Luna Nouă din semnul Gemenilor 2014

Luna Nouă se formează pe 28 mai 2014 la ora 21.41, ea aduce importante informaţii fiecăruia dintre noi, unele dintre ele fiind de fapt lucruri importante de făcut. În primul rând ar trebui să se resimtă o organizare mai buna, un interes mai mare pentru activităţile fiecăruia dintre noi, în ultima perioadă existând o stare de apatie sau lipsă de interes.

Conjuncţia Lună Soare se află în casa a VI a, care este interceptată, ceea ce evident pentru fiecare dintre noi ar trebui să genereze declanşarea de noi activităţi, proiecte, idei, sau înţelegerea profundă a ceea ce avem de urmat.

Mercur, guvernatorul casei şi semnului este şi el în domiciliu, în Gemeni, dar pe grad anaretic, de aceea cumva numai este vorba despre alegerile noastre, ci de consecinţele comportamentului avut sau de o readaptare personală – adică vine un timp când fiecare dintre noi nu este mulţumit de ceea ce face, spune sau gândeşte, nu se ridică la idealul de comportament, realizare personală şi succes pe care şi le-a stabilit. Criza actuală atât materială cât şi spirituală ne afectează pe toţi, doar că acum este momentul să înţelegem că aceste crize sunt de fapt oportunităţi de creştere. A creşte înseamnă a deveni, în mod real şi eficace, ceea ce eşti în mod potenţial, ca fiinţă superioară, la pragul naşterii. De aceea acum trebuie să învăţăm şi să înţelegem, noi tehnici sau o nouă abordare a abilităţilor pe care le posedăm.

Cuadratura Soare – Lună Neptun, este provocatoare căci ne va fi greu să luăm decizii fără a ne cantona sau agăţa de planul material, chiar dacă ceea ce este în natura firii noastre să facem ne va aduce mult mai multe satisfacţii, dar, a da vrabia din mână pe cioara de pe gard, pare dificil.

Această indecizie şi agitaţie interioară, tulburare, poate provoca probleme de sănătate, sau poate determina căderi psihice şi decepţii. Dar curajul de a face ceea ce ne este dat, reprezintă o creştere personală extraordinară, în care avem nevoie de răbdare, rezistenţă şi poate, de multe ori şi suferinţă.

În plus conjuncţia Soare Lună este în septil cu Uranus, aflat pe Fundul cerului, de aceea pot să aibă loc evenimente surprinzătoare, neaşteptate, prin care să luăm deciziile despre care vorbeam mai sus. Mai ales Uranus poate să aducă revolte spontane sau nemulţumiri dificil de gestionat.

Suntem într-o perioadă în care acordăm mare importanţă comunicării, dar mai ales formei de comunicare folosind în general un vocabularul bogat şi punând accent pe priceperea intelectuală. Vom dori să găsim adversari în comunicare, să bârfim, să judecăm. Vedem duşmani ascunşi şi adversari peste tot, pentru că de fapt vedem în exteriorul nostru ceea ce ne nemulţumeşte în interior. Oricum armele acestei luni sunt vorba şi tăcerea, conflictele apărând atunci când nu vrem să intrăm în profunzimea lucrurilor. Cel mai simplu mod de a ajunge să cercetăm în profunzime lucrurile, este scrisul, în acest fel nu mai avem duşmani exteriori, nu mai avem conflicte de rezolvat. Scrisul poate fi si vindecător,chiar si un ritual pe parcursul căruia scăpăm de umbrele noastre. Alături de muzică ne regăsim identitatea, iar ascultarea în doi duce cuvintele la locul potrivit, chiar tăcând.

Depinde numai de noi să fim capabili de a găsi resurse noi, prin învăţare, prin deprinderea unor activităţi şi abilităţi noi, şi mai ales prin perfecţionarea continua a aptitudinilor noastre native. Hrana de care avem nevoie pentru a ne continua viaţa şi drumul nu este numai fizică, ci şi sufletească şi spirituală. Atunci când neglijăm să ne hrănim sufletul, şi hrana fizică devine insuficientă sau ineficientă, lipsită de potenţial energetic şi de savoare. Exact aşa cum, dacă eşti o pasare, stomacul supraîncărcat  îţi va îngreuna zborul.

Uneori vom avea impresia ca ştim totul despre o anumită problemă. Este o idee care se poate dovedi falsă şi păguboasă. Există multă cunoaştere în cărţi, biblioteci sau surse de informare specializate. Trebuie să studiem temeinic problema şi să învăţăm ori de câte ori simţim că avem nevoie de informaţii suplimentare. Cei care cred că ştiu deja totul sunt cei mai expuşi riscului de a greşi din pură ignoranţă.

Avem puterea creatoare de a ne proiecta viitorul, acest moment este important pentru a iniţia proiecte noi, în care să atragem parteneri de nădejde. Avem entuziasm şi o voinţă puternică, dar şi o tendinţă spre neobişnuit şi originalitate, mai ales pentru a reuşi realizarea proiectelor pe care ni le-am propus.

O parte din trecutul nostru pe care îl dezapreciem va apare din nou, sau ni se  arată din nou ceva, ceea ce deja uitasem, dar care acum  devine  foarte important.

Toate aceste piese de puzzle se adună pentru a determina un tablou unitar, legat de tendinţele acestei luni care urmează.

Putem spune că este foarte important să înţelegem că trebuie să dăm forţă acţiunilor noastre, să ieşim din anonimat, să aspirăm la recunoaşterea publică a muncii noastre, să luptăm pentru ideile şi idealurile noastre. El mai eficient mod de a ne realiza propriile idealuri este acela de a ne implica total în ceea ce încercăm să facem. În plan personal fiecare dintre noi trebuie să descopere drumul de dincolo de aparenţe, să pătrundă în profunzimea lucrurilor, pentru a forţa drumul spre centrul cel mai intim al fiinţei. Trebuie să lucrăm sistematic pentru a urca pe scara socială, pentru a ne manifesta plenar. Este momentul în care trebuie să punem la dispoziţia celor din jur cunoştinţele de care dispunem cu toată frumuseţea sufletească de care suntem capabili.

 

De acum înainte – pentru câteva secole – Universul îi va boicota pe toţi cei care au prejudecăţi. Energia Terrei trebuie să fie reînnoită. Noi idei au nevoie de spaţiu. Trupul şi sufletul au nevoie de noi provocări. Viitorul bate la poartă şi toate ideile – cu excepţia acelora care sunt bazate pe prejudecăţi – vor avea ocazia să apară. Ceea ce e important va rămâne; ce e inutil va dispărea. Dar să lăsăm fiecare persoană să judece propriile concepte. Noi nu suntem judecătorii viselor celuilalt. Pentru a crede în calea noastră, nu trebuie să demonstrăm că cea a altcuiva e greşită. Cine face asta nu crede în proprii paşi.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top