Conjuncția Jupiter Nodul Nord

Conjuncția dintre Jupiter și Nodul Nord, deschide un ciclu de 36 de ani, următoarea întâlnire având loc în anul 2052, în 20 august; totodată acum se încheie un ciclu deschis în decembrie 1979: Conjuncția Nodul Nord Jupiter s-a mai format în acest an în 23 ianuarie, atunci Jupiter fiind în mișcare aparent retrogradă. Momentul în care se formează acest aspect, aduce o deschidere extraordinară în plan spiritual, care va dura așa cum spunem 36 de ani. Vor avea loc treptat, treptat, purificări și schimbări la toate nivelurile, care ne vor transforma în sens evolutiv.

Aspectul exact se formează în casa a IX a a momentului, ceea ce confirmă că se deschide o perioadă de mari transformări și creștere spirituală. În plus avem o cruce pe semne mutabile, formată din conjuncția Jupiter Nodul Nord, Saturn, Neptun în conjuncție cu Nodul Sud și Mercur, ea se poate asemăna cu o roza a vânturilor, și sugerează schimbările și mișcările intense care se vor manifesta la toate nivelurile. Mercur este în domiciliu și este foarte activ, el aducând agitație și neliniște dar și seturi de informații pentru cei care sunt deschiși să afle, sau care au curiozitatea de a înțelege. De fapt, aș putea spune că este coordonatorul întregului ansamblu, aducând numeroase schimbări, dar și multe posibilități de a ne schimba atitudinea, profesia, viața. În plus Mercur se află în conjuncție cu Vesta ceea ce ne aduce fiecăruia posibilitatea de a ne focusa pe ideile care ne reprezintă, de a afla informațiile importante și necesare pentru a merge mai departe, pentru a studia și a obține cele mai valoroase idei. Am subliniat importanța lui Mercur, deoarece Jupiter și Nodul Nord se află în semnul Fecioarei, semn guvernat de Mercur, iar Mercur se află în domiciliul său diurn Gemenii, interesantă combinație, ea amplifică mult forța de manifestare a lui Jupiter, căci Mercur este la ordinul său și face să ne parvină cu multă ușurință orice fel de informație de care avem nevoie pentru a evolua. Aici este o problemă, căci din încăpățânare, din rigiditate sau din orgoliu, nu ne ascultăm sufletul, nu dăm atenție semnelor pe care le primim, nu ne implicăm în Viața noastră, ci doar o trăim.

Capacitatea pentru afaceri este stimulată, chiar revigorată, după o lungă perioadă de acalmie, dar mare atenţie la administrarea bugetelor, economia şi austeritatea fiind necesare. Este momentul în care trebuie să renunţăm la acele lucruri care nu ne mai sunt necesare, ele împiedicându-ne să mergem mai departe, fiind ca un fel de povară sau bagaj în plus.

Trebuie să lăsăm deoparte rigiditatea, să fim deschişi la tot ceea ce ni se oferă nou, în felul acesta toate situaţiile asociate banilor devenind fluide, urmând un curs ascendent. De fapt este un moment de cotitură, în care ar trebui să facem transformări revoluţionare mai ales în modul de a trata problema afacerilor.

Mulţi dintre noi vor dori să folosească puterea pentru a conduce sau pentru a se impune, mai ales în situaţii de criză, sau în care acţiunea se impune. Toate acţiunile sunt susţinute cu excepţia celor care sunt egocentrice sau speculative, dar mai ales cele care au un mod practic de abordare. Claritatea şi transparenţa deciziilor ne va fi de un real folos atât nouă cât şi celor cu care colaborăm.

În plus trebuie să conştientizăm că lucrurile care ni se întâmplă au loc deoarece aşa le-am gândit. Vom tinde să ne preocupăm de acele situaţii pe care simţim că le putem pierde, încercăm să ne apropiem de acei oameni care simţim că se îndepărtează de noi. Cel mai bine este ca acum să stăm deoparte să lăsăm lucrurile să se întâmple pentru a le înţelege.

De fapt este un moment de căutare a identităţii, în care dorim afirmarea de sine.

Să nu uităm: Victoriile pe care le-am obţinut în viaţă nu trebuie folosite doar ca să ne lăudăm cu ele. Ele sunt paşi pe o cale mai lungă, şi ca să o străbatem până la capăt, trebuie să învăţăm să nu ne lăsăm copleşiţi de orgoliul învingătorului.  Este bine să folosim energia lor ca să ne mobilizăm pentru etapele şi mai importante care vor veni, şi atunci nu vom risca să ne abatem din drum sau să ne epuizăm forţele înainte de vreme.

Apoi o altă lecţie importantă constă în aceea că puterea nu înseamnă să poţi lovi în ceilalţi, ci să poţi rezolva, cu calm şi stăpânire de sine, situaţiile de criză. Oricine poate lua o piatră şi poate lovi în altul, dar oare câţi pot vindeca rana produsă? Adevărata putere este aceea care, cu calm şi înţelepciune, este folosită pentru a rezolva situaţiile de fiecare zi, în care mulţi devin de-a dreptul isterici numai fiindcă nu reuşesc să întrevadă soluţiile simple cu care ar putea merge mai departe.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top