Tripla conjuncţie Soare – Lilith – Junona

Acest aspect, dacă ne raportăm doar la Soare, are loc anual, dar în combinaţia Lilith Junona aspectul este rar întâlnit, mai ales în semnul Balanţei unde Junona este puternică, în domiciliu, iar Soarele este slăbit, în cădere. Apoi acestei triade i se alătură Nodul Nord şi i se opune Vesta şi Luna, ceea ce aduce o bogăţie de semnificaţii şi informaţii.

Această triadă, este foarte interesantă din multe puncte de vedere, în primul rând avem două planete feminine care balansează semnul şi Soarele care sunt masculine, el vorbind cu certitudine de necesitatea restabilirii unui echilibru.

Apoi se consideră că Junona are domiciliul în Balanţă dar şi în Scorpion iar Lilith are domiciliul doar în Scorpion. De aici se poate face o asociere legată de corelarea celor două, ea referindu-se la conceptul de transformare, dar prin două metode total diferite: una transformarea prin contact cu mediul exterior şi transformarea prin înţelegerea sau dezvăluirea a ceea ce este ascuns sau puţin vizibil la nivel subtil.

Mi se pare că influenţa asupra noastră este vizibilă la fiecare, pentru că resimţim în interior şi exterior nevoia de transformare şi de schimbare, chiar dacă nu ştim cum să o facem şi de ce. Apoi la nivel concret se aranjează nişte situaţii legate de relaţiile noastre într-un fel la care nu ne aşteptam, din două motive: unul pentru că este necesare o stabilizare iar altul pentru că totul se reorganizează şi evident, se începe de la nivel de relaţii.

La nivel mundan apar la lumină situaţii complicate, evident că acest lucru pare comandat sau controlat, poate că da, dar comanda la cine se află? Totul în jur pare a fi scăpat de sub control, dar fiecare dintre noi are o doză de anestezic care ne face să depăşim cu destulă uşurinţă evenimentele din jur.

Dacă fiecare şi-ar dedica puţin timp pentru a se aduna şi pentru a se concentra asupra propriei vieţi, cu siguranţă ca ar primi informaţii şi înţelegeri importante. Din păcate lăsăm ca lucrurile să se desfăşoare necontrolat, fără a ne pune întrebări profunde sau fără a ne implica conştient.

Este interesant de înţeles că este nevoie de multă luciditate acum, de multă prezenţă şi atenţie, fiecare detaliu trebuie analizat, fiecare sentiment este un mesaj, fiecare gând este o informaţie importantă. Cumva forţa noastră, ne explică această triadă, stă în capacitatea de a ne transforma şi de a ne vindeca sufletul, permiţându-i să ne vorbească, ascultându-l şi punând în practică ceea ce ne transmite. Ea ne vorbeşte de despre rănile noastre nevindecate, despre sentimentele ascunse adânc în subconştientul nostru, care acum au ajuns la un punct în care trebuie înţelese şi acceptate, în nici un caz judecate. Cred se poate afirma că acest aspect ne scufundă, nu conduce în adâncuri, dar nu pentru a ne speria sau înspăimânta sau a ne pierde, ci pentru a lumina cele mai întunecate unghere ale sufletului.

Apoi există un fel de principiu de întâlnire a polarităţilor care se poate foarte uşor transforma în confruntare, în discuţii contradictorii sau certuri destul de importante – mai ales în cuplu, ceea ce reprezintă o altă mare provocare a acestei perioade. Toată această tensiune se poate descărca prin utilizarea resurselor creative care acum se manifestă extraordinar de puternic. Dacă le înăbuşim sau le reprimăm se pot naşte în fiecare dintre noi nişte demoni atât de puternici încât ne pot distruge prin instalarea fricii la fel de intense. Pe scurt este o perioadă de unificare cu propriile noastre posibilităţi, de unificare cu oamenii semnificativi ai lumii noastre cu care avem de înfăptuit realizări importante, cu care, prin această relaţie, descoperim propria noastră împlinire.

REUŞITA

Să râzi mult şi des; să câştigi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor; să obţii aprecierea criticilor corecţi şi să înduri trădarea prietenilor ipocriţi; să apreciezi ceea ce este frumos şi să descoperi ce este mai bun în fiecare; să laşi în urma ta o lume un pic mai bună, fie printr-un copil sănătos, fie printr-o bucată de grădină, sau printr-o condiţie socială îmbunătăţită; să ştii că măcar un suflet a respirat mai uşor pentru că ai trăit tu. Asta înseamnă că ai reuşit. Ralph Waldo Emerson

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top