Modalitatea prin care chinezii considerau începutul uni an este foarte interesantă, căci, perspectiva lor este una energetică, pentru ei Energia fiind principala modalitate de a exista. Aceasta este deosebirea dintre europeni și asiatici, aceștia din urmă privesc toate evenimentele din jur, viața, corpul, Natura, divinitatea, ca Energie. Această energie - pe care o folosim și noi ca și suport de transmitere a informației, adică ea este orientată, direcționată și modulată de informație , să nu uităm trinitatea Tatăl, Fiul și Sfântul Duh - ei o numesc Dao, și reprezintă traseul cel mai benefic prin care energia se poate mișca, altfel spus Calea.

Revenind, anul nou chinez începe de fiecare dată când Soarele se află la gradul 15 Vărsător, din perspectiva zodiacului european. Este interesant că energia fiecărui an este atribuită unui animal, care evident are o semnificație deosebită. În plus acest animal are vorbind metaforic, 5 modalități de exprimare generate de 5 energii diferite, date de cinci elemente diferite: Metal, Foc, Apă, Pământ și Lemn, ele caracterizează tonalitatea de exprimare a animalului respectiv. Corespondentul în astrologia europeană îl poate reprezenta întâlnirile Saturn Nodul Nord, care au loc la aproximativ 11.3 ani, dar în același loc între 56 -59,3 ani, adică există numeroase posibilități de ajungere pe Cale.

Câteva cuvinte despre gradul 15 Vărsător, el reprezintă Punctul de mijloc între punctele Solstițiul de iarnă și cel al Echinocțiului de primăvară, momentul deciziei subtile, momentul în care suntem pregătiți de un nou ciclu, este ceva ce se întâmplă fără implicarea noastră, dar acest ceva generează evenimente pentru un ciclu de un an. Este ca și cum energia acumulată la echinocții și solstiții este eliberată și formulată efectiv. Mai avem încă 3 astfel de momente, când Soarele se află la 15 grade Taur, Leu și Scorpion, momente la fel de subtile, dar a căror importanță este mai scăzută, doar prin faptul, că la gradul 15 Vărsător, avem tot ceea ce a mai rămas în urma proceselor de filtrare bazate pe conceptul de evoluție,adică resursele noastre spirituale. Ceea ce găsim de fiecare dată în acest grad ne vorbește despre potențialități, despre direcții în care să ne orientăm atenția, despre dezvoltarea sufletească și creșterea spirituală.

Gradul sabian ne dă imaginea „Pe un gard, două turturele îşi cântă fericirea pură"

Fericirea contagioasă din relaţiile umane. Revelarea realităţii constructive.

Radiaţie de adevăr spontan. Pe de altă parte acest grad, sugerează că sursa puterii fiecărui om vine din Iubire și din Bucurie, din felul în care își folosește natural resursele personale. Pe de altă parte turturica este simbolul fidelității, al consecvenței în a învăța, a infinitei noastre posibilități de Iubire și regenerare prin Iubire.  Acest grad este foarte interesant căci este sub influența Racului, dar și sub conducerea lui Mercur, el combinând trecutul cu mișcarea și mobilitatea, ceea ce sugerează forța motrice și capacitatea de a merge înainte, adică continuitatea.

Făcând o analogie între cele două tipuri de astrologie, rezultă că și din punct de vedere energetic și din punct de vedere informaționalo-energetic, gradul 15 Vărsător, respectiv momentul de An nou chinez reprezintă forța trecutului cumulată pentru proiectarea unui viitor. Doare că noi sărbătorim deja prezența viitorului, la Echinocțiu de primăvară, iar chinezii serbează energia potențială și potențată.

În 2017 acest moment, aduce din perspectiva chinezilor, Anul Cocoșului de foc, adică a Cocoșului care anunță acțiunea și produce multă mișcare. Anul Cocoșului determină concentrarea pe anumite calități: punctualitate, onestitate, bravură, competitivitate, normalitate, prosperitate, capacitatea de a alunga răul: dintre toate animalele din zodiacul chinez Cocoșul este cel mai harnic și muncitor, vesel, disponibil și sociabil. În același timp el ne vorbește despre vanitate, despre tendința de a alerga după lucruri efemere sau strălucitoare, de laudă. Chinezii spun ca în acest an fiecare va primi ceea ce merită. Așadar, tot ce vom obține, atât în viața privată cât și în cariera, va depinde de modul în care ne vom comporta. Este important să ne bazăm pe noi înșine, pe calitățile personale, multe din promisiunile personale vor trebui îndeplinite indiferent de eforturile depuse. De aceea este important să ne propunem să facem mai puține lucruri dar să le facem bine. În plan sentimental, Cocoșul aduce o energie yang, posesivă, dominatoare, de aceea se impune destul de multă cumpătare și tact în relații. Este un an favorabil militarilor de carieră, persoanelor de acțiune, lipsite de dogmatism; deasemenea pot avea succes acțiunile neprevăzute, neplanificate, elementul surpriză fiind frecvent prezent. Cocoșul este reprezentat de elementul Metal, yin, iar Focul, elementul specific acestui an, este într-o relație conflictuală cu acesta, de aceea este nevoie de o atenție extrem de mare, fiind nevoie să se înțeleagă printre rânduri, căci este improbabil să fie acțiuni sau gânduri manifestate direct, deschis. În schimb ambele elemente vor amplifica activitățile intelectuale, implementarea unor idei inovatoare, descoperirile, cercetările, educația, studiul , învățarea.
Din perspectiva noastră a românilor, Cocoșul are o simbolistică destul de asemănătoare cu a lor, căci acest animal micuț împarte ziua și noaptea, așa încât el este cel care anunță miezul nopții și prin cântecul lui anunță strigoii, apoi cântă la trei ore înainte de a se crăpa de ziuă și apoi când se crapă de ziuă. Apoi el anunță ceasurile zilei, și are capacitatea de a alunga spiritele rele, fiind asociat cu Soarele. Se zice că, cocoșul, la miezul nopții, aude toaca în cer, și de aceea cântă. Dintre toate păsările, el e blagoslovit cu acest dar. De fapt în țările nordice cocoșul este simbolul vitejiei și era pus pe umerii luptătorilor.

Dacă privim din perspectivă astrologică, Soarele trece la gradul 15 Vărsător pe 3 februarie la ora 17.23. În acel moment avem Ascendentul în semnul Leului în opoziție cu Soarele. De aici rezultă că este importantă colaborarea și păstrarea diplomației și tactului, în absolut toate activitățile, căci vor fi favorizate cele în comun, în echipă. Soarele este în septil cu Marte și Saturn, ba chiar plasat pe Punctul de mijloc dintre acestea, dar și pe Punctul mijlociu dintre Venus și Junona. Pe scurt este important să nu ne lăsăm copleșiți de energia negativă, de gândurile negre, căci aceasta ne va scădea drastic vitalitatea, fiind crescute riscurile de accidente, sistemul muscular și respirator fiind vulnerabile. În plan partenerial, toate relațiile contractuale pot fi productive existând numeroase situații în care facem asocieri potrivite cu persoane bine plasate sau importante. În plan relațional, va exista tendința de a conduce și de a-l controla pe partener, dar, în același timp posibilitatea unor reconcilieri importante. Aceste două domenii ale vieții vor genera numeroase descărcări karmice, sau eliberarea de tensiuni și a unei presiuni imense, paralizante. În același timp Soarele mediază și relația dintre conjuncția Pallas/ Neptun și Pluton dar și cea dintre Lilith și Ceres, aceste aspecte ne ajută să descoperim ceea ce anume avem de reparat, ce anume avem de rezolvat din trecut, sau cum vom gestiona evenimentele care au legătură cu trecutul, dar și de a alege ce acțiuni care ni se par greu de atins, sau nu le putem exprima. Este important să facem promisiuni rezervate, căci orice fel de vorbă eliberată, va lăsa situații tensionate.

Simţi vreodată că în tine se află o fiinţă superioară, care abia aşteaptă să iasă la lumină? Îi poţi simţi uneori prezenţa, nu-i aşa? E acea voce care te încurajează să faci într-adevăr ceva cu viaţa ta. Când acţionezi în concordanţă cu acea voce, parca ai fi o persoană cu totul nouă. Te simţi ca un zeu cu corp de om. Eşti îndrăzneţ şi curajos. Eşti puternic. Eşti de neoprit.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte