Luna Plină din 17 decembrie 2013

Luna Plină cu Soarele în semnul Săgetătorului şi Luna în Gemeni are loc pe 17 decembrie la ora 11.29, concomitent cu revenirea la mişcarea directă a planetei Uranus. Acest prim aspect ne vorbeşte despre o energie deosebită pe care o degajă această Lună Plină, dar şi despre o latură oarecum spectaculară, neprevăzută de utilizare a puternicei energii lunare.
Pluton este într-o cuadratură în formare cu tumultuosul Uranus, ceea ce conferă o calitate deosebită acestei energii dar şi un sens o orientare greu de controlat, odată declanşată. Cu efectele acesteia ne vom confrunta sau mai bine spus le vom înţelege exact la momentul de Lună Nouă din 1 ianuarie 2014. Până atunci este foarte probabil ca fiecare să ia decizii greu de înţeles sau acceptat pentru cei din jur, ele venind pe un fond de nemulţumire acumulată, dar bazându-se şi pe schimbările la nivel subtil care au loc în întreaga lume.
Soarele se află în semnul guvernat de Jupiter, ia acesta este în inconjuncţie cu Mercur aflat în exil, guvernatorul Gemenilor, semn în care se află Luna. De aceea aş putea spune că suntem într-un jos, în care responsabilitatea se mută de la unul la altul, energia se mişcă cu dificultate, căci este blocată de minte, de idei fixe, eronate sau de prejudecăţi. Fiecare este ataşat şi ţine cu dinţii la propriile păreri indiferent cât de păguboase sau proaste sunt ele pentru toată lumea. Această stare de fapt este subliniată de prezenţa lui Neptun pe Ascendent, în domiciliu, puternic şi foarte greu de oprit, căci acţiunile lui şi influenţa asupra noastră pune în aplicare o Lege Divină. De aceea ceea ce credem noi că este bine şi ne încăpăţânăm să şi punem în practică, este diferit de ceea ce ar trebui să facem. De această stare a noastră se vor folosi cei din jur, care ne vor aburi sau ne vor convinge de propriile lor interese folosindu-se de confuzia şi ceaţa în care ne aflăm. Această ceaţă se va ridica, sau mai bine spus va dispare abia la început de ianuarie, şi este posibil ca atunci să descoperim că ne află într-o extremă, adică într-o situaţie delicată sau într-un loc nepotrivit. Remediu la toate acestea este să nu forţăm, să avem credinţa că Dumnezeu ne călăuzeşte paşii şi, să-l şi lăsăm să o facă, sau măcar să-i solicităm ajutorul.
În plus avem de învăţat să cerem părerea celor din jur legată de acţiunile noastre, avem de înţeles că acum este important să ascultăm raţionamentul celuilalt cu răbdare, tocmai pentru a evita să ne învăluim în ceaţa. Empatia este maximă, doar că este bine de înţeles şi raţiunea pentru care suntem atraşi sau manipulaţi, căci în acest fel putem ieşi din jocurile celorlalţi. Există o forţă extraordinară în spatele a tot ceea ce se întâmplă, doar că ea este bine disimulată, dându-ne cumva sentimentul de nesiguranţă. Care evident este indus pentru a putea fi mai uşor folosiţi. Din acest cer vicios nu putem ieşi decât cu condiţia de a cere ajutorul lui Dumnezeu pentru a ne arăta calea sau direcţia corectă. În acest fel vom găsi sau mai bine spus vom înţelege cu adevărat care sunt soluţiile responsabile la situaţia la care ne raportăm.
Uranus este în opoziţie cu Marte, forţa acestui aspect va aduce Lunii Pline o conotaţie de impulsivitate, de intoleranţă şi încăpăţânare. De aceea toate deciziile care se iau la această lună Plină au o influenţă covârşitoare în următoarea perioadă. De aceea este important să analizăm toate aspectele problemelor cu care ne confruntă, decât să reacţionăm mai bine să analizăm, oricât de greu sau dificil ar pare pe moment acest lucru (să nu uităm că mintea noastră este extrem de împrăştiată şi defocusată). Totuşi cu un efort suplimentar, scriem şi studiem, cerem sfatul persoanelor avizate, sau aşteptăm să treacă vijelia, se pot evita situaţiile complicate declanşate acum.
Este posibil să avem tendinţa de a descoperi lucruri ascunse, dar această stare ar trebui utilizată pentru a înţelege semnificaţiile adânci ale vieţii şi morţii, pentru a avea revelaţii spirituale, în caz contrar ne vom război cu fantome.
Ar trebui să analizăm perspectivele care se ivesc, să ne construim noi strategii sau activităţi, să studiem şi să ne îmbogăţim cunoaşterea. În plan sentimental va trebui să evităm disputele verbale, deoarece din acest punct de vedere este o săptămână tensionată, ar fi potrivit să fim înţelegători şi să nu ne aşteptăm la prea multe satisfacţii în acest domeniu. Vor urma şi perioade mai bune.
Veţi întâlni mereu oameni care vor încerca să vă tragă în jos. Nu vă lăsaţi influenţaţi de cuvintele şi gândurile lor. Trebuie să ştiţi în inima voastră ce vreţi cu adevărat. Mai presus de toate, lăsaţi-vă călăuziţi de propriile aspiraţii. Nu uitaţi că Dumnezeu se uită la inima voastră. Atâta timp cât vă agăţaţi de El cu iubire, nu vă va dezamăgi niciodată.

„Peste puţin timp vei constata că în viaţă nimic nu este întâmplător, ci toate evenimentele se corelează şi se sincronizează într-un mod care de multe ori este uimitor pentru omul obişnuit. Este o mare artă să observi aceste sincronicităţi care apar în viaţă şi mai apoi să le înţelegi cauza ascunsă. În acelaşi timp, dacă reuşeşti aceasta este un semn distinct al faptului că ai evoluat.” Radu Cinamar

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top