Conjuncția Marte Pluton octombrie 2016

Acest aspect ne aduce odată la aproximativ doi ani, momente de o ,are încărcătură energetică, necesare pentru a încheia anumite capitole din viața noastră, dar și pentru a genera altele noi.

Ultima întâlnire a avut loc în 10 noiembrie 2014, fiind cea de-a două din semnul Capricornului. Întâlnirile anterioare au fost mai dure, mai intens resimțite la nivel fizic și concret. Cea de-a a treia, din 19 octombrie 2016, de la ora 14.22, este de altă natură. În afară de acestea vor mai fi încă 4 întâlniri în semnul Capricornului, în total 7.

Trebuie subliniat că în acest semn Marte are o poziție deosebită, fiind în exaltare, adică aducând și contribuind la schimbări majore, foarte natural, fără eforturi vizibile, ci așa pur și simplu. Planeta Marte reprezintă modul în care ne exprimăm personalitatea şi dorinţele, forţa pe care o dăm ideilor noastre şi acţiunilor. În semnul Capricornului, nerăbdarea este mult diminuată, iar energia planetei Marte se transformă într-o voinţă extraordinară, dar şi concentrare pentru a ne urmări scopurile sau a finaliza acţiunile.  Marte într-un semn de pământ ne dă tenacitatea necesară pentru a ne realizările concrete, dar în semnul Capricornului, aceasta este elevată, rafinată, conştientă şi lucidă. Răbdarea şi eficienţa sunt atuurile noastre forte, pe care, fiecare în funcţie de semnul nativ de naştere, de Ascendent şi de harta natală le foloseşte din plin.

Marte în Capricorn ne mai transmite că uneori trebuie să ne mutăm preocupările într-un loc nou, sau într-un domeniu nou, şi acesta este un minunat prilej de a începe o viaţă nouă. Trebuie să facem eforturi ca să ne adaptăm, să facem faţă la situaţii noi, să ne organizăm viaţa în condiţii diferite. Este o bună cale de a progresa, căci aceia care trăiesc toată viaţa mereu la fel au prea puţine prilejuri de a învăţa lucruri noi. Nu trebuie să ne temem de nou, el vine ca să ne dezvăluie noi aspecte ale vieţii şi ale propriei noastre fiinţe.  Să ne aşezăm cu încredere şi să ne clădim o casă nouă sub noul cer, după cum simţim că este mai bine. Vom avea ceea ce clădim noi înşine.

 

Pluton este guvernatorul ierarhic superior lui Marte, el ne vorbește de transformare, de eliminarea a tot ce este nociv în viața noastră, ne vorbește despre reconstruire. Împreună cele două planete au o forță imbatabilă și remarcabilă, orientată strict spre evoluție. Situațiile care apar în acest context sunt greu de controlat sau de oprit, ele vin ca un tăvălug, acționând fără prea multe menajamente și fără o preselecție sau analiză logică, din punctul nostru de vedere. Sensul acestei întâlniri, este de fiecare dată de purificare, de igienizare în cel mai concret și direct mod.

Revenind la această întâlnire etapizată Marte Pluton, ea generează efecte pe termen mediu –  2 ani, dar și pe termen lung, la nivel de societate, de 12 ani – perioadă în care întâlnirile au loc în același semn al Capricornului. Aceste transformări sunt etapizate, astfel încât, la sfârșitul celor 12 ani, mai exact din 2024, vom descoperi cât de uriașe au fost salturile omenirii. Întâlnirea din acest an, ne dă un fel de ultimatum, legat de ceea ce este perimat sau depășit în viața noastră și evident, trebuie schimbat. Altfel, forța distructivă a acestor situații își va spune cuvântul în 2018, la următoarea întâlnire. Acum primim semnale importante acolo unde lucrurile nu merg, primim atenționări sau avem blocaje, tocmai pentru a ne schimba abordarea și felul în care ne utilizăm resursele.

Aparent totul pare la locul său, dar în străfunduri totul clocoteşte, mai ales dacă privim la acţiunile care au acum loc în ţara noastră, este în subteran, nevăzută, o agitaţie colosală, în care toate forţele ascunse ale lumii se pregătesc să se întâlnească, să se confrunte, chiar dacă nu recunosc direct acest lucru. Poate veţi crede că nu ne afectează, sau poate unii dintre noi ne simţim mândrii, considerând chiar o realizare,  eu cred că urmările acestui aşa zis grandios eveniment se vor face resimţite abia peste câteva luni.

Marte și Pluton vor pune bazele unor schimbări de infrastructură importante, folosind practic tot arsenalul, adică acţionând de la structura – rădăcină a lucrurilor, aplicând focul ca şi variator de stare, dar şi pentru purificarea spirituală, folosind apa pentru a stinge pasiunile inutile sau pentru a curăţa funinginea rămasă în urma focului. Cu siguranţă elementul surpriză nu va lipsi din arsenalul de acţiune plutonian şi atunci când credem că totul este sfârşit va apare ceva care ne va determina să acţionăm mai departe, urmărindu-se de fapt desăvârşirea modelelor energiei psihice. În plus Marte şi Pluton formează o serie de septile, care din punctul meu de vedere seamănă cu un foc încrucişat, cu Junona Neptun şi Lilith, grăbind declanşarea unor acţiuni de care ne temeam sau care ne-au blocat. Lumea pare cuprinsă de o agitaţie ciudată, care îi împinge pe oameni la atitudini şi decizii generatoare de noi tensiuni artificiale. După părerea mea, mulţi au intrat în jocul periculos al propriilor lor neîmpliniri, ambiţii şi temeri, din care este dificil să ieşi odată intrat. Simt că începe ceva nou, o perioadă nouă, în care fiecare va trebui să aleagă singur între încredere și teamă, între cunoaştere şi ignoranţă, între cooperare şi rivalitate. Nimic nu este întâmplător şi tot ce ni se întâmplă este pe măsura aspiraţiilor şi nevoilor noastre, dar numai alegerile noastre bune fac posibilă împlinirea lucrurilor.

Mare atenţie căci există un revers al medaliei, o faţă ascunsă, care nu se vede şi care afectează la nivel subtil. De aceea realizările vizibile pot fi însoţite de pierderi, iar eşecurile aparente pot fi însoţite de succese imperceptibile, astfel  impunându-se atenţie mărită, precizie şi exactitate în acţiuni.

Am ajuns acum la o problemă practică şi anume: cum să ne transformăm. Evident, este un lucru dificil, căci materia fiinţei noastre fizice şi psihice este rezistentă şi nu se lasă chiar atât de uşor modelată. Cu toate acestea este posibil, şi vom vedea cum anume.

Întâlnim materia sub patru forme: solidă, lichidă, gazoasă şi plasmă, corespunzătoare celor patru elemente: pământ, apă, aer, foc. Fiecare dintre aceste elemente se caracterizează printr-o subtilitate şi o mobilitate superioare precedentelor. Putem spune că regăsim aceste elemente chiar şi în om: corpul fizic corespunde pământului; corpul astral (inima) corespunde apei; mentalul (intelectul) corespunde aerului şi corpul cauzal (spiritul) corespunde focului. În ce raporturi se află aceste elemente? Pentru a le înţelege vom citi o pagină din marea carte a naturii vii.

Cineva se întorcea într-o zi dintr-o plimbare pe malul mării. L-am întrebat: ”Ei, şi ce-ai văzut acolo? – Oh, nimic deosebit! – Cum, chiar n-ai văzut nimic? – Nu, nu era nimic special de văzut: marea era liniştită, soarele strălucea, atâta tot. – Da, dar era acolo ceva esenţial, ceva pe care dacă l-ai fi observat şi l-ai fi înţeles, ar fi putut să-ţi schimbe întreaga viaţă, întreaga fiinţă”.

Bineînţeles că s-a uitat la mine cu mirare. L-am întrebat: ”Stâncile, le-ai văzut? – Da. – Şi ai observat ce forme prelucrate au? – Da. – Ei bine, cine a făcut asta? – Apa, bineînţeles, aruncându-se asupra lor. – Şi ce a determinat apa să facă aceasta? – Aerul. – Şi cine a pus în mişcare aerul? – Probabil că soarele. – Ah, slavă Domnului!” Dar, mă privea tot fără să înţeleagă şi atunci i-am explicat.

Soarele pune în mişcare aerul, aerul acţionează asupra apei, şi apa asupra pământului. Să traducem: spiritul lucrează asupra intelectului, intelectul lucrează asupra inimii şi inima lucrează asupra corpului fizic. De aceea este necesar să învăţaţi să lucraţi cu spiritul vostru, căci el vă iluminează intelectul, acesta la rândul lui vă va lumina inima iar inima vă va purifica corpul fizic.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top