Luna Nouă din semnul Racului din 27 iunie 2014

Această Lună Nouă este extrem de sugestivă, ea aduce o puternică tentă de instabilitate, pe de-o parte dar şi un blocaj important, la fiecare dintre noi, şi anume incapacitatea de a vedea sau înţelege mesajele care se transmit.

Practic există posibilitatea ca orice să se întâmple, pe moment lucrurile părând scăpate de sub control. Pe de o parte fiecare îşi doreşte să se afirme, sau să se facă ascultat, în acelaşi timp nefăcând nimic altceva pentru consolidare sau stabilizarea unei situaţii. Pare că dorinţa de a comunica este maximă, doar că şi asta este o aparenţă, în spatele căreia se ascunde de fapt teama, suspiciunea sau jocul.  Fiecare este concentrat să înceapă lucruri noi sau să le clarifice şi să le încheie pe cele vechi, parcă nimeni nu-şi doreşte consolidarea sau stabilizarea.

Ascendentul în semnul Fecioarei şi Mijlocul cerului în Gemeni, ambele guvernate de Mercur retrograd, ne indică clar confuzia generată voit şi calculat dar şi tendinţa de superficialitate şi dualitate. Venus şi Junona în conjuncţie cu Mijlocul cerului, pare să aducă noi asocieri, dar, de fapt sunt realizate alianţe bazate doar pe interese de moment, superficiale. În plus, cele două reprezintă punctul mijlociu dintre Jupiter şi Uranus, ceea ce spune că de fapt se caută o cale de compromisuri legale, care să aducă o relaxare a contextului global. De fapt Uranus, este deosebit de iritat şi inflamat de opoziţia cu Marte, şi în plus de cuadratura cu Pluton, de aceea septilul cu Venus şi Junona, nu face decât să amâne foarte puţin conflictele, sau rezolvarea bruscă a problemelor.

Pe de altă parte Marte este în sesquicadratură cu Venus – Junona, ceea ce clar determină acţiuni şi tensiuni. Cât despre Pallas aflată pe Ascendent, cu siguranţă ne sugerează că este important să fim inteligenţi, să respectăm promisiunile şi legile, să ne folosim inteligenţa emoţională şi propriile resurse, pentru a construi pas cu pas planurile personale. Este nevoie de mult tact şi prudenţă, de respect şi dedicare, evitând pe cât posibil orice fel de provocări la care suntem supuşi. Există un risc major de declanşare a unor violenţe, sau de utilizare a şantajului sau a tot felul de subterfugii care conduc la conflicte. De aceea este indicat ca tot ceea ce facem, spunem sau semnăm, să fie foarte clar şi fără dubii, iar cererile noastre şi informaţiile să fie atent filtrate prin prisma intelectului. Problemele materiale şi dorinţa de a rezolva pozitiv situaţia financiară se va afla pentru toată lumea în prim plan. Vom dispune de foarte multe resurse dar va trebui să le folosim corect, aceasta va fi de fapt lecţia acestei luni, să înţelegem cum să lucrăm cu energia banilor. Autodisciplina în acest domeniu de viaţă este la fel de importantă, ca şi controlul cheltuielilor.

Atitudinea noastră  faţă de proprietate ar trebui să se schimbe profund, în sensul obţinerii unei stări de pace interioară.

În dragoste ar trebui să învăţăm să depăşim sentimentul de posesivitate dacă dorim să fim fericiţi. În familie se vor petrece modificări importante legate de percepţia obligativităţi unor activităţi iar relaţiile ar trebui să fie bazate pe prietenie şi colaborare.

Pentru a ne afirma pe plan profesional trebuie să aducem la lumină din trecutul nostru acele calităţi frumoase, umane, care ne fac deosebiţi de cei din jur. În plus trebuie să folosim tot bagajul de cunoştinţe şi toată cunoaşterea pe care o avem, respectând legile şi oamenii lor.

Idealurile noastre vor fi de tipul de a duce un trai mai bun alături de cei dragi, realizările profesionale fiind mai mult gândite din punctul de vedere al rezultatelor financiare şi al confortului pe care acesta ni l-ar aduce.

Adevăratul succes îl vor avea însă,  acei oameni care îşi vor direcţiona abilităţile către împlinirea propriilor idealuri. De fapt este un moment în care trebuie să ne demonstrăm ce şi cât ştim.

Vom avea protecţie divină, dacă dorim să evoluăm, să ne deschidem spre spiritualitate.

Toate ştiinţele înalte, astrologia, metafizica, filozofia,  vor fi apreciate şi se vor dezvolta în conştiinţa noastră.

Vor exista o parte dintre noi care vor acorda o importanţă deosebită relaxării, sportului, distracţiilor, dorind să trăiască la maxim totul, dar mai ales să beneficieze şi de libertatea absolută de a se bucura de toate acestea.

Există o altă parte dintre noi, care îşi vor descoperi sensul vieţii, vor începe o nouă etapă importantă în viaţa lor, de fapt vor deschide un nou capitol foarte important, un nou ciclu evolutiv.

Avem libertatea şi şansa de a acţiona cum dorim, să ne concentrăm atenţia pe ceea ce ni se pare important, alegerea aparţinându-ne în exclusivitate.

Este momentul de întoarcere la spiritualitate pentru foarte mulţi dintre noi, ceea ce ne conferă capacitatea de a rămâne deschişi la toate oportunităţile care ni se oferă, să aderăm noilor norme ale acestei lumi.

În cazul celălalt, vom dori să păstrăm ceea ce avem, vom lupta din toate puterile pentru a reuşi şi a fi pe culmile succesului, încălcând legile şi speculând toate situaţiile. Dar toate acestea vor atrage după sine evenimente justiţiare, dure, obligându-ne ca în viitor să abandonăm aceste obiceiuri.

 

 

Optimismul sprijina viata. Emana bucurie si speranta, iar in fata bucuriei usile… lumii se deschid in mod magic. Optimistul nu este nelinistit pentru trecut, nici ingrijorat pentru viitor decit in mod trecator; el gusta clipa prezenta si clipa il inalta prin energia pe care el o extrage intuitiv din ea. Clipa prezenta este viata si viata il sprijina pe acela care o traieste acum, cu bucurie. Nu de putine ori vedem cite-un magazin gol-golut sau cite-o circiuma… pustie, asezate linga alt magazin sau alta circiuma la care oamenii se inghesuie. Lipsa entuziasmului si a optimismului cuiva atrage pustietatea, pe cind inversul lor… atrage pasii tuturor. Apoi, ne place enorm sa ne aflam in compania persoanelor care zimbesc, se bucura, a celor care emana optimism si bunavointa, cum ne infioara gindul de a intilni pe cineva care se vaicareste continuu. Cercetatorii au constatat ca optimismul este si molipsitor; in preajma unui om optimist si placut, devenim optimisti si placuti. Ne simtim inaripati, ca si cum o mare dragoste ar fi dat buzna peste noi. Optimistii ocupa cele mai bune slujbe – ne spun psihologii si sint intotdeauna cotati ca cei mai buni profesionisti. Optimistul nu-si permite prea mult sa se scufunde in „butoiul cu melancolie”, nici sa ramina cu ochii pironiti in tavan, unde isi vede meritele nerecunoscute. Optimistul nu cedeaza impresiilor negative ale celor din jur, pentru ca instinctul sau il sprijina in intelegerea faptului ca lumea inconjuratoare isi exprima propria minte de cite ori exprima… o opinie. El crede in reusita si reusitele il urmeaza. El spera si speranta ii da aripi. El crede si credinta ii da dreptate. Fiinta umana nu este condamnata la negativitate si suferinta, caci ea are in fiecare clipa sansa de a-i da vietii o interpretare optimista. Modul in care interpretam tot ce ni se intimpla este cheia alegerii in viata si cheia care incuie sau descuie drumul catre tot ce-i mai bun sau mai rau pentru noi. A fi optimist este o alegere inteleapta, care devine automatism (deci energie inconstienta). In orice situatie am fi, optimismul ne ajuta s-o depasim cu intelepciune si sa-i atenuam forta atunci cind nu-i chiar ceea ce ne dorim. Maria Timuc

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top