Luna Nouă din semnul Berbecului 10 aprilie 2013

Luna Nouă are loc la ora 12.39, ora României, în casa a X a momentului, având Ascendentul în semnul Racului, la gradul 28.14, ceea ce ne duce cu gândul la posibile probleme legate în mod special de alternative, de alegeri, de decizii. Această Lună Nouă ne aduce o perioadă importantă de decizii, ceea ce presupune că avem de urmat cel puţin două căi sau alternative, că suntem cumva la un fel de răscruce, doar că nu este vorba de o cruce ci de un paralelism, de ceva care nu se va mai intersecta niciodată cu altceva.
Luna, guvernatoarea Ascendentului este în conjuncţie cu Marte şi Venus, ceea ce o face să aibă un comportament dual, în plus faţă de comportamentul ei. Apoi este important de observat şi ştiut că se află sub guvernarea lui Jupiter, dar că şi Marte are o importantă influenţa, atât pentru că se află în domiciliu cât şi pentru că acest grad se află în termenul lui. Iarăşi avem două planete, Jupiter şi Marte, care au două conotaţii total diferite, care ne indică drumuri paralele atât ca formă cât şi ca atitudine şi informaţie. În plus Marte şi Jupiter se află în septil, indicând momentul delicat în care ne află, făcând ca întreaga forţă să fie transferată planetei Marte, aflată în domiciliu şi în termen, evidenţiind importanţa acţiunilor, dar numai a acelora care sunt în concordanţă cu realizarea noastră interioară, care derivă din sentimentul de mulţumire şi satisfacţie personală, sentiment dificil de explicat.
Marte este în acelaşi timp în sextil exact cu Lilith, ceea ce face ca provocările, tentaţiile, bârfele să reprezintă cele mai puternică armă a acestei perioade, iar cei care vor cădea în plasa lor vor pierde şirul raţional al evenimentelor, se vor lăsa păcăliţi de aparenţele ciudate şi vor vedea restricţii acolo unde nu sunt dar sunt insinuate cu o deosebită forţă, practic fiind un fel de autoblocare la a merge înainte, la o stagnare de tip îngheţ, la imobilizare.
Şi mai mult decât atât Marte este conjunct cu Eris, o mică planetă, la graniţa de definiţie cu asteroizii, plasată foarte departe de Pământ, dar care are o influenţă colosală asupra lui, definind de fapt discordia, care naşte dezastre, anarhia şi injustiţia, răzbunarea sau perfidia şi frauda dar şi emulaţia necesară acţiunilor în forţă, entuziasmul spiritual, visele profetice. Asocierea Marte Eris este una extrem de importantă, pentru că sunt două forţe extrem de dure asociate în propriul lor domiciliu, ceea ce mă duce cu gândul la o impulsivitate extremă bazată tocmai pe necesitatea acţiunii acum sau niciodată, indiferent ce semnifică acest nicodată.
Pe scurt ni se transmite că fiecare dintre noi se află în propria existenţă într-un moment important, în care are de făcut alegeri pe termen lung, aproximativ un an dar şi pe termen scurt, până la următoarea Lună Nouă din 10 mai. Deciziile de acum se referă la personalitatea noastră şi imaginea socială, folosindu-ne intuiţia şi cunoaşterea spirituală pe care avem posibilitatea să le accesăm.
Uranus în conjuncţie cu Mijlocul Cerului, ne vorbeşte despre acelaşi fel de instabilitate, adică despre situaţii paradoxale, greu de înţeles care apar fără o anume explicaţie, tocmai pentru a ne semnala cale ce o avem de urmat. Avem nevoie de o înţelegere superioară a evenimentelor din viaţa noastră tocmai pentru a descoperi situaţiile în adevărata lor realitate. De fapt este vorba de revizuirea atitudinii într-un nou ciclu din viaţă care se deschide acum , pentru asta având nevoie de înţelepciune şi flexibilitate, fiind nevoie să folosim toată cunoaşterea acumulată până acum.
În plus Saturn retrograd este în inconjuncţie cu Uranus, ceea ce ne dă de înţeles că este o luptă sau o oportunitate de a depăşi ceea ce este vechi şi perimat în viaţa noastră şi de a ne orienta într-o nouă direcţie – calitatea cea mai de preţ fiind inventivitatea, pentru că practic nimic din exterior nu ne va semnala direcţia, aceasta descoperind-o după principiul văzând şi făcând.
Este momentul în care trebuie să avem o atitudine hotărâtă, profitând de tot ceea ce se întâmplă, dar mai ales de toate mesajele simbolice pe care le primim.
De aceea este important ca în această zi să respectăm regulile ordinii cosmice, să depunem energia necesară ca lucrurile să meargă în acord cu această ordine. Este bine să ne înfrânăm gândurile negative, şi dorinţa de a acţiona impulsiv.
De fapt este momentul în care ni se relevă celălalt eu al nostru, cel pe care ne place să-l ascunde chiar de proprii noştri ochi. În aceste momente, putem încerca să-l înţelegem şi acceptăm, să-i dăm recunoaşterea cuvenită, să-l scoatem la lumină.
În plus emoţiile vin în întâmpinarea raţiunii, descoperirea şi acceptarea celuilalt eu, ducând la iertare. Paradoxal este momentul de a percepe sentimentul de renunţare, de echilibru, obţinând, paradoxal cu aspectul considerat tensionat, armonia. Subliniez că nu trebuie confundată renunţarea cu abandonul, din acest punct de vedere fiind un moment ideal pentru justiţie, care susţine orice fel de activitate prin care este posibil să ne afirmăm valoarea noastră ca fiinţă, dar şi să primim prin Legea Divină, ceea ce avem nevoie sau merităm.
Este o Lună Nouă importantă, care face ca lucrurile să se mişte, să aibă dinamică, să se orienteze spre direcţia constructivă. Ea ne îndeamnă la colaborare, la cinste şi cooperare, subliniind importanţa valorii individuale, într-un grup sau societate.
Acum, mai mult ca oricând avem nevoie de această rugăciune:
Doamne, învaţă-mă să fiu:
– Flexibil ca Apa,
– Blând ca Zefirul,
– Rapid ca Lumina şi
– Puternic ca Speranţa.
Amin!
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top