Conjuncția Soare Jupiter 2016

În fiecare an această conjuncție ne generează posibilitatea de a ne concentra energia personală pentru a ne dezvolta, pentru a crește, pentru a ne bucura de viața personală. În fiecare an este doar o chestiune de direcție, căci nu ne putem concentra atenția pe toate domeniile vieții. Mi se pare că de fiecare dată acest aspect aduce și un fel de echilibru în viața fiecăruia dintre noi, sancționând excesele și susținând implicarea și eforturile. Marele benefic, cum este supranumit Jupiter, aduce cu o luciditate extremă, de fiecare dată,un fel de stare de detașare, în sensul că nu contează ce credem sau ce vrem, în nici un caz ce ne dorim, ci numai ceea ce ne este absolut necesar. Acest absolut necesar, nu-l înțelegem, căci perspectiva din care este privită situația este holistică, și ne obligă să ne mișcăm împreună cu ansamblul, cu ceea ce ne înconjură, cu locul, situațiile și evenimentele din care facem parte, atât conștient cât și inconștient.

Conjuncția exactă se formează la ora 9.59, ea ne spune că este momentul, ca astăzi să ne oprim puțin și să privim în jurul vieții noastre. După părerea mea, mulţi au intrat în jocul periculos al propriilor lor neîmpliniri, ambiţii şi temeri, din care este dificil să ieşi odată intrat. Simt că începe ceva nou, o perioadă nouă, în care fiecare va trebui să aleagă singur între încredere și teamă, între cunoaştere şi ignoranţă, între cooperare şi rivalitate. Nimic nu este întâmplător şi tot ce ni se întâmplă este pe măsura aspiraţiilor şi nevoilor noastre, dar numai alegerile noastre bune fac posibilă împlinirea lucrurilor dorite. În acest context această conjuncție ne ajută extrem de mult, de aceea ce ar fi să ne oprim puțin din alergarea nebună în care suntem și să facem alegerile potrivite, să ne gândim la ele, să le plănuim.

Este important să nu ne lăsăm lăsa cuprinşi de agitaţie este posibil să avem probleme importante, pentru că nu vom acţiona la momentul potrivit. Este bine să folosim logica şi să rezolvăm problemele cu mult calm. Ar trebui să comunicăm celor din jur dorinţele şi nemulţumirile pe care le avem, franc şi sincer, fără resentimente sau remuşcări. Sinceritatea şi modul deschis de abordare ne vor aduce multe rezolvări. Discuţiile deschise, libere, fără ironii sau reproşuri, pot să facă viaţa mai uşoară. În general vom avea arta de a ne afla la locul potrivit, acolo unde se întâmplă ceva important, doar trebuie să observăm şi să înţelegem mesajele care ne sunt destinate. Vanitatea este de cele mai multe ori ce care provoacă acţiuni necontrolate. Este bine să plămădim deciziile cu bătaie lungă, reflectând profund, asigurându-ne în acest fel succesul sigur.

În puţine cuvinte, Jupiter se referă la creştere în sensul dezvoltării noastre, la amplificare în sensul susţinerii a ceea ce avem, la perfecţionare prin amplificare. De aici rezultă calitatea relaţiilor cu cei din jurul nostru, care trebuie să aibă la bază raţiuni profunde, care să includă şi acceptarea încercărilor sau a suferinţelor.

În plan mundan este posibil să ne confruntăm cu prăbuşiri spectaculoase, atât ale unor personalităţi cât şi a unor firme sau concerne, cu dezvăluiri şi scandaluri politice, dar şi cu descoperiri ştiinţifice valoroase.

În general, cred că Jupiter îţi dă atât cât ai nevoie şi îţi ia ceea ce nu îţi mai este necesar, adică se aplică legea că primeşti atât cât meriţi. Deci cam aceasta va fi conotaţia subtilă a acestei săptămâni. De fapt este un moment în care trebuie să dovedim că experienţa acumulată trebuie folosită pentru a ne pune în valoare cunoştinţele despre adevăr, exprimându-ne credinţele şi luptând pentru idealurile şi visele pe care le avem. Este cumva un fel de teste sau probe pentru că lucrurile să se desfăşoară  aşa cum ne-am propus. În acest context Jupiter ne transmite că trebuie să ne ocupăm numai de rezolvarea completă şi corectă a problemelor fără a ne cheltui energia pe nimicuri. În general ne vor fi arătate direcţiile de urmat sau ni se vor trasa problemele de rezolvat, dincolo de dorinţele noastre. Acestea vor reprezenta cel mai aprig duşman, căci dacă ne vom lăsa conduşi de ele vom fi extrem de uşor de deviat de pe calea corectă. Plăcerile se pot confunda acum, extrem de uşor cu nevoile, iar dorinţele nu sunt ale sufletului ci ale trupului sau ale celor din jur.

Este afectat sistemul circulator, mai ales circulaţia periferică şi pot apare frecvente dureri de cap sau probleme cu urechile sau dantura. Hidratarea corectă şi corespunzătoare a corpului  este absolut necesară, sistemul urogenital fiind vulnerabil. Orice problemă cronică poate genera dezechilibre intense, dacă nu-i vom rezolva cauzele profunde.

Exista mai multe voci la care poți să asculți. Este vocea îndoielii, punând sub semnul întrebării și subminându-ți cele mai dragi vise. Este vocea fricii, trezindu-te în noapte cu un șoc rece. Este vocea autorității, dându-ți reguli de urmat. Este vocea părintească, spunându-ți cum să fi protejat. Este vocea prietenului, care-ți spune ce ar face în situația ta. Este vocea rațiunii, analizând opțiunea aceasta și aceea, studiind și învățând faptele, și încă și mai multe fapte, punându-ți dinainte o cale logica. Și mai pot fi vocile îngerilor și ale ghizilor spirituali cu care ai contact, dându-ți sfaturi mai adânci, îndrumare mai înțeleaptă.

Multe, multe voci, toate dându-ți sfaturi, toate sfătuindu-te să faci asta, să eviți cealaltă. Mereu și mereu ele se aud.

Dar în mijlocul tuturor acestea, exista o singură voce care contează, și aceasta este vocea propriului tău Adevăr dinlăuntru. Adânc înlăuntrul tău, există o cunoaștere, și se poate ca această cunoaștere să nu fie nici măcar în cuvinte. Poate fi un sentiment interior, în centrul tău, care se exprimă în propriul său mod.

Această prezență cunoscătoare, care este prezența sufletului/spiritului tău înalt infinit mai înțelept și mai iubitor, știe care este cea mai bună alegere pe care poți s-o faci chiar acum. Antrenează-te să cunoști acest centru al exactității. Retrage-te într-un loc liniștit și descoperă-l acolo. Este liniștea de dincolo de zgomotul fricii, este simțământul stabil de sub toată tulburarea neliniștii. Este adevărul care rezonează în corpul tău când acesta este liniștit și nemișcat.

Nu întreba de ce lucrurile sunt așa cum sunt. Nu întreba ce se va întâmpla în secunda următoare. Întreabă „Ce fac acum?” Întreabă „Cum mă pot apropia de acest lucru?” Acestea sunt întrebările la care centrul exactității noastre are răspunsuri, prompte și adevărate.

Și în exactitatea sa tăcută, uneori sfătuiește la liniște și așteptare, la o răbdare adâncă, la numai atenție și observație. Și apoi, brusc, o deschidere se ivește și ea sfătuiește la acțiune rapidă și curajoasă, la a face ceea ce trebuie făcut în acel unic moment al oportunității. Învață să fi prezent cu această voce. Învață să fi prezent cu acel simțământ, cu acea cunoaștere. Ea este răspunsul.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top