aţi vorbit, iar acum culegeţi în inima voastră roadele durerii. Aceasta durere pătrunde mai profund decât durerea pe care aţi sădit-o, pentru ca nu o puteţi anula.

Trebuie renunţat la toate tipurile de suferinţă. Ele nu aduc nimic bun, cu excepţia faptului că data viitoare sunteţi atenţi şi găsiţi o modalitate de a va exprima fără a răni nici un suflet de pe Pământ. Dictonul de a nu răni alte creaturi merge dincolo de rănirea fizică.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top