Previziuni pentru Luna Nouă din 8 iulie 2013

Aspectul de Lună Nouă se formează la ora 10.13, şi este extrem de interesantă şi foarte puternică. El se formează concomitent cu revenirea lui Saturn la mişcarea directă, cu trigonul pe care Venus îl formează cu Uranus, dar mai ales cu conjuncţia lui Mercur cu Luna şi Soarele, conjuncţia inferioară exactă cu Soarele are loc marţi seara.
În plus Luna şi Soarele au în spate pe Jupiter şi Lilith şi în opoziţie pe Pluton, iar Junona aflată în umbră (inconjuncţie), contribuie la erodarea multor relaţii de cuplu, dacă nu suntem atenţi la mesajele subtile pe care le primim.
Ascendentul momentului se află în semnul Fecioarei, în septil cu Luna şi Soarele.
Să explicăm influenţa acestor aspecte asupra noastră şi felul în care fiecare dintre noi ar trebuie să acţioneze.
În primul rând Luna se află în propriul domiciliu, într-o poziţie foarte puternică, în gradul guvernat de Mercur, practic el fiind şi guvernatorul Fecioarei în care se află Ascendentul.
Luna din casa a XI a, ne vorbeşte despre puterea care se eliberează în jurul nostru, în societate şi chiar în Univers prin activităţile personale; acestea acum, la această Lună Nouă, pun germenul unei noi direcţii, a unei noi vieţi pe pământ, devenind astfel prin ceea ce facem, o sursă vibrantă generatoare de putere; este ca şi cum asupra fiecăruia dintre noi pogoară acum Sfântul Duh, dacă decide să acţioneze pentru binele universal. În acest fel se realizează Creaţia prin fiecare dintre noi, se realizează Evoluţia, căci stagnarea nu trebuie să existe, se reînnoieşte Lumea. Fiecare dintre noi devine o lentilă clară care concentrează Lumina şi o proiectează peste toate sufletele, contribuind la evoluţia întregii planete Pământ. În acelaşi timp casa a XI a ne vorbeşte despre tot ce ar trebui să lăsăm ”să moară” în viaţa noastră, despre ceea ce inevitabil ne îndreaptă spre eşec. Înainte de a începe ceva nou, trebuie făcut loc, pe scurt acest moment ar mai putea fi numit ”momentul alegerii”; să nu uităm că de aceste alegeri depinde viaţa noastră, a tuturor. Pe de altă parte suntem ajutaţi să percepem armonia cosmică şi să fim capabili de a renunţa la tot ce ne împiedică să fim împăcaţi sufleteşte. Noi va trebui să acţionăm prin anticipare, ca şi cum am fi deja în viitor, imaginându-ne organizarea unei vieţi noi.
În acelaşi timp societatea poate găsi soluţii responsabile la problemele sale.
Deoarece aşa cum am subliniat mai sus, Mercur este retrograd şi în conjuncţie cu Luna şi Soarele ni se transmite foarte clar că ceea ce avem de făcut este să învăţăm să ne folosim capacitatea de  exprimare de sine emoţională, evident în situaţii controlate, acum fiindu-ne deschise noi perspective. Acelaşi aspect ne vorbeşte însă şi despre amintirile trecutului, despre emoţiile trăite şi crizele generate de acestea, ele nu trebuie alungate sau negate, căci fac parte integrantă din viaţa noastră, trebuie să le privim în tihnă, liniştiţi, fără a ne marca=influenţa însă prezentul sau experienţele actuale.
Se pare că cele mai mari provocări sunt legate de trecut, de ceea ce el ne transmite, despre legăturile pe care le-a creat între mintea noastră şi conduita de acţiune, de luptă.Viaţa are uneori întorsături, aparent ciudate, de situaţii şi, de cele mai multe ori, răspunsul este la îndemână. Încercaţi să priviţi în urmă la tot ce aţi făcut în viaţă, la greşeli, la fapte bune, dar nu vă ascundeţi de voi înşivă, conştiinţa a înregistrat tot. Veţi găsi cu siguranţă greşeala care v-a adus suferinţa de acum.
La fel gândiţi faptele prezentului şi, dacă vă simţiţi îndreptăţiţi în ceea ce faceţi, nu vă temeţi de viitor. Nimeni însă nu vă poate spune dacă aveţi dreptate atunci când cereţi de la Dumnezeu anumite daruri. Nu cereţi daruri, cereţi ajutor. Darurile vin singure atunci când Dumnezeu vrea să vă răsplătească pentru străduinţă, fapte bune, efort, să vă mai compenseze din necazuri.
Cereţi ajutor să reuşiţi ca efortul pe care îl depuneţi să fie rodnic, ca pasul pe care îl faceţi să fie binecuvântat, cereţi un sfat, un semn când nu sunteţi siguri că aţi ales drumul cel bun, înainte de a fi prea târziu.
Nu cereţi bani, putere, fericire, bunăstare. Acestea sunt roade pentru ceea ce semănăm.
Învăţând să apreciem fericirea după calmul şi armonia sau echilibrul din familie, după starea sănătăţii, după darurile pe care ni le-a dat viaţa, după bucuria copiilor, după dorinţele care ne-au fost împlinite, după acele clipe de linişte în care facem ceea ce ne place, după bucuria de a vedea roadele muncii la serviciu sau acasă, mulţumindu-ne cu puţin din punct de vedere material, dar dorind mai mult pe plan spiritual.
Evoluţia spirituală se obţine cu efort. Priviţi cu atenţie viaţa în jurul vostru, meditaţi, visaţi, gândiţi, puneţi întrebări. Nu lăsaţi mintea să lenevească. Lenea este păcat. Nu trebuie să fii neapărat intelectual ca să gândeşti.
Deveniţi mai sensibili faţă de ceea ce este frumos în natură, faţă de munţi şi ape, păduri şi câmpii, flori şi animale, faţă de cei din jur de la care aveţi de învăţat mereu câte ceva. Nu vă abrutizaţi în faţa unei mese copioase, a unui ziar, sau a televizorului.
Apropierea Soarelui şi Lunii de steaua Wasat, o stea violentă, distructivă, considerată steaua cea mai aproape de ecliptică, ne sugerează că noi suntem cei care acum ne decidem soarta, că fiecare în funcţie de acţiunile întreprinse şi de dezvoltarea personală, îşi va construi viitorul. Pe de altă parte poziţionată pe mijlocul cerului, ea ne sugerează că fiecare în parte dacă cere sau este atent şi dornic de a afla, va primi indicaţii asupra a ceea ce are de schimbat.
Chiar dacă această Lună Nouă este în semnul Racului, un semn mai emoţional, este totuşi unul cardinal, care ne îndeamnă să acţionăm, să începem cu noi înşine, cu ceea ce se află în interiorul sufletului fiecăruia, cu ceea ce trebuie purificat, curăţat, dar numai prin înţelegere, cu înţelepciune şi armonie. Acum este un punct de răscruce pentru noi oamenii, acum fiecare îşi decide viitorul, acceptă transformarea spirituală, acceptă viaţa şi  Iubirea. Evident acesta este mesajul spiritual al acestei Luni Noi, dar din păcate alt mesaj ea nu ne lasă, căci viitorul nu va exista decât făcând acest demers în interiorul nostru. Când spun viitor mă refer la ceva frumos, la viaţa aşa cum ar trebui să fie ea, la pământ aşa cum ar trebui el să arate.
Mijlocul Cerului se află în semnul Gemenilor, guvernat tot de planeta Mercur aflată în retrogradare, el ne vorbeşte despre felul în care ne putem evidenţia, judecându-ne conştiinţa cu obiectivitate, nu trebuie decât să ştim exact cât valorează pentru a înţelege ce avem de făcut. Să nu ne supraapreciaţi dar nici să nu ne subevaluăm. Fixând ştacheta sus vom vedea cât de neputincioşi suntem. Umilinţa ne va învăţa cum să ne apreciem calităţile şi cum să ne vedem defectele de care nu vrem să fim conştienţi. Fixând-o jos, practic deja facem ceea ce credem noi şi nu există lupta spre mai sus, spre evoluţie, ci doar dorinţa de stagnare, poate mai rea decât orice.Poate ar trebui să reţinem ideea, că indiferent ce facem în această viaţă, contează CUM facem, cât de corect, cât de conştiincios, cu câtă plăcere, cu câtă dragoste, pentru cine anume, lucrând în numele lui Iisus însemnând a munci în numele iubirii de oameni, a bucuriei de a sluji şi a fi util altora, a dăruirii, a încărcării cu energii pozitive a roadelor eforturilor noastre.
Să nu admitem neglijenţa, rutina, lenea în viaţa noastră. Orice lucru, cât de mic, se poate face cu bucurie şi ni se va întoarce bucuria însutit.
Mâncarea poate fi mai gustoasă, casa mai curată, serviciul mai rodnic, prietenii mai buni, vom fi mai sănătoşi şi mai echilibraţi. Nu avem de ce să ne îndoim de aceste indicaţii. Plictiseala, lenea, neglijenţa, le tolerăm cu greu la cei din jur. Să încetăm de a ni le mai tolera nouă înşine.
Avem destul timp liber în care aşteptăm o maşină, călătorim, avem o pauză, momente de relaxare.
Golindu-ne mintea de orice grijă sau problemă şi vom simţi acele adevăruri eterne cum ne inundă din subconştient, acele energii regeneratoare purtate de gândurile bune, acea pace interioară ce ne dă puterea şi curajul de a continua urcuşul.
Repetând aceste exerciţii simple, părăsind starea de încordare şi nelinişte şi vom avea mai multă putere de muncă şi încredere în ceea ce dorim să realizăm.
Rugăciunile scurte şi repetate ne pot ajuta de le vom spune în gând cu încredere şi alte adevăruri ni se vor revela de le vom cere. Nu depinde decât de noi ca viaţa să ne fie senină.
 
Adevărul despre sine este greu de aflat. Adevărul acesta se caută cu trudă şi răbdare, cu credinţă şi prin puritate. Sunt mai multe căi de a ajunge la adevăr prin yoga, isihasm, tao, zen, prin credinţă în Dumnezeu indiferent de religie, printr-o viaţă curată, demnă, cinstită, prin muncă, prin iubire într-una sau mai multe vieţi.
Adevărul despre alţii îl pot avea numai acei înţelepţi care ştiu să folosească adevărul spre binele oamenilor.
Adevărul despre Univers se relevă încet, pe măsură ce evoluăm, purificându-ne. Nu avem însă dreptul să refuzăm anumite datorii ce ne revin când ajungem să cunoaştem poziţia noastră în dimensiunile astrale.
Putem ajunge la adevăr într-o viaţă exemplar trăită. Nu vă miraţi dacă întâlniţi oameni care ştiu cine sunt, pentru că aceştia sunt aleşii Domnului care sau întrupat pe Pământ spre a salva omenirea.
Nu invidiaţi şi nu-i discreditaţi pe oamenii înzestraţi cu daruri divine. Iubiţi-i şi învăţaţi de la cei ce ştiu să vă spună anumite taine.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top