Luna Nouă din semnul Scorpionului 3 noiembrie 2013

În acest an Luna Nouă din semnul Scorpionului are loc în 3 noiembrie 2013, la ora 14.46, concomitent cu o eclipsă hibrid de Soare.
Din acest motiv conotaţia ei şi evenimentele pe care le generează sunt de lungă durată, în afara celor specifice, de deschidere a unui ciclu lunar de 30 de zile, adică până la următoarea Lună Nouă din 3 decembrie, din semnul Săgetătorului.
De fiecare dată când are loc Luna Nouă, energia noastră fizică şi starea noastră conştientă se află la cote minime, fiind momentul ideal de a aduce din subconştient în conştient anumite informaţii subtile, sau de ne permite să funcţionăm doar bazându-ne pe Îngerul păzitor.
Cu atât mai mult atunci când Soarele şi Luna se regăsesc în semnul Scorpionului, energia transformării, capacitatea de privi în profunzime şi detaşarea de planul material, sunt mai uşor de realizat.
În plus, la această Lună Nouă, se pare că ne este greu să descifrăm anumite mesaje, mai ales pentru că nu le vedem, nu ne sar în ochi, căci ele presupun un efort suplimentar de atenţie. De fapt această atitudine ne se solicită, atenţia, căci altfel putem să ne lovim de o anumită informaţie, context sau persoană fără a o vedea, ca şi cum ar fi invizibile, un fel de abur, de fum, care în cel mai bun caz ne dă un fior de moment, fără a vedea ceva mai mult de atât. Concret se interpune ceva între noi şi ceea ce avem de văzut, ceva firesc. Nici măcar nu putem spune că ni se abate privirea, mai degrabă că oprim atenţia către altceva, cu o privire superficială, fără a ne mai asigura. Concomitent apare o intuiţie, un mesaj, că trebuie să insistăm, dar, de regulă ne simţim prea siguri de noi pentru a-l lua în seamă. Am insistat cu explicaţiile căci acum tot ceea ce primim, simţim, trăim nu este întâmplător de fapt ca deobicei, doar că acum tocmai atenţia ne este solicitată, tocmai prezenţa este valoroasă, tocmai capacitatea de privi dincolo de aparenţe ne ajută să lum cele mai corecte decizii.
Pe scurt acţiunile noastre trebuie să fie constant orientate pentru a ne revoluţiona viaţa, zi de zi, puţin câte puţin, gest cu gest, gând cu gând, atitudine cu atitudine, cât de încet putem, pentru că există multă îngăduinţă şi răbdare cu noi, dacă am decis să facem toate acestea.
Această Lună Nouă ne spune că puterea voinţei este arma spirituală de bază, este nevoie să facem uz de voinţă pentru întâmpinarea provocărilor interioare dar şi a adversarilor exteriori – acesta ar fi primul pas şi cel mai important de înţeles şi aplicat. Evident vor apare extrem de multe provocări şi trebuie să fim conştienţi de asta, dar dacă ne găsim locul potrivit şi ne asumăm responsabilităţile generate de acesta, nimic şi nimeni nu ne mai poate învinge, căci există energia ”locului potrivit” care funcţionează ca un tot unitar indestructibil. Pentru a găsi acest loc, care pare greu de accesat sau nedefinit, este nevoie doar să facem primul pas, spunându-ne: vreau să îmi găsesc locul potrivit, şi sunt deschis să aflu care este pentru a putea ajunge la el. Căci atunci Cineva ne va arăta Calea personală, dar, mare atenţie, doar singuri putem păşi pe ea, adică prin propria decizie – probabil de aceea în zen există porunca: Păşeşte. Odată ce am făcut toate acestea ne vom simţi extraordinar, pentru că ne vom dezvolta abilităţi, puteri şi îndemânări care ne permit transcederea limitărilor naturale, astfel păşind în tărâmul spiritual.
Evident această Lună Nouă aduce şi dificultăţi materiale prin care să ni se abată atenţia, se poate spune că se reiau sau de fapt se scot la lumină adevăruri importante, care timp de un an ne-au fost ascunse cu abilitate, şi aici mă refer mai ales la planul social, la contexte sau conjuncturi. Din păcate ele au fost atent gândite iar acum chiar dacă înţelegem realitatea, nu prea avem cum să acţionăm, decât dacă suntem la ”locul potrivit”, unde nu putem fi atacaţi. Pare un cerc închis, o capcană, dându-se senzaţia de imposibilitatea altei variante, şi dacă nu suntem atenţi, chiar poate fi aşa. De fapt este un castel de nisip, o fata morgana, o imagine mişcătoare care, dacă punem Lumina pe ea, dispare ca prin farmec, de fapt fiind un joc de umbre, de fantome, care simulează perfect dificultatea materială.
Ce vreau să spun este că nu suntem săraci pentru că ne spune cineva, nu suntem lipsiţi de educaţie pentru că nu ştim să mâncăm surogate, şi exemplele pot continua. Suntem exact ceea ce decidem că suntem, în deplină cunoştinţă de cauză. Valoarea noastră nu se poate risipi, dar şi-o poate însuşi altcineva, dacă noi nu ne-o dorim sau nu suntem conştienţi de ea.
Probabil că toate acestea sună sumbru, dar chiar nu este aşa, este frumos, este important, tot ceea ce este necesar să facem este să ne privim sufletul, să dialogăm cu el, pentru că este prietenul cel mai sincer, el spunându-ne cum putem fi cineva şi unde ne este ”locul potrivit”. Pe scurt această Lună Nouă ne aduce posibilitatea de a ne descoperi valoarea, de a deveni importanţi şi puternici, de a ne manifesta plenar şi de a acţiona doar în propriul interes – atenţie nu este egoism, ci perfecţionare în scopul manifestării a tot ceea ce este mai bun şi valoros în fiecare dintre noi.

Caracteristicile unei păsări solitare care aspiră către DUMNEZEU sunt cinci:
Prima, este că ea zboară către cele mai înalte înălţimi;
A doua, este că în afară de DUMNEZEU ea nu suferă după vreo companie, nici măcar după vreuna dintre semenele sale;
A treia, este că ea îşi aţinteşte fără încetare ciocul spre tăriile cerului;
A patra, ca nu are o culoare definita;
A cincia, este că totdeauna ea cântă foarte duios.
Sf. Ioan al Crucii

Doar un luptător curajos şi perseverent poate rezista pe drumul cunoaşterii de DUMNEZEU. Pentru că arta lui constă în a găsi un echilibru prin iubire între spaima de a fi om şi minunea de a fi om.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top