Conjuncția Soare Lilith noiembrie 2016

Acest aspect anual ne pune de fiecare dată față în față cu fricile noastre, ne provoacă să le acceptăm și să lucrăm la ele sau ne determină să fugim, să le ascundem, să ne cosmetizăm, adâncindu-ne în acest fel răni sufletești vechi. În acest context, la această întâlnire, avem nevoie mai mult decât oricând de luciditate și sinceritate. Politica capului bine ascuns în nisip nu ne va conduce nicăieri, ci ne va genera multe frământări și discuții. Energia distructivă a acestei conjuncții este amplificată la maxim, ea nu ne dă alternativa:”da” mă uit în ochii problemelor și le analizez, sau ”nu” le refuz și mă lovesc pe la spate în scurt timp. Marte și Nodul Nord sunt implicate profund în acest aspect, de aceea deciziile pe care le luăm primesc imediat feed back, pe de altă parte suntem forțați să acționăm, important este să o facem gândit și calculat nu împinși de la spate de situații. Oricum impactul este constructiv, chiar dacă aparent ne aduce extrem de multă suferință și nefericire de moment.

Apoi, acest aspect ne vorbește despre nevoie, în sensul cel mai profund, versus dorință. Această diferență, aparent nesemnificativă, ne-ar vindeca viața, relațiile și ne-ar elibera de multe griji. Nevoia este ceva esențial existenței noastre, este ceva cu care sufletul crește. Dorința este cea care ne înlănțuie și ne determină să gândim comparativ fără a ne mai folosi sufletul, prin ea suntem cel mai simplu de manipulat. De aceea este important ca astăzi să medităm la acest aspect al vieții, să ne scriem pentru a înțelege ceea ce avem în plan, și să decelăm câte din planurile noastre se bazează pe dorință și câte pe nevoie.

Apoi fiind implicat și Nodul Nord în această întâlnire, nu putem trece cu vederea noțiunea de evoluție care implică și descărcările karmice. Karma, un cuvânt atât de des folosit, chiar modern şi ”cool”, nu-i aşa, s-au scris şi cântece despre ea… În realitatea este o energie extrem de complexă şi dificil de definit în spatele căreia ascundem toate ne-nţelegerile noastre, acum vorbesc din punct de vedere astrologic. Ea nu se poate separa de evoluţie şi nu poate fi privită suprarealist, şi ea se descarcă cu siguranţă, conştient sau inconştient. Evoluţia înseamnă să depăşim definiţia normalităţii sau beneficităţii versus maleficităţii unor aspecte, a unor evenimente, a unor situații, nu înseamnă doar, din punct de vedere astrologic, să vânăm aspectele cele mai potrivite, ci să înţelegem că orice moment al vieţii este o provocare pentru a evolua, pentru a ne dezvolta conştienţa şi conştiinţa de sine şi capacităţile noastre, singura cale de a ne împlini spiritual. Fiecare factor astrologic are două feţe, două laturi, două potenţialităţi, depinde doar de noi dacă o vedem pe una sau cealaltă. Totul este să încercăm să le investigăm pe amândouă.

Tot ceea ce gândim sau ne propunem să rezolvăm la acest moment, mai ales dacă este legat de eliberarea unor tensiuni interioare, se realizează. Dar, atenție la felul în care o facem.  Fiecare cauză şi fiece acţiune afectează cosmosul, într-un fel sau altul. Principiul cauzei şi al efectului este Adevărul care ne permite să ne desăvârşim, atât pe noi înşine, cât şi lumea dimprejur. Cu toate acestea, această lege universală este valabilă şi operaţională, chiar şi atunci când schimbarea nu este în prim-plan, nu este principalul nostru obiectiv. Intenţiile noastre se revarsă întotdeauna, la exterior, sub forma energiei, influenţând nu numai oamenii din apropierea noastră, dar şi miriade de indivizi pe care, probabil, nu îi vom întâlni vreodată. Din acest motiv, ar trebui să vorbim, să gândim şi să ne comportăm cu deosebită consideraţie şi compasiune. Virtuţile pe care le cultivăm, chiar întruchipăm, pot inspira bucurie şi integritate, unui vast număr de oameni, indiferent dacă le atingem sau nu existenţa, în mod direct. Influenţa pe care o exercităm este incomensurabilă. În pofida efortului de a interioriza, de a cuprinde cu înţelegerea natura cauzei şi a efectului, nu ne este cu putinţă să percepem modul în care se vor manifesta gândurile, emoţiile, cuvintele sau acţiunile noastre, pe vasta scenă universală, deoarece efectele de anvergură nu se vor încadra, probabil, în sfera de cuprindere a percepţiei noastre. Nu putem decât să mizăm pe călăuzirea conştiinţei noastre, care ne va ajuta să stabilim dacă alegerile noastre contribuie la iluminarea omenirii sau pregătesc scena pentru necazuri nedorite. În clipele de îndoială sau ezitare, este suficient să ne amintim că semănarea actelor de abnegaţie, altruism, conduce, în mod inevitabil, la o recoltă de graţie şi bunăvoinţă. Dacă vom fi animaţi de dorinţa sinceră de extindere a bunătăţii şi a actelor de generozitate, vom fi în mod firesc atraşi înspre alegerile prin care vom da expresie angajamentului faţă de bunăstarea globală.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top