Luna Plină din 16 ianuarie 2014

Luna Plină din 16 ianuarie 2014, se formează la ora 6.51, pe axa Capricorn – Soarele, Rac – Luna, pe axa caselor I – VII, cu Ascendentul în semnul Capricornului. Probabil că este cea mai mică Lună Plină din acest an, pentru că Luna se află la apogeu.
Zilele în care este Lună Plină sunt speciale, ele au o mare încărcătură care se resimte din plin, atât înainte cât şi după momentul de Lună Plină. În tradiţiile astrologice indiene se consideră că dacă se ţine post negru în ziua în care se formează Luna Plină, se îndeplineşte o dorinţă pe care ţi-o pui. Oricum ar fi postul negru în această zi ne ajută să scăpăm rapid de kilogramele în plus, cam 2, mai ales dacă mâncăm doar fructe şi o zi înainte şi una după acest moment.
Din punct de vedere astrologic este un moment de confruntare între conştient şi subconştient, un moment în care putem vedea cu claritate ceea ce avem de făcut, cu condiţia să nu ne lăsăm dominaţi de simţuri sau de vanitate, ceea ce trebuie să recunoaştem că este dificil.
De fiecare dată Luna Plină cu Soarele în semnul Capricornului, este extrem de puternică, deoarece Luna se află în domiciliu, şi cumva suntem sub controlul simţurilor şi intuiţiilor noastre, adică toate planurile noastre ambiţioase sunt trecute sub o lupă şi analizate intuitiv, probabil pentru că celălalt Eu, cum se mai spune în filozofie, funcţionează perfect. Dacă vrem să percepem şi să înţelegem corect mesajele acestei Luni Pline, ziua de 16 ianuarie trebuie să fie o zi de meditaţie, pentru că ne putem recuceri unitatea, căci sufletul nostru, este de multe ori împărţit, chinuit, pierdut în direcţii nepotrivite. Avem capacitatea de a înţelege şi analiza, de a anihila multe tendinţe negative în noi înşine. Spun acest lucru deoarece opoziţia, indiferent între ce planete, aduce de fiecare dată descompunerea forţelor aflate în joc, pentru dobândirea unui nou punct de vedere. Acum acest fapt se petrece între raţiune şi suflet, între tendinţe native şi convenţii sociale.
În acest an alături de Lună s-a aflat Lilith, într-o strânsă conjuncţie, ceea ce oferă o mare claritate, adică luciditate acestui moment. Chiar dacă ea se obţine prin evenimente mai dure, cu siguranţă este importantă realizarea. Din acest motiv fiecare dintre noi va putea da răspunsuri logice la natura problemelor pe care i le pune viaţa. Şi, dacă ne acordăm puţin timp de gândire şi reflecţie, ne vom exprima ideile foarte clar, puterea de convingere fiind enormă.
Soarele formează un aspect foarte interesant cu Uranus, denumit quintil, sau altfel spus, este un unghi de 72 de grade, care este legat de pentagramă, de ciclul lui Venus, el purtând în sine un impuls de autorealizare, îndreptat mai mult în interior, Soarele se află în casa I, din exterior primind doar sprijin prin mesajele pe care le primim. Relaţionarea cu Uranus, planeta viitorului, a anticipaţiei, a libertăţii intelectuale, a depăşirii frontierelor convenţionale, ne sugerează că fiecare dintre noi poate acum să-şi atingă idealurile: evident nu este vorba de concret, adică astăzi, gata ne atingem idealurile, ci de decizia sufletului şi implicarea raţiunii şi a întregii noastre fiinţe, de luarea deciziei. Aplicarea ei poate să dureze mai mult timp, în funcţie de construcţia personală a fiecăruia.
Pluton se află în conjuncţie cu Ascendentul aflat în semnul Capricornului şi este în recepţie mutuală cu Saturn, în acest fel punând în relaţie casa a I cu casa a X a, sugerându-ne că înţelegerea corectă şi clară a forţei noastre interioare şi exercitarea constructivă a voinţei ne pot ajuta să ne manifestăm din plin capacităţile, să ne transformăm viaţa, să devenim ceea ce ne-am propus să fim, în visele noastre cele mai profunde. În plus, Pluton şi Saturn sunt în septil, un aspect extrem de subtil, sub a cărei influenţă se află această Lună Plină, el ne vorbeşte despre mari posibilităţi şi incredibile căderi, fiind un punct de torsine, extrem de important prin care noi putem să ne eliberăm şi să ne regăsim, să ne descoperim valoarea.
Nodul Nord pe Mijlocul Cerului ne spune că suntem într-un moment important al existenţei noastre, moment în care oricât de mult ne simţim loviţi sau căzuţi, încrederea în propriile acţiuni ne vor readuce pe calea noastră. Încrederea înseamnă că facem ceea ce ştim cel mai bine, ceea ce place, ceea ce ne este scris să realizăm. Nu trebuie decât să decidem ce să schimbăm şi totul se întâmplă. Conflictul interior cel mai puternic, care ne împiedică să reuşim să ne realizăm, este frica de transformare spirituală, generată de frică de sărăcie, de lipsuri, dar şi de ataşamentele materiale puternice. Dar, să nu uităm, noi ne impunem condiţionările, noi suntem singuri care decidem ce este important în propria viaţă. Odată decizia luată aceea primim ceea ce avem nevoie.
Ca o concluzie putem spune că personalitatea noastră inconştientă se va manifesta, fiind mult mai puternică decât personalitatea conştientă. Altfel spus Christul nostru interior ne va îndemna să acţionăm potrivit regulilor celeste, de multe ori, dacă nu vom înţelege acest lucru, pe căi mai dureroase, sau prin evenimente mai neplăcute. Dacă vom face acest lucru, totul, absolut totul, poate să fie posibil, fiind un program de abundenţă extraordinar.
Trebuie să înţelegem că ne aflăm într-o perioadă de renovare, de regenerare, de reconstrucţie. La suprafaţa evenimentelor ideile se cristalizează, prind forme riguroase, introduc elemente constructive de mare amploare. Este importantă cauza acţiunilor noastre, şi, să nu uităm, este o perioadă de încercare dificilă din care putem ieşi învingători.
În jurul nostru există multe fiinţe care au nevoie de ajutor. Faţă de ele, oamenii pot avea atitudini diverse. Unii tind să-i învinovăţească pe cei nefericiţi de situaţia lor, şi astfel au o justificare pentru a le refuza orice ajutor. Alţii tind să dea vina pe altceva sau pe altcineva, numai să nu-şi asume ei vreo responsabilitate de a ajuta. În fine, alţii renunţă să judece şi, pur şi simplu, ajută cu tot sufletul. Atitudinea fiecărui om dezvăluie ceva despre sufletul lui.
Deci fiţi atenţi la reacţiile oamenilor, la umanitatea şi altruismul lor, dacă doriţi să aveţi răspunsuri corecte la temerile voastre.
Este o perioadă excelentă pentru a învăţa lucruri noi, pentru cercetare, pentru a ne dezvolta noi talente necesare deschiderii unor noi orizonturi intelectuale. Este cel mai potrivit moment pentru a ne construi o structură solidă, să reînnodăm vechi legături, nu neapărat în domeniul intelectual, cât în cel relaţional.
În acelaşi timp este un moment în care suntem echilibraţi, profunzi, ponderaţi, căutând stabilitate şi ordonate. Avem înţelepciunea căpătată din trecut pe care putem să o folosim fără resentimente. Este important să respectăm legea şi să fim cât se poate de corecţi şi cinstiţi în tot ceea ce întreprindem.
Este important să înţelegem că regenerarea noastră spirituală ne poate aduce demnitatea şi drepturile pierdute. Cel mai nefavorabil sentiment este cel de neîncredere, de critică, de sarcasm.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top