Luna Plină din 19 septembrie 2013

Luna Plină se formează în 19 septembrie la ora 14.13 şi probabil că va fi cea mai puţin resimţită din ultima perioadă, nu din cauză că nu are forţă, ci că această forţă este eclipsată de altele mult mai mari, care cumva o fac să fie greu de sesizat. Energia ei vine să amplifice efectul conjuncţiei Saturn-Nodul Nord, aduce un element în plus Crucii Cardinale şi orientează Aripile Mari de Pasăre spre direcţia imprimată de energia interioară a fiecăruia dintre noi.
Aripile Mari de Pasăre reprezintă un aspect holistic, care ne motivează să acţionăm, chiar dacă nu prea ştim direcţia. În plus energia pe care o avem este haotică, în sensul că nu reuşim să o concentrăm aşa cum ar trebui, cu toate că Marte este bine poziţionat, aşa că, de fapt suntem orientaţi din exterior sau de curentul care ne împinge pe toţi, fără putinţa de a ne opune sau a reacţiona. Din acest motiv probabil că mulţi dintre noi se zbat în acţiuni mărunte, cărora le dau conotaţii mult mai mari decât ar trebui.
Luna Plină vine cumva să ne agite şi mai mult, mai ales emoţional, căci Luna aflată în exaltare în semnul Peştilor îşi face treaba din plin. Ea ne amplifică intuiţia şi ne determină să ne orientam atenţia spre acele zone de interes major, în plus imediat după formarea opoziţiei cu Soarele, intră în mişcarea de fără direcţie, un motiv în plus pentru a mă face să cred că această Lună Plină, ne ajută să ne dezvoltăm intuiţia şi căutarea interioară, versus controlul şi dominarea.
Trigonul Marte-Uranus, o altă Aripă ne împinge spre eliberarea de orgoliu şi vanitate, evident prin acţiuni şi activităţi extrem de presante, tensionate dar foarte bine direcţionate, astfel încât suntem puşi în imposibilitatea de a ne opune sau a reacţiona. În plus ele vin spre noi cu o forţă extraordinară, aşa încât nici nu avem timp să ne gândim sau să reacţionăm. Cu toată experienţa dobândită, putem să simţi că suntem copleşiţi de problemele iscate în jurul nostru, din planul societăţii în care trăim, şi atunci trebuie să găsim soluţii noi pentru a nu fi afectaţi de ele şi a găsi pacea pentru noi şi familia noastră. Este un moment în care trebuie să ştim să trăim pe picioarele noastre şi să luăm decizii proprii, bazate mai mult pe înţelepciunea şi experienţa de viata decât pe normele şi tendinţele sociale.
Mai este un aspect important al acestei Luni Pline, Venus formează conjuncţia anuală cu Nodul Nord, doar că acum este sprijinită de Saturn şi, în plus primeşte energie maximă din Univers, este alimentată şi de energia Lunii şi susţinută de forţe importante, pentru ca fiecare dintre noi să-şi găsească calea, să descopere lumea spirituală, să deschidă sufletul pentru a primi idei şi informaţii, necesare Căii Personale.
Cumva acest aspect ne dă şanse egale tuturor de a face acele schimbări, care pot pare nebuneşti sau care ne solicită intens curajul, rămânând la latitudinea fiecăruia dacă acceptă provocările care apar sau se opun lor.
În plus acest aspect ne ajută să încheiem acele acţiuni şi activităţi, relaţii şi implicări, care nu ne sunt necesare. Să nu uităm, legea acestei perioade este aceea că să ducem o treabă la bun sfârşit, ea  este la fel de important acum ca şi în trecut. Unul din motivele pentru care oamenii nu izbutesc să-şi termine proiectele este tentaţia drumului mai scurt pentru a economisi timp. Ei cred că aşa vor reduce efortul şi costurile, însă de cele mai multe ori scurtăturile sfârşesc într-o fundătură. Eşecul provine şi de la îndepărtarea de scopul iniţial sau de teama de a nu ne pierde poziţia sau beneficiile.
Mi se mai pare demn de discutat despre opoziţia exactă pe care Ceres în propriul domiciliu, o formează cu Chiron, cumva acest aspect vine să ne ajute, în urma deciziilor care se impun, să ne repare, să ne recompenseze imediat ce am luat o decizie care pare dureroasă şi perdantă, dar are calitatea că este cu o puternică conotaţie spirituală şi morală. În situaţiile critice putem avea impresia că ne îndreptăm spre un dezastru, sau teama de consecinţe poate deveni atât de mare încât să nu mai putem vedea la timp soluţiile. Este nevoie de încredere în faptul că există rezolvări, şi de luciditate şi calm pentru a le vedea şi a face gesturile sau acţiunile pentru ieşirea din impas. Dacă ne lăsăm pradă emoţiilor, avem mari şanse să ajungem exact în situaţia de care ne temem.
Pe scurt această Lună Plină ne provoacă să avem încredere în drumurile care se deschid, să nu ne lăsăm tentaţi de tendinţa de a analiza şi a despica firul în patru.
Viaţa pare foarte complexă pentru că există multe obiective de atins pentru fiecare om, dar totul se poate simplifica dacă omul îşi stabileşte principii clare şi simple de urmat în viaţă. Atunci toate ţintele pot fi atinse cu aceeaşi precizie şi uşurinţă, şi toate problemele îşi pot găsi rezolvări aplicând cu sinceritate şi consecvenţă aceste principii.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top