Luna Nouă din semnul Balanţei, 5 octombrie 2013

Această Lună Nouă este una dintre cele mai importante din acest an, în primul rând pentru că ea activează o Cruce cardinală extrem de puternică, care are o durată foarte lungă şi care este dificil de controlat. Cumva această c Cruce cardinală ale cărei efecte au început să se resimtă din luna iulie, ajunge acum la un fel de apogeu, adică este un maxim de influenţă al ei. Faptul că ea este activată de Soare şi Lună, cele două luminarii care definesc elementele de bază ale construcţiei noastre, conştientul şi subconştientul şi implicit puterea interioară şi intuiţia, forţa şi emoţia, iar aceste exemple pot continua, ne sugerează clar că acum suntem vizaţi strict noi, că ea lucrează asupra construcţiei noastre şi asupra viitorului nostru personal. Probabil ca ea va mai avea atâta forţă în luna aprilie 2014, doar că atunci, va fi vorba despre decizii şi acţiuni. Acum putem să ne evaluăm, putem să echilibrăm excesele sau tensiunile, putem să intervenim în viaţa noastră pentru a înlătura dezechilibrele. De aceea această Lună Nouă este importantă, căci ar trebui să ne dedicăm timp important pentru a face o analiză importantă a ceea ce avem de schimbat, de echilibrat, de îndreptat.
Ascendentul momentului este în novil cu Jupiter, ceea ce evident mă duce cu gândul la faptul că ni se dă pentru o perioadă de timp, mai mult decât înţelepciunea, de a vedea realitatea aşa cum este ea, nedeformată, totul este să ne propunem să folosim acest moment pentru a privi viaţa personală.
Soarele, guvernatorul Ascendentului este, aşa cum am spus implicat în aspect, fiind factorul declanşator al acţiunii Crucii cardinale, fiind poziţionat în casa a II-a a momentului, ne vorbeşte despre felul în care ne vedem, ne punem în valoare, ne conştientizăm calităţile şi capacităţile, pentru că practic a venit momentul să facem alegeri mai bune şi prospere pentru noi.
Este posibil ca din preocuparea prea mare pe care o acordăm lumii exterioare, crezând ceea ce ni se spune, să ratăm posibilitatea de a ne transforma, de a ne revoluţiona viaţa într-un sens constructiv, profund şi real. În acest fel ne creşte potenţialul spiritual, fiind siguri că tot ceea ce ne oferă viitorul este pentru creşterea şi evoluţia noastră. Riscul este de a ne refugia într-o lume imaginară, de a ne interioriza prea mult, de ne reduce posibilităţile creatoare şi de expresie, reuşind să ne învârtim în cerc, sau să ne situăm într-o cuşcă rotitoare. Toate tensiunile, conflictele şi discuţiile din jur sunt de fapt generatoare de tensiuni, dar care indică posibilitatea de a evolua, de a renunţa la ceea ce nu ne este necesar, de a vedea adevărata valoare a lucrurilor. Este important să fim obiectivi, să lăsăm intuiţia să vorbească, să înţelegem înainte de a acţiona, să fim agili, supli şi inteligenţi. Folosind corect acest moment,  putem creşte în plan personal şi spiritual, putem pune în practică idealurile noastre mai vechi.
Mercur, este în conjuncţie în formare, deci foarte puternic, cu Nodul Nord, şi în inconjuncţie în formare cu guvernatorul lui ierarhic superior, Uranus. Din acest motiv, ni se amplifică capacitatea de a căuta în profunzime înţelesurile, de a săpa în adâncime, pentru a descoperi resursele interioare pe care nu le ştiam sau de care nu ne credeam capabili. Practic, este posibil să refuzăm din start ideea că avem o anume calitate sau că putem să ne depăşim prejudecăţile cu care am fost învăţaţi să acţionăm sau să gândim. Cumva suntem provocaţi să ne revoluţionăm sistemul de gândire, făcând primul pas, acela de a vedea în noi, ceea ce până acum nu am văzut, pentru că am funcţionat după părerile şi aprecierile celor din jur.
Uranus are un loc extrem de important în tema Lunii Noi, el este declanşatorul, provocatorul, instigatorul, dar trebui privit ca un fel de exemplu pe care-l primim pentru a studia o problemă, este ca un fel de material didactic, adică, lecţiile le vom primi prin ceilalţi, iar mesajele sunt cumva ascunse în întâmplările exterioare. Este momentul să învăţăm să trăim într-o realitate în care este spaţiu pentru mai multe orizonturi, realitatea care nu este făcută din alb sau negru, acesta fiind efortul evolutiv cel mai mare pe care trebuie să-l facem. Sunt multe încercări de depăşit, dar, la capătul lor se află realizările şi evoluţia. Aici nu este vorba de planul material ci de lecţiile de viaţă ale fiecăruia pe care trebuie să şi le însuşească.
De fapt acest aspect, opoziţia Uranus Soare – Lună,  şi implicit această Lună Nouă ne determină să fim lucizi şi să acceptăm cu înţelepciune dificultăţile vieţii, care se situează într-un ritm normal al legilor firii, în aceste perioade de criză atitudinea pe care ar trebui să o adoptăm fiind întoarcerea către sufletul nostru, preocuparea de a ne dezvolta conştiinţa de sine, de a ne testa maturitatea, luciditatea şi inteligenţa creatoare pentru a fi constructivi şi puternici. Fiecare om este învăţat din copilărie ceea ce au gândit şi făcut cei dinaintea lui. Dar maturizarea spirituala are loc pentru om numai atunci când devine conştient ca el însuşi poate completa cunoaşterea omenirii cu rezultatele propriei sale gândiri şi cercetări. Cei care nu contribuie cu nimic la această zestre de cunoaştere sunt încă nişte copii, care se hrănesc intelectual numai cu ce le-au dat părinţii lor. Numai când omul ajunge să poată dărui altora din propria sa munca intelectuală şi spirituala, se poate spune că el a ajuns la o anumită maturitate.
Evident că mai sunt şi alte aspecte importante la această Lună Nouă, dar toate converg spre aceleaşi idei, aşa că poate ar trebui să ne dedicăm câteva momente în această seară de 4 octombrie, pentru a reflecta la ceea ce avem cu adevărat important de făcut, la calităţile majore pe care le avem şi evident nu le utilizăm, dar mai ales la ceea ce am face cu toate acestea atât pentru noi cât şi pentru cei din jur.

***

Arhanghelul Rafael, al cărui nume semnifică ” Dumnezeu care vindecă”, ne poate veni în ajutor în orice moment al zilei dacă îl chemăm. El acţionează ca un chirurg spiritual, eliminând teama şi întunericul din trupul şi mintea noastră. Trebuie să avem grijă de fiinţa noastră interioară, cerând ajutor la momentul potrivit, fără a aştepta să ajunge într-o situaţie critică. De fapt îngerii ar trebui să fie în gândurile noastre permanent, să le permitem accesul deplin în mintea, trupul şi sufletul nostru. În acest fel vom învăţa să ne urmărim şi să ne conştientizăm propria noastră stare de bine.
În ceea ce privesc deciziile acestei Luni Noi, puteţi citi una dintre rugăciuni: Tuturor celor care veghează asupra mea, se pare că mi-am uitat scopul divin al vieţii şi vă cer ajutorul să-mi pot reaminti motivul pentru care am ales să vin aici, în acest moment. Doresc să elimin toate temerile care mă împiedică să-mi reamintesc scopul vieţii, inclusiv teama de succes sau eşec. Ştiu că sunt în stare să-mi împlinesc misiunea şi vă cer să mă îndrumaţi în continuare să ştiu ce cale mi-ar încânta inima. Vă rog ajutaţi-mă să cunosc diferenţa dintre bucurie şi teamă pentru a putea să mă implic mai profund în acţiuni importante care să slujească celorlalţi şi mie să-mi aducă bucurie. Vă mulţumesc mult!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top