Conjuncția Mercur Jupiter august 2016

Acest aspect este anual și reprezintă teoretic, o întâlnire care ne deschide de fiecare dată noi perspective legate de felul în care ne punem în valoarea ideile, calitățile, gândirea.  În acest an, Jupiter este într-o poziție mai delicată, este în cădere, ceea ce cu siguranță diminuează cu mult posibilitățile noastre de expansiune, fiind cumva un moment în care prin forța personală și prin eforturi obținem această  expansiune. În plus, este important să înțelegem care sunt legile care ne ajută să funcționăm la parametrii optimi când este vorba despre punerea în practică a informațiilor, ideilor, a cunoașterii pe care o avem. Cumva este momentul să exteriorizăm, să ne manifestăm cunoașterea personală, atât în scopul de a ne poziționa social, cât și pentru a ne completa construcția personalității. Este o zi în care ne putem utiliza întreaga cunoaștere, inteligența, obiectivitatea, dar și capacitatea de a vedea corect realitatea. Faptul că această conjuncție se află pe punctul mijlociu dintre Ascendent și Mijlocul Cerului, mi se pare că îi dă o importanță extrem de mare. Atunci, această conjuncție sugerează că în funcție de alegerile și deciziile de acum, se vor declanșa evenimente importante în viața fiecăruia dintre noi, atât la nivel profesional și social cât și la nivel constructiv, la nivel de destin și dezvoltare personală. Pentru că vorbim de Ascendent, acesta se află în semnul Scorpionului, la gradul 7.49, în conjuncție exactă cu Junona, dar și cu Lilith. De aceea este posibil să fie cu adevărat probe importante, depășirea fricilor personale, eliberarea de prejudecăți dar și sentimentele care ne subjugă și ne limitează libertatea de manifestare. Ascendentul se află pe punctul de mijloc dintre Soare și Pluton, de aceea forța lui este copleșitoare, aduce transformări puternice, schimbări, lupte intense.

Conjuncția se formează în casa a XI a momentului, o casă extrem de subtilă și importantă. Ea ne vorbește despre felul în care ne materializăm, ne concretizăm puterea personală. Pentru a reuși acest lucru ar trebui să înțelegem care ne este puterea personală. În plus tot ceea ce ne-am propus acum un an să exteriorizăm, să manifestăm, acum poate fi utilizat, pot apare primele roade a eforturilor și deciziilor de atunci. În plus acum este un moment când fel de fel de activități sau idei, care le-am conștientizat în 2012, se pot evidenția, pot crește sau este momentul în care să fim conștienți de ceea ce atunci am primit semnale că nu ne este util și nu este constructiv, să dispară din viața noastră. Cu acest aspect coexistă activitatea la nivel fizic şi tensiunea la nivel psihic. Din dinamica acestei stări putem alege să înţelegem că nici un efort nu este în van, nici un sacrificiu făcut pentru a ne atinge idealurile nu este fără sens, roadele aşteptate vor apare după un timp. Pentru toate acestea avem nevoie de descoperire, cercetare, valorificare, asumare şi responsabilitatea, adică devotament pentru reuşită, mai ales supunere în faţa obligaţiilor sociale. Deci este momentul de început al sfârşitului în care trebuie ca fiecare dintre noi, funcţie de tema natală să-şi asume responsabilităţi, sacrificându-şi propriile dorinţe pentru binele semenilor. Este vorba de gândirea creativă, la nivelul stăpânirii şi purificării emoţiilor.

În contextul astrologic actual, această conjuncție vine să ne determine să ne limpezim mintea, să luăm decizii importante, să ne orientăm atenția către ceea ce este cu adevărat important pentru fiecare dintre noi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top