Luna Nouă din semnul Fecioarei din 25 august 2014

Această Lună Nouă, la fel ca şi celelalte momente de Lună Nouă, reprezintă un moment de umplere cu un anumit tip de energie, vorbind metaforic, a unui recipient pe care Luna îl are în dotare, şi care va influenţa acţiunile noastre timp de un ciclu lunar. Această energie este foarte diferită de la un ciclu la altul, chiar dacă marea majoritate dintre noi nu este conştientă de acest fapt.

În această zi se acumulează o energie cu totul specială, în sensul unei triple acumulări şi emiteri către Pământ a unor informaţii, a unui mediu şi a unei energii cu totul nouă şi destul de dificil de suportat căci sensul este acela de curăţare şi eliminare a tuturor impurităţilor din noi şi din jurul nostru. Concret, senzaţia pe care o vom avea este aceea de dezinfectare a unei răni purulente, fiind nevoie de spirt, iod, bisturiu câteodată şi de multă atenţie.

Luna Nouă care se formează la ora 17.12, are Ascendentul în semnul Capricornului în conjuncţie cu Pluton şi evident cu Fortuna. Fortuna reprezintă partea arabică care reprezintă cea mai armonioasă poziţie dintre Soare Lună şi Ascendent, iar poziţionarea întotdeauna în conjuncţie cu Ascendentul, semnifică că acesta este momentul cel mai potrivit de interiorizare, de cercetare şi descoperire a ceea ce ne este cel mai potrivit şi necesar în acţiunile noastre. De fapt în aceasta constă Norocul, în a fi la locul potrivit, în momentul potrivit, cu energia corespunzătoare. În plus Paras Fortuna, este în opoziţie cu Punctul Mântuirii, întotdeauna, de aceea, acest punct virtual este extrem de sensibil şi vibrant, căci ne spune că fiecare dintre noi primeşte de la Dumnezeu susţinerea necesară pentru a a-şi construi cât mai benefic viaţa, cu condiţia de a nu pierde din vedere mântuirea.

Pluton conjunct cu Ascendentul este în recepţie mutuală cu Saturn guvernatorul Ascendentului. Iar Saturn este foarte important pentru că tot astăzi formează conjuncţia exactă cu Marte, aspect care reprezintă un alt punct de acumulare despre care vorbeam.

Al treilea punct de acumulare îl reprezintă conjuncţia Venus Lilith, aspect care va declanşa în fiecare dintre noi puternice frământări şi schimbări de perspectivă.

Dacă le luăm în ordine cronologică, primul punct de acumulare, adică conjuncţia Soare Lună – ne vorbeşte despre transformare, şi despre regenerare, două energii foarte intense şi care rezonează perfect cu semnul Fecioarei. Al doilea punct de acumulare, conjuncţia Marte Saturn, reprezintă o tensiune maximă, o energie deosebită care ne determină să ne depăşim limitele sau să ne consumăm. Depăşirea limitelor exprimă de fapt mântuirea, căci odată ce am atins acest nivel, practic nimic nu ne mai consumă, ci doar ne încărcăm prin acţiunile noastre şi generăm bucurie şi bunăvoinţă. Acest punct de acumulare este susţinut şi impulsionat de cel de-al treilea, şi anume conjuncţia Venus Lilith. Practic datorită acestui aspect care ne determină să ne scoatem la lumină Darurile lăsate de Dumnezeu fiecăruia, sau să ne cufundăm în deznădejde şi frică, se generează o mişcare extrem de intensă, care poate antrena tot ceea ce există în viaţa noastră, spre transfigurare, sau spre scufundare. Este foarte interesantă legătura subtilă dintre aceste puncte de acumulare, căci, ea este generatoare de acţiuni.

La aceste trei puncte de acumulare avem trei aspecte extrem de importante, ele sunt ca un fel de împrăştiere a energiilor acumulate, către un mod constructiv de acţiune.

Este vorba despre trei aspecte de quintil (unghi de 72 de grade), care sugerează puterea creatoare şi Întreită a lui Dumnezeu. Aspectul acesta reprezintă pentru mine unul dintre cele mai subtile, intense şi infinite puteri activate de acţiunea a două planete. El acţionează ca un fractal, ocupând un spaţiu infinit, productiv şi care are o plenitudine extraordinară. Pentagrama, care de fapt este reprezentarea geometrică a acestui aspect, se manifestă ca un lanţ nesfârşit, având un centru, în punctul de plecare al aspectului, iar celălalt capăt este de neatins, căci creativitatea este nemărginită şi nelimitată. Pe de altă parte pentada poate reprezenta şi o criză, o separare, adică o alegere, care are la bază principiile de existenţă ale fiinţei. Practic se poate spune că fiecare dintre noi este supus unor forţe componente, care dacă se află în echilibru ne aduc sănătate şi armonie, dacă se află în dezechilibru aduc boală şi suferinţă, acum probabil este mai uşor de înţeles principiile lui cinci. Plecând de la aceste idei, practic un pentagon defineşte cinci staţii, cinci puncte cheie, cinci perioade importante din viaţa fiecăruia dintre noi, legate de orientarea în spaţiu şi de direcţia de urmat.

Aşa că se poate spune că punctul de conjuncţie Soare Lună, are o staţie foarte bine reprezentată de conjuncţia Marte Saturn, aflată la 74 de grade, şi sugerează ce subliniam mai sus, legat de depăşirea limitelor şi mântuire, dar şi de utilizarea resurselor personale în cel mai potrivit mod.

Apoi, următoarea staţie se află în Capricorn şi va fi atinsă aproximativ în doi ani, prin depăşirea mântuirii şi apariţia aspiraţiilor către înalt. A treia staţie, este în semnul Berbecului, în conjuncţie cu Uranus, care ne vorbeşte despre o atenţie concentrată asupra mesajelor şi informaţiilor pe care le primim în toată perioada începând de acum şi până la sfârşitul anului, căci acestea ne vor indica foarte concret calea de urmat. Ultima staţie ne vorbeşte despre exteriorizarea extrem de rapidă a ceea ce generăm, adică despre o funcţionare imediată a legii cauză efect.

Mai sunt două aspecte interesante care se leagă de această Lună Nouă, unul este quintilul dintre Jupiter şi Nodul Nord, care generează cinci succesiuni de evenimente interesante: 1- nevoia de implicare a celor mai spirituale şi vitale energii în actele noastre creative şi, ca urmare, acestea vor trebui să producă noi şi minunate forme pline de sens – fiind o perioadă de intensitate creativă deosebită.

2 – îndeplinirea îndatoririlor ca un act de disciplinare şi maturizare.

3 – o dorinţă puternică de experimentare, pentru că există un imbold, o voinţă puternică către experienţe noi prezente în fiecare conştiinţă umană, indiferent dacă ele sunt constructive sau distructive.

4 – este ajutată cu o mare forţă de Chiron, şi reprezintă o luptă cu fantomele trecutului neîndeplinit, o confruntare cu karma acumulată şi deseori eludată. Graba individuală nu poate fi tolerată, conceptul valorii fiind dominant, mai ales al valorii de grup.

5 – descoperirea raţiunii şi ordinii aspectelor nou descoperite ale naturii.

Apoi yodul format din conjuncţia Saturn Marte, Mercur şi Uranus, care are vârful pe Uranus, sugerează foarte clar direcţia de urmat, şi anume, necesitatea creşterii conştiinţei, dar şi descoperirea minunilor existenţei simple şi o viziune a speranţei neprihănite – reprezentată şi de prezenţa extrem de intensă în această perioadă a Fecioarei Maria. În plus vârful yodului se află în aspect cu conjuncţia Soare Lună prin sesquicudratură, aspect care aduce de fiecare dată un punct de reflexie sau reconsiderare, un moment de purificare înainte de realizarea deplină şi conştientă a unei acţiuni.

Şi nu în ultimul râns Luna Nouă din 25 august 2014, este Punctul mijlociu dintre conjuncţia Marte Saturn şi Jupiter, ceea ce ne ne transmite cu foarte mare claritate următorul mesaj: avem o forţă creatoare fără precedent care este inepuizabilă căci are la bază energia bucuriei de a trăi. Ea se poate utiliza greşit în revoltă şi exagerări sau precipitări inutile, în jocurile altora.

Pe de altă parte răbdarea şi perseverenţa, seriozitatea şi simţul datoriei ne ajută să scăpăm de foarte multe probleme. Reversul este o tensiune interioară, insatisfacţie, lipsă de încredere în propriile resurse sau calităţi/capacităţi, acesta este cauzat inconstanţă, iritabilitate, nemulţumire.

Mai ar trebui adăugat că Neptun şi steaua Fomalhaut sunt în opoziţie cu aspectul de conjuncţie Soare Lună, ceea ce ajută extrem de mult în armonizarea şi posibilitatea găsirii celei mai potrivite căi de armonizare a planului material cu cel spiritual. Pe scurt noi putem şi trebuie să fim artiştii propriei noastre vieţi.

 

 

Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine.

Tu unul ştii de ce am nevoie, de mântuire.

Tu mă iubeşti pe mine mai mult decât pot să Te iubesc eu pe Tine.

Părinte, dă robului (roabei) Tău cele ce singur nu ştie a le cere.

Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mângâiere: numai stau înaintea Ta.

Inima mea e deschisă Ţie;

Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu.

Vezi şi fă după mila Ta.

Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică.

Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine.

Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decât numai să fac voia Ta;

Învaţă-mă să mă rog, şi să primesc mântuirea sufletului meu păcătos, singur roagă -Te în mine! Amin.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top