Conjuncția Venus Neptun – 12 ianuarie 2017

Conjuncțiile reprezintă momente de început ele fiind primul pas care este de urmat într-un sens sau altul. Pe de altă parte ele reprezintă alegerea de a schimba, de a aduce ceva nou, de a deschide o ușă sau un geam către ceva sau cineva. Asta nu presupune neapărat că trebuie să se termine, să se încheie sau să se sfârșească ci că este momentul de a trece pe un nivel nou. De multe ori trecerea pe un nou nivel este dificilă sau imposibilă, iar atunci conjuncția ne invită de a privi totul dintr-un alt unghi, dintr-o perspectivă nouă, sau diferită, pentru a putea să trecem în viitor pe un alt nivel superior.

Venus și Neptun, rezonează, se acordează și alcătuiesc o melodie frumoasă, naturală, armonioasă în sine, fiind tot timpul dinamică, căci se mulează pe nevoia de moment a sufletului. Este ca și cum un Dj inteligent schimbă ritmul și tactul în funcție de starea fiecăruia, de ceea ce simte și de ceea ce îl inspiră. Întâlnirea din semnul Peștilor, este cu atât mai intensă, căci Neptun se află în domiciliu ira Venus în exaltare. Neptun a intrat în semnul Peștilor pe 8 februarie 2012, iar prima conjuncție Venus Neptun în semnul Peștilor a avut loc pe 1 martie 2013, apoi a urmat 12 aprilie 2014, 2 februarie 2015, 20 martie 2016, anul acesta 12 ianuarie 2017, 22 februarie 2018, 10 aprilie 2019, 27 ianuarie 2020, 14 martie 2021, 28 aprilie 2022, 15 februarie 2023, 3 aprilie 2024 și ultima pe 1 februarie 2025; practic 13 întâlniri necesare pentru ca omenirea să învețe să-și înțeleagă creativitatea și puterea extraordinară adusă sufletului prin aceasta. Sunt diferite nuanțe, sunt diferite situații, prin care ne sunt aduse spre înțelegere toate acestea. Ultima perioadă de  întâlnire dintre Venus și Neptun a avut loc în semnul Peștilor, în perioada 10 ianuarie 1949 – prima și 31 martie 1861, a treisprezecea și ultima. Dacă ne gândim bine în acea perioadă omenirea a făcut niște salturi uriașe, s-au schimbat ideile, au avut loc revoluții în întreaga Europă, revoluții care au generat schimbarea gândirii, s-au născut și au creat mari oameni de artă, Vasile Alecsandri, Dumas, Giuseppe Verdi, Ferdinand Lassalle, Charles Dickens, Walter Scott, Gustave Flaubert, Hugo, Baudelaire, Wagner, și mulți, mulți alți, practic o întreagă elită a literaturii, muzicii și picturii, este fondat The New York Times, se descoperă diviziunea celulară, efectul Joule-Thompson și multe altele. Practic a fost una dintre cele mai înfloritoare perioade ale omenirii în care s-au pus bazele perioadei de acum. Deosebirea constă în aceea că Uranus se afla în acea perioadă în semnul Taurului, ca în 1860 să treacă în semnul Gemenilor, ceea ce  a ajutat mult la punerea în practică a creativității, iar apoi la studii și cercetări. Acum Uranus s-a aflat în semnul Berbecului, abia din a doua parte a lunii mai 2018, trecând în semnul Taurului și ajutându-ne să punem în practică toate schimbările care se generează acum.

Din această perspectivă, fiecare conjuncție Venus Neptun, ar trebui să fie, pentru fiecare dintre noi, momente în care să ne construim creativ viața, să ne punem visurile în aplicare, adică să le conștientizăm, să căutăm soluții de implementare a lor. Cu precădere cea de acum, este importantă pentru că este cea mai provocatoare, pe de-o parte au loc numeroase descărcări karmice, distrugându-se la nivel subtil concepte vechi, care sunt extrem de dense, de materialiste, împiedicând evoluția noastră – cu asta confruntându-se fiecare; pe de altă parte ne blochează numeroase sentimente de frică sau frustrare, și suntem forțați să le depășim, fie prin conștientizare, fie trăindu-le din plin; la nivel mundan cele două septile Lilith Pluton și Pluton cu Neptun în conjuncție cu Venus, sunt extrem de dure, ele aducând evenimente ciudate, răscolitoare, cutremure, cataclisme, să nu uităm că este și Lună Plină.

Conjuncția se formează la gradul 11 Pești, în casa a V a și are Ascendentul în semnul Balanței, are loc în perioada de Lună fără direcție și imediat ce Mercur a revenit în semnul Capricornului, fiind chiar la grad Aries, toate acestea spun că tot ceea ce se întâmplă în acest interval de timp, adică până la următoarea conjuncție din 22 februarie 2018, ne scapă de sup control, ne maturizează și ne face să ne folosim concret creativitatea pentru a face față schimbărilor din viața noastră. Mulți vor folosi această perioadă pentru a genera situații ambigui, pentru a fura sau manipula, ne vom confrunta cu evenimente șocante, prin care ni se vor revela, atât la propriu cât și la figurat, lucruri importante. Vom avea trăiri extreme, simțurile și intuiția se va dezvolta, evident la cei care pun preț pe aceasta.

Ce avem de făcut? În primul rând să ne dezvoltăm încrederea și implicit credința, apoi, să ne folosim simțurile și să le ascultăm, ele vor fi un ghid deosebit de util în această perioadă tulbure, de transformare.

Frica generează lăcomia, ca şi zgârcenia! Mintea l-a târât pe om prin iluzii nenumărate şi i-a creat concepţia stranie că lucrurile lumii sunt Dumnezeu. Aceasta înseamnă că mintea a făcut din bani un „Dumnezeu”, deşi ar fi îndeajuns să vedem că săracii au trăit şi câte 100 de ani. Aceasta înseamnă că viaţa lor n-a depins de bani, nici de zecile de camere construite pentru a dormi în una singură, nici de cele ce s-au întâmplat în jurul lor de-a lungul celor 100 de ani. Mintea aflată în criză se lasă programată cu uşurinţă de toate ştirile panicoase, de toate anunţurile prefabricate pentru a-şi confirma şi mai mult nesiguranţa, amnezia, frica şi deziluzia. Avem nevoie de multă înţelepciune, de conducători înţelepţi şi de o presă responsabilă, ca şi de oameni credincioşi puterii lui Dumnezeu, mai mult decât puterii lumii pentru a evita dezastrul pe care „mintea lumii” l-a chemat prin frică şi prin negativitate constantă. Să ne amintim ca Dumnezeu l-a salvat de la moarte pe singurul om credincios din Turnul Babel. Dar, dacă ar fi fost trei credincioşi, atunci ar fi fost şters păcatele tuturor. Să nu minimalizăm Biblia şi nici măcar pentru o clipă să nu vedem în ea doar o poveste de legănat copiii. Pentru că, iată, credinţa neclintită în Bine are puterea extraordinara de a-l atrage şi a face minuni, oricât dezastru ar fi în lumea întreagă. Binele fiecăruia sau ceea ce înseamnă „să câştigăm cu toţii” va fi, în perioada următoare, semnul creşterii nivelului de conştiinţă şi semnul puterii ce ne va ţine la suprafaţa oricărei ape tulburate. Căci, mintea mulţumită îl are pe Dumnezeu în ea. Şi din inima liniştită apar soluţii divine, iar Binele vine cu şapte picioare când omul crede în el. De aceea, soluţia esenţiala în orice situaţie de criză este aceasta: „SĂ CREZI ÎN BINE CHIAR DE-N JURUL TĂU SE ÎNTÂMPLĂ CA-N TURNUL BABEL”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top