Luna Plină din 15 februarie 2014

Luna Plină de pe axa Vărsător Leu, aduce de fiecare dată o exacerbare a orgoliului dar şi un fel de raţionalizare a iubirii. Este un amestec greu de definit şi, în acest an influenţează puternic Ziua Îndrăgostiţilor, varianta occidentală. Oricum am privi lucrurile, Luna Plină care are loc sâmbătă la ora 1.53, aduce în prim plan multe nemulţumiri acumulate la nivel subtil de ceva vreme. Ea amplifică dorinţele noastre, ne determină să facem revendicări şi ne influenţează gândirea şi raţiunea. Este un moment provocator, dificil, greu de gestionat.
Soarele este în conjuncţie cu Mercur retrograd, ceea ce face ca din punct de vedere raţional să fim extrem de cerebrali şi discutând doar pe argumente logice, Luna fiind supapa de evacuare a resentimentelor dar şi a nemulţumirilor datorate lipsei unei gândiri unitare, atât în cuplu cât şi în relaţiile noastre importante. La nivel personal va exista un conflict interior între datorie şi plăcere, între bucurie şi obligaţii, între ceea ce este necesar şi ceea ce trebuie. Din acest motiv fiecare dintre noi va trece prin stări dificil de controlat.
Nodul Nord şi Lilith, două puncte importante dintr-o hartă astrologică, ambele legate de poziţia Lunii, sunt în cuadratură, evidenţiind necesitatea depăşirii unor momente de criză sau delicate, tocmai pentru că acestea trăite ne ajută să ne transformăm spiritual. S-ar putea denumi evenimentele pe care le vom trăi, confruntări karmice, ele sunt furtunoase, sau cel puţin surprinzătoare, căci abia la final vom înţelege mesajul lor. În plus Lilith şi Mercur retrograd sunt în inconjuncţie aşa că raţiunea şi cunoaşterea intelectuală nu ne sunt de folos, pentru că pur şi simplu nu putem fi lucizi. Ne bazăm multe pe instinctele primare şi avem tendinţa de a judeca conform principiului dinte pentru dinte. Tot Mercur retrograd formează sesquicadratură cu Jupiter în exaltare şi retrograd, ceea ce cumva îmi sugerează că fiecare dintre noi se va întâlni cu consecinţele propriilor acţiuni sau gânduri, cu legile încălcate şi principiile nerespectate. Jupiter este în acelaşi timp şi guvernatorul Ascendentului şi în opoziţie cu Pluton, de aceea cred că mesajul pe care ni-l transmite este că suntem într-o perioadă de examene în viaţa noastră, fiind necesar antrenamentul şi dedicarea, procese dificile, în urma lor rezultând perfecţionarea, cizelarea spirituală. Iar prima acţiune care va avea loc va fi legată de învăţarea lecţiei iubirii. Venus este planeta care acţionează cel mai concret asupra relaţiilor noastre, ea determină acţiunile şi este motorul întregului angrenaj de acum. Se află sub influenţa lui Pluton din Capricorn – este într-o conjuncţie disociată – care de fapt conduce întregul ansamblu al momentului de Lună Plină.
Luna este în acelaşi timp în sesquicuadratură cu Pluton şi Uranus, adică emoţiile noastre şi tot ceea ce simţim, intuim sau accesăm din subconştient ne transformă acţiunile şi ne schimbă atitudinea. De aceea este extrem de importantă credinţa şi rugăciune, în momentele în care ne simţim dezorientaţi.
Pe de altă parte opoziţia Soare Lună se descarcă prin planeta Marte poziţionată în semnul Balanţei, ceea ce semnifică ideea de a ne concentra pe relaţiile noastre, ele fiind cele mai important de rezolvat acum. Despre aceasta puteţi citi articolul https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/iubirea-este-singura-constanta-in-univers-iubirea-este-din-infinit-si-va-fi-eterna.
De fapt aceasta este tema lunii februarie, şi în funcţie de cum o vom gestiona şi ce decizii vom lua, întreaga noastră viaţă se va schimba. Este un moment de cumpănă în această săptămână, dar şi un moment de mari decizii. Regulus, marea stea regală se află alături de Lună, împrumutând din firea ei schimbătoare, adică acţionând ca noi să fim cumva conduşi din umbră, dacă nu vom şti să ne urmărim exact propriile idei sau interese. În acest caz Marte care este în cuadratură cu Regulus, devine şi mai radical, provocând conflicte pe termen lung. Dorinţele extreme şi tendinţele spre exces pot deveni preponderente în contrast cu ceea ce ar trebui să căutăm, pace şi liniştea, aducătoare de prosperitate. Fiecare dintre noi ar trebui să-şi găsească echilibrul şi armonia, prin contrast cu lupta şi discordia, armele de luptă ar trebui să se transforme în arme de cucerire a iubirii, iar spada ar trebui folosită pentru a distruge vanitatea şi orgoliul, de fapt este lupta cu noi înşine.
Cumva această Lună Plină ne arată că fiecare dintre noi se află pe un prag, acest lucru aduce nesiguranţă, dar în acelaşi timp şi teama de schimbare sau de necunoscutul care se deschide în faţa pragului. Putem face un pas înainte în necunoscut sau unul înapoi, acolo unde de fapt numai există loc, aer şi timp ci doar neant. Poate că încă şovăim sau ne este frică, dar dincolo de prag ni se deschide o nouă lume mult mai frumoasă şi diferită, pentru că are la bază principii spirituale.
 
Fiecare moment in care te bucuri sau apreciezi, mulţumeşti, admiri, binecuvântezi, râzi sau iubeşti îţi da putere şi viaţă. Fiecare clipă în care poţi să te simţi bine în interiorul tău înseamnă o ora sau un an de viaţa mai mult, şi nu doar pentru tine însuţi, cât şi pentru cei ce trăiesc în preajma ta. Orice fel de criză ar trece prin existenţa ta de zi cu zi, oricât de dezastruoasă s-ar prezenta o situaţie, aminteşte-ţi că nu atât străduinţa ta imediata de a o rezolva este remediul, cât puterea ta de a găsi energie. De a te simţi mai bine. De a întrezări în interior speranţa şi puterea de a depăşi situaţia ta. Mobilizează-te întotdeauna pozitiv. Când eşti deprimat şi strâns cu uşa de o situaţie de viaţă, nu te scufunda în depresia ta şi nu-ţi plânge prea mult de milă, căci prin aceasta îţi iei singur puterea. Du-te pe stradă, într-un parc, acolo unde sunt oameni fericiţi, copii fără griji, fiinţe care se bucură. Bucuria este contagioasă. Orice stare umana este contagioasă. Ca să poţi trăi printre oameni disperaţi şi deprimaţi trebuie să fii atât de mult fericit încât să devină şi ei fericiţi, ori să devii la fel de disperat ca şi ei. Ţine minte; orice bucurie pe care o simţi, orice apreciere, orice moment de iubire, orice stare de bine sunt ca grămezile de aur pentru tine şi pentru lumea din jur. Ele înseamnă viaţă, energie, conştiinţă înaltă şi puterea de a trăi, orice s-ar prăbuşi împrejur. Si, când eşti profund tulburat de vreo problema de viaţă, trebuie să lucrezi intens cu tine pentru a găsi motive de bucurie. Acesta este adevăratul dar al tău pentru viaţă.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top