Luna Nouă din semnul Berbecului – 30 martie 2014

Această Lună Nouă, reprezintă în primul rând, primul semnal concret al noului an astrologic guvernat de Saturn, în care am intrat din 20 martie. În al doilea rând această Lună Nouă declanşează sau mai bine spus, deschide, un lung lanţ de evenimente cu care ne vom confrunta în luna aprilie, dar care vor avea consecinţe importante pe perioada întregului an.
Apoi această Lună Nouă va începe să amplifice Crucea cardinală despre care am tot vorbit, fiind practic cea mai activă perioadă a ei.
Prima caracteristică adusă de această Lună Nouă va fi de duritate, Ascendentul în semnul Scorpionului, face ca planetele Marte şi Pluton să fie protagoniste. Marte este guvernatorul Berbecului şi este în mişcare aparent retrogradă şi în exil, ceea ce-l face să pară slăbit la exterior, dar, de fapt, în interior să fie extrem de puternic şi activ, lucrând asupra echilibrului interior. El poate reconstrui prin eliminarea reziduurilor din viaţa noastră, dar poate eroda dacă cădem pradă furiilor, frustrărilor sau resentimentelor, afectându-ne sănătatea şi diminuându-ne energia fizică.
Nodul Nord este Punctul mijlociu dintre Marte şi Ascendent, el sugerându-ne modalitatea prin care putem să ne construim personalitatea şi să facem schimbările transformatoare în această perioadă.  Dar, există  o tendinţă spre violenţă datorată impulsurilor şi instinctelor care sunt dificil de controlat. Ceea ce fiecare are de făcut acum, este să-şi manifeste solicitudinea de a ajuta, căci acest lanţ se va continua la infinit şi fiecare care ajută va primi la rândul său ajutor din exterior.
Pe de altă parte Luna pare destul de slăbită de semnul de foc al Berbecului, în realitate subconştientul nostru ne poate ajuta să aducem la lumină tot ceea ce ne împiedică să ne simţim împliniţi, iar tendinţa spre impulsivitate şi reacţiune să fie transformată într-o energie eliberatoare, care va permite purificarea fizică, emoţională şi spirituală.
Pluton este extrem de activ, pe de-o parte ca şi guvernator al Ascendentului dar şi prin poziţia de cuadratură în formare pe care o are cu Luna Nouă, el se află în domitudinea lui Mercur dar şi în diviziunea lui, ceea ce spune că transformarea va trebui să înceapă prin a ne restructura mentalitatea, prin a renunţa la tot ceea ce ne provoacă blocaje, de exemplu frica sau impulsivitatea şi judecarea – Mercur este în sesquicuadratură cu Lilith dar şi cu Marte retrograd – şi, în acelaşi timp de a ne accepta trecutul şi a ne folosi cât mai constructiv calităţile, mai ales de a le conştientiza. În acest context cel mai uşor este să obţinem ajutor prin rugăciune, sau să cerem semne pentru a le înţelege, căci sufletul nostru este copleşit de minciuna exterioară şi numai ştie să se recunoască. În funcţie de construcţia personală, vom primi informaţii prin vis sau prin gânduri inspirate de care nu trebuie să ne temem sau să le alungăm.
Pe de altă parte, revenind la Pluton, există o intensă forţă distructivă în această planetă, prin însăşi construcţia ei, doar că acum prin cele două septile pe care le formează cu Saturn şi Neptun, are o puternică tentă de fatalitate dar şi de decădere morală, totul fiind învăluit, ascuns, executat în umbra dorinţei de putere. La nivel personal ne simţim inhibaţi de forţe exterioare, crezând cu tărie că nu ne putem conduce viaţa şi că trebuie să ne orientăm spre direcţiile sugerate de cei din jur. Cred că fiecare ar trebui să se străduiască să se elibereze de exacerbarea sălbatică a egoismului personal şi de clasă, de lăcomia şi ambiţia generată de mirajul obţinerii puterii sociale cu orice preţ, învăţând să apreciem excelenţa, obţinută prin muncă susţinută şi eforturi constante, pentru realizarea perfecţiunii creative.
Parte luminoasă a lui Pluton, constă în munca de arheolog, de căutare a valorii personale, pe care nimeni şi nimic în această lume nu o poate distruge. De aceea este important să ne căutăm valorile şi să ne consolidăm puterea prin voinţă şi prin curajul de a pune în aplicare tot ce este mai valoros în noi. Această forţă creativă este generată de novilul pe care Pluton îl face cu Venus, şi care ne spune că Graţia Divină va coborî asupra noastră, imediat şi necondiţionat când ne vom folosi calităţile cu acre am fost înzestraţi – Venus în semnul Vărsătorului ne spune că nu este vorba despre ce credem noi că avem ca înzestrare ci ceea ce este înscris în matricea noastră. Putem să descoperim şi să înţelegem aceste calităţi, în primul rând dacă fiecare acţiune a noastră ar trebui să aibă în spate un scop spiritual.
În aceste contexte Crucea cardinală va genera acţiuni noi şi importante în viaţa fiecăruia, fiind un fel de Roză a vânturilor, un perpetuum mobile care ne va ajuta să avem energia necesară şi sprijinul de care avem nevoie sau poate deveni vântul care spulberă şi care generează deşert.
 
Au fost odată doi învăţăcei care, fiind intens preocupaţi de o importantă problemă existenţială, au îndrăznit să apeleze la maestrul lor zen.
– Domnia ta, au vorbit tinerii în cor, ce faci pentru ca să fii mereu fericit şi mulţumit de tine? Şi noi ne dorim, din tot sufletul, să trăim împlinirea acestui sentiment omniprezent în cazul tău.
Aruncând o privire înţeleaptă şi schiţând un zâmbet cald, maestrul spuse:
– Când mă odihnesc, atunci mă odihnesc. Când mă ridic, atunci mă ridic. Când umblu, atunci eu umblu. Când mănânc, atunci eu mănânc.
Învăţăceii îşi aruncară stupefiate priviri unul altuia, până când unul dintre ei izbucni:
– Nu îţi bate joc de noi, te rog! Ceea ce spui tu facem şi noi. Dormim, umblăm, mâncăm. Şi, în ciuda acestui fapt, tot nu regăsim fericirea. Unde zace secretul?
Fără să se clintească, maestrul repetă aceleaşi cuvinte:
– Când mă odihnesc, atunci mă odihnesc. Când mă ridic, atunci mă ridic. Când umblu, atunci eu umblu. Când mănânc, atunci eu mănânc.
Se aşternu liniştea, dar tinerii nu se dădeau clintiţi, emanând o nelinişte şi o uimire tot mai pronunţată. În final, înţeleptul le explică:
– Desigur, şi voi dormiţi, vă plimbaţi şi mâncaţi. Dar, în timp ce vă odihniţi, gândul vostru vă poartă deja la momentul trezirii. După ce v-aţi ridicat din pat, vă gândiţi deja la drumurile voastre. Iar, în timp ce alergaţi spre ţelurile voastre, mintea vă zboară spre ceea ce veţi mânca. În acest fel, gândurile voastre sunt mereu în altă parte decât în locul în care tocmai vă aflaţi. Ca atare, viaţa voastră se desfăşoară permanent între trecut şi viitor. Încercaţi să trăiţi plenar şi întotdeauna momentul prezent. Doar acordând o şansă acestei clipe, veţi descoperi liniştea fericirii şi a mulţumirii de sine!
Nu întreba: „Ce binecuvântare îmi va aduce ziua de mâine?”. Întreabă: „Ce binecuvântare pot eu descoperi chiar acum?” Nu e nevoie să te gândeşti la ziua de mâine, atunci când ştii că ceea ce ai nevoie îţi este oferit chiar acum. Paul Ferrini
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top