Conjuncția superioară Soare Venus 7 iunie 2016

Aspectul de conjuncție superioară dintre Soare și Venus se poate asemăna cu momentul de Lună Plină, adică cu un moment de maxim legat de punerea în valoare a ceea ce fiecare suntem. De aceea în această perioadă fiecare dintre noi  și-a făcut anumite evaluări interioare, a trecut prin frământări și de multe ori s-a îndoit de valoarea muncii sale. Aspectul se formează în semnul Gemenilor, ceea ce ne-a determinat să privim în două direcții, dar pentru a ne asigura, pentru a descoperi de unde poate apare pericolul. Din exterior sau la o privire superficială, poate părea teamă, dar de fapt este o evaluare rațională a acțiunilor personale. Cumva acest aspect, care se formează în casa a IV a, foarte aproape de Fundul Cerului, reprezintă un apogeu dar și o nouă deschidere, un început și un sfârșit. Este ca și cum am depus eforturi intense, am făcut tot ceea ce am putut pentru a realiza ceva, iar de acum se va manifesta rezultatul acestei concentrări, noi putând să ne orientăm atenția, de acum, spre o altă direcție. Această dublă situație, este cea care ne generează neliniște, agitație, lipsă de atenție aparentă. Suntem receptivi la toate informațiile care ne interesează, putem acumula cu ușurință noi idei, putem studia ceea ce ne interesează fără nici un efort, dar totul este orientat doar spre propria persoană. Mercur guvernatorul Gemenilor se află în semnul Taurului, în recepție mutuală cu Venus și în opoziție cu Marte retrograd. Venus este în opoziție cu Saturn, și aceste două aspecte par să orienteze energia celor două planete personale mai mult spre exterior. De fapt este nevoie de a privi în exterior pentru a schimba ceva în noi înșine, pentru a determina o evoluție tocmai din tensiunile generate.

Altfel spus, Mercur şi Venus lucrează în tandem, sprijinindu-se reciproc în aspectele pe care le realizează împreună, doar că Mercur în semnul Taurului, aduce idei practice, iar Venus aduce aparente ezitări sau senzaţia de incertitudine, de fapt venind să confirme acolo unde trebuie să acţionăm sau unde aşa este precum ne imaginăm. Prin urmare ambele planete formează opoziții cu planete retrograde, aducând în prezent conjuncturi cu care ne-am mai întâlnit , acum înţelegând ce anume avem de făcut sau clarificându-ne acolo unde existau dubii. Pe scurt readuce în prezent situaţii pe care avem oportunitatea să le rediscutăm, reluăm, reanalizăm, pentru a le utiliza şi înţelege sensul exact.

Aspectul cel mai tensionat, în sensul de dificil, îl reprezintă însă sesquicuadratura Soare/Venus cu Lilith, el ne provoacă tulburări importante, ne blochează acțiunile constructive, detașarea, din cauza lipsei de încredere în noi înșine. De aceea aș putea spune că este mai mult un aspect provocator, căci ne obligă să ne depășim frica și neputințele impuse de minte. Suntem suspicioși și din acest motiv destul de ascunși în comunicarea ideilor pe care le avem. Uneori, pentru a stabili conexiuni funcţionale şi căi de comunicaţie cu ceilalţi, soluţiile sunt limitate şi trebuie să facem eforturi serioase. Este nevoie de precauţie şi răbdare, uneori de importante investiţii emoţionale sau mentale, de proceduri abile şi înţelepte, pentru ca să nu se distrugă prematur calea de comunicare existentă. Dar totul este mult mai simplu dacă ştim să fim sinceri şi să exprimăm mereu ceea ce este mai bun în noi.

Apoi Soarele și Venus în conjuncție se află la punctul de mijloc față de axa Nodurilor lunare. Acest aspect este la fel de important căci leagă trecutul de prezent, însă, din trecut ar trebui să luăm doar ceea ce este valoros, adică darurile obținute prin eforturile noastre, lecțiile și situațiile nu au relevanță, ele ne vor bloca încrederea și ne vor determina să fim conservatori și de multe ori cinici. Pot apare multe momente de îndoială legate de calităţile noastre de a comunica sau de a ne face înţeleşi, de aceea este bine de evitat negocierile, călătoriile nemotivate şi deciziile. În schimb poate fi o săptămână excelentă de studiu, analiză, organizare, de fapt de activităţi personale. Atunci când renunţăm în sfârşit la conflictele sterile şi la atitudinea noastră negativa, putem deveni liniştiţi. Anumite practici de natură spirituală ne pot ajuta în mod eficient să ajungem acolo. De fapt, avem deja în noi liniştea aceasta, dar nu o putem descoperi decât dacă ne acordam timp să ne ascultăm inima şi să facem efortul de a ne armoniza cu unitatea Izvorului Divin.

Se pot declanşa, multe evenimente karmice, fiind posibil să retrăim evenimente sau să fim puşi în acelaşi tip de situaţii ca în trecut. De aceea este bine să ştim că alegerile pe care le facem acum sunt importante, ele închizând cercuri şi făcând reparaţii sau amplificând conflictele deja existente dacă nu ne folosim cunoaşterea şi experienţa acumulată pentru a le gestiona corect. De aceea avem nevoie de extrem de multă înţelepciune, pe care o găsim în mare parte în interiorul nostru, mai ales dacă ne ascultăm sufletul sau intuiţia.

În schimb poate fi o săptămână excelentă de studiu, analiză, organizare, de fapt de activităţi personale. Acestea ar trebui să fie prioritare tocmai pentru a înțelege și a lua din această perioadă tot ce este mai bun și mai constructiv fiecăruia dintre noi.

” În experienţa umană nu au fost niciodată posibile “relaţiile unilaterale”. Orice relaţie bună presupune o bună comunicare, care are la bază afecţiunea şi – cu rădăcini în ea – respectul, bunul simţ, dorinţa de a ajunge la un numitor comun pe principul “câştig eu / câştigi şi tu”, dorinţele asemănătoare sau visele comune. Fie că este vorba despre relaţii de dragoste, de muncă, de afaceri, despre relaţii politice sau de orice altă natură, ele au o bază comună, care înseamnă afectivitate şi, prin ea, onestitate. Legile subtile ale Universului, care stau la baza creaţiei, a tuturor formelor şi a tuturor expresiilor experienţei nu au favoriţi, nu fac excepţii, nu încalcă nici o regulă şi nu închid ochii la abateri! Ele conduc subtil şi corect lumea, aşa încât – în cele din urmă – fac imposibilă relaţionarea între oameni care simt, gândesc şi trăiesc în mod fundamental diferit. Relaţiile cele mai frumoase, cele mai puternice, cele mai binecuvântate ale oamenilor trăiesc şi se hrănesc din şi prin puterea energetică a inimii deschise. Relaţiile care au creat, au inventat, au inspirat şi au dus lumea către succes şi inovaţie, către fericire personală şi succes s-au bazat întotdeauna pe un suflet întreg şi pe energia inimii deschise. Această energie – o consecinţă firească a iubirii şi a unei minţi capabilă să emane gânduri pline de înţelepciune şi de blândeţe – nu are legătură cu instinctul sexual, nici cu clocotele hormonilor, nici cu ambiţiile şi orgoliile de zi cu zi. La o asemenea energie ajungem prin concentrarea personală, prin atenţia pe care fiecare dintre noi o acordă zilnic conţinuturilor minţii şi ale propriilor acţiuni. O relaţie plină de miez, o relaţie autentică, puternică în plan energetic, o relaţie capabilă să ne inspire şi să ne dăruiască se clădeşte pe reciprocitate.”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top