Conjuncția dintre Soare și Saturn decembrie 2016

Pe 10 decembrie la ora 13.51 are loc conjuncția anuală dintre Soare și Saturn, în acest an acest aspect are loc în perioada de lună fără direcție, sugerând foarte clar că suntem într-un proces accelerat și fără posibilitatea de a avea  control, de șlefuire și de individualizare. Este ca și cum asistăm neputincioși la transformarea din care facem parte.

Acest aspect face parte dintr-o configurație interesantă, este în cuadratură cu Chiron și în sextil cu Jupiter, acestea din urmă fiind în inconjuncție, în acest fel realizându-se un fel de triunghi cu laturi inegale, care ne sugerează că centrul de forță se schimbă, este de la caz la caz, mutat pe Chiron, Jupiter sau Saturn, într-un mod destul de necontrolat, pe tipul văzând și făcând. Cu alte cuvinte există un fel de instabilitate ți nesiguranță în toate planurile și la toate nivelurile, care ne stresează, ne forțează să căutăm soluții; orice am întreprinde pare că nu_și găsește locul potrivit, este ca un puzzle, în care intră o piesa, pare că se potrivește,  dar nu este chiar ce trebuie, chiar dacă se formează imaginea, ea este ușor deformată; asta ne împinge să căutăm mai departe acea piesă, pierzând cumva imaginea de ansamblu și controlul asupra exteriorului. În acest fel suntem forțați să ne individualizăm, să ne ocupăm de noi, fără să ne propunem asta.

Apoi conjuncția Soare Saturn mai formează o configurație prin trigonul cu Uranus care este în opoziție cu Jupiter, iar acesta în sextil cu Soare Saturn. Este ca și cum avem și o alternativă mai simplă, doar că atunci trebuie să ne confruntăm  cu ceea ce este vechi, depășit în modul nostru de gândire, pornind conștient  și curajos, să facem o revoluție. În acest caz suntem sprijiniți iar procesul este sub controlul nostru, doar că este important să decidem această schimbare.

Ar trebui să menționez că am observat ceva interesant, Ascendentul, Mijlocul Cerului, Descendentul și Fundul Cerului, cele mai importante puncte dintr-o temă, sunt foarte bine controlate, de aceea se poate spune că nici un domeniu important din viața noastră: personal, familial, relațional sau socio/profesional nun este lăsat la voia întâmplării. Aceste puncte sunt plasate între două planete ale temei, ca și cum sunt încadrate, sau supravegheate permanent.

În primul rând personalitatea noastră este nevoie să fie dezvoltată prin dezvoltarea percepției, dar și lăsând la o parte tot ceea ce ne provoacă, ne scoate din acțiunea de cristalizare a ceea ce simțim sau gândim, ceea ce ne atrage într-o zonă crepusculară a unor interese de grup.

Apoi trecutul nostru, vorbind atât la propriu cât și la figurat, este atent controlat pentru a nu fi utilizat decât în scopul atingerii destinului. De aceea orice fel de întoarcere sau agățare de ceva vechi sau perimat este dur sancționată. Este ca și cum trebuie să ne consolidăm rădăcina pentru o dezvoltare ulterioară, adică să o extindem sau sa o ducem înspre profunzime zonelor care ne ajută să creștem, să alimentăm sufletul.

Relațiile trec printr-un proces de purificare, în sensul că vor rămâne puternice doar cele destinice, cele care ne-am propus să le trăim pentru a ne duce la împlinire destinul, și cele care ne sprijină să creștem, să ne dezvoltăm, să nu ne pierdem identitatea, de aceea vor dispare destul de brusc din jurul nostru persoane care nu ne apreciază valoarea spirituală, sau cele care ne blochează calea spre ceea ce ne-am propus din punct de vedere spiritual, sau cele care ne distrug încrederea în sine și în munca noastră.

La nivel socio-profesional, au loc cele mai interesante transformări, ele vor pleca de la schimbarea modului de abordare a problemelor, de la eliminarea gândurilor și ideilor bolnave sau pur și simplu de la nevoia unei noi abordări, sau a unor noi experiențe. De cele mai multe ori acestea se petrec extrem de rapid, sau bulversant, tocmai pentru că este o presiune extraordinară pentru schimbare.

Pentru că suntem la acest capitol, să nu uităm că acest aspect are loc odată cu alegerile parlamentare, iar această conjuncție ne vorbește și despre stabilirea unei puteri în stat, de preluarea conducerii. Vor avea loc evenimente surprinzătoare, poate nu pe loc, dar cu siguranță prin ceea ce aceste alegeri vor declanșa. Rezultatele lor se vor manifesta la început de primăvară. Oricum mi se pare că există undeva în spate, o forță importantă, ceva din zona militară, care încearcă să dea o tentă sau să intervină în aceste alegeri. Vor apare provocări interesante și situații extreme, care nu știu cum vor putea fi stabilizate.

Un fir de iarbă îi spuse unei frunze veştede:

– Ce zgomot faci când cazi! Ai reuşit să-mi împrăştii toate visele de iarnă.

Iar frunza veştedă îi răspunse indignată:

– Jos te-ai născut şi tot jos îţi duci zilele! Lucru lipsit de melodie ce eşti! Tu nu trăieşti la

înălţime, şi-a vântului cântare nu te atinge.

Apoi frunza tomnatecă se aşternu la pământ şi adormi. Dar la venirea primăverii se trezi din nou – acum, fir de iarbă.

Şi-apoi, când fu încă odată toamnă, iar deasupra coborau prin aer frunze veştede, ea spuse pentru sine: Oh, frunzele astea! Atât de zgomotoase! Îmi împrăştie visele de iarnă. Kahlil Gibran

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top