Lecțiile de viață și Calea personală Saturn în  mișcare aparent retrogradă în inconjuncție cu Luna Neagră

Am decis să scriu despre acest aspect pentru că el lucrează la nivel extrem de subtil, combinând luciditatea tăioasă a lui Lilith cu presiunea psihică saturniană. În plus este un aspect descrescător, el este o consecință a conjuncției care s-a format în 22 august 2017 în semnul Săgetătorului cu Saturn în mișcare aparent retrogradă. Este interesant să încercăm să înțelegem ce anume s-a întâmplat atunci, mai ales la nivel de suflet, ceva ce probabil am resimțit ca pe o pierdere, ceva care ne-a ridicat numeroase întrebări la vremea respectivă, dar, tot la fel de probabil, atunci am luptat opunându-ne sau lamentându-ne în loc să încercăm să vedem realitatea. De fapt atunci se deschidea un ciclu care ne ajuta să ne maturizăm, să ne formăm o filozofie de viață, să înțelegem și să ne concentrăm asupra propriilor aspirații care fac parte din Calea Personală.

Au mai fost niște etape importante, care au adus de fiecare date momente tensionate, bulversante, datorită cărora am putut să creștem să facem pași importanți pe Calea personală. Mi se pare interesant că fiecare dintre noi resimte această focusare periodică asupra Caii Personale frustrantă, probabil pentru că ne scoate din confortul vieții sociale și a obiceiurilor zilnice. Iată care sunt acestea:

  • 11 septembrie 2020, când s-a format cuadratura crescătoare cu Saturn tot în mișcare aparent retrogradă în domiciliul său Capricornul și Lilith extrem de puternică în semnul Berbecului. Dacă ar fi să privim în urmă am înțelege prin ochii de acum, cât de mult ne-a provocat dar și cât de mult ne-a schimbat.
  • La 1 octombrie 2022, a fost inconjuncția crescătoare cu Saturn în domiciliul său tradițional Vărsătorul, tot în mișcare aparent retrogradă și Lilith în semnul Racului. Cred că acest aspect a fost ca un moment de conștientizare profundă a acelui segment de drum de pe Calea personală care este necesar de parcurs, pentru a evolua și maturiza spiritual. Într-un fel ne-a adus în contact cu trecutul și cu experiențele vieților anterioare, înțelegând că parte a acestui drum este și să rezolvăm multe și din acest trecut. Evident nu a fost o senzație plăcută ci probabil că ne-a provocat și multă revoltă, revoluții interioare dar și anarhie și haos momentan.
  • Opoziția s-a format în 12 octombrie 2023 cu Saturn  tot în mișcare aparent retrogradă în semnul Peștilor și Lilith în semnul Fecioarei. Evident că acesta este cel mai intens aspect din tot ciclul, el ne-a forțat ca printr-o activitate ritmică, prin aparente renunțări să ne orientăm spre direcția potrivită necesară acestui ciclu. Toate acele probleme puse în discuție la cuadratură și inconjuncția crescătoare acum numai puteau fi evitate, ci trebuiau rezolvate. Această perioadă dură se va diminua în intensitate abia în 10 noiembrie 2025, când Lilith va fi deosebit de activă din semnul Scorpionului și Saturn foarte motivat tot în semnul Peștilor, evident, în mișcare aparent retrogradă; ele vor fi în trigon descrescător. Dar până atunci ajungem…în
  • 25 octombrie 2024, inconjuncția despre care este vorba în acest articol

Evident până la încheierea ciclului, după trigonul descrescător, va urma cuadratura descrescătoare din 26 noiembrie 2026 cu Lilith în semnul Capricornului și Saturn în mișcare aparent retrogradă în semnul Berbecului, când va avea loc inversiunea în semne de la cuadratura crescătoare, ambele planete având o forță mult diminuată datorită poziționării în semne, dar extrem de complexă și eliberatoare. Ciclu se va încheia pe 8 februarie 2030, cu următoarea conjuncție din semnul Taurului, cu Saturn în mișcare directă.

Revenind la inconjuncția actuală, ea are un rol important în acest ciclu, de fapt în orice ciclu dintre două planete inconjuncția descrescătoare cred că reprezintă un fel de moment de înțelegere, de înțelepțire; chiar dacă nu suntem încă pe deplin lămuriți cam ce segment de drum al Căii Personale aveam de parcurs, adică nu vedem încă sensul sau mai bine spus rolul și beneficiile sale. Părerea mea este că o inconjuncție are mereu rolul de a ne rafina atenția, de a nu ne lăsa să trecem peste detalii, de a observa mesajele permanente pe care le primim în viață, iar acum în mod deosebit de a privi în jur, de a observa ce anume din manifestările sociale și relaționale ne blochează, sau mai bine spus ne scot de Calea pe care o avem de parcurs. Inconjuncția ne deviază, dacă nu suntem atenți, ne aduce de multe ori pierderi sau stagnări, ele au rolul de a învăța să nu trecem nimic cu vederea, să nu neglijăm nici un detaliu, nici un semn (sau altfel spus ne învață să credem în semne). Iar acest aspect ne vorbește despre semnele pe care le primim din relațiile noastre, din social, direcționându-ne pe acel segment de viață socială necesară acestui moment din evoluția personală.

Ca o concluzie:

  • Ciclurile Saturn Lilith au aproximativ o durată de 13 ani, ele ne determină să înțelegem și să parcurgem Calea personală pas cu pas.
  • Câteodată  ele încep cu Saturn în mișcare directă la deschiderea ciclului, cum va fi cel din 2030 sau cum a fost ultimul, cel din 1954 (în semnul Scorpionului), ceea ce cred că ne facem să fim mult mai implicați, conștienți, dedicați, naturali și mai puțin forțați să urmăm anumite direcții în viață, pe perioada derulării ciclului.
  • Cred că această colaborare dintre Lilith și Saturn este greu de explicat, profundă și în același timp evolutivă, este ca și când Saturn, Învățătorul, ne dă Lecții de viață pe care trebuie să le învățăm, iar Lilith le așează în puzzel-ul evolutiv al existenței sufletești. Când este în mișcare aparent retrogradă ne sugerează că repetăm o Lecții pe care am refuzat să o depășim.  
  • Pentru a putea înțelege mai bine orice, ne uităm la trecut, doar privim pentru a înțelege. Să ne uităm la ciclul Saturn Lilith, anterior, care a început pe 13 februarie 2005 în semnul Racului, cu Saturn în mișcare aparent retrogradă și în exil și Lilith răscolitoare. Cu siguranță veți putea extrage din acest filon informații valoroase (s-a încheiat în august 2017 când a început cel actual). Cel de dinainte acestuia, pentru cei interesați s-a derulat din iunie 1992 începând în semnul Vărsătorului și durând până în februarie 2005. Cred că vom înțelege în acest fel profunzimea acestui ciclu. Este fascinantă introspecția, o spun din proprie experiență.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top