Eclipsa parţială de Soare – Luna Nouă din Scorpion 2014

În primul rând, această Lună Nouă aduce şi o eclipsă parţială de Soare; ea repetă poziţia (gradul 0.18 Scorpion) din 24 octombrie 1995, de acum 19 ani, acum formându-se la gradul 0.24 Scorpion. Aceste eclipse fac parte din ciclul Saros 17 care a început pe 28 iulie 1870 şi se va încheia pe 26 august 3114. Eclipsele de Soare sunt resimţite mult mai puternic decât cele de Lună, şi iniţiind un nou ciclu sunt de multe ori considerate momente de criză, adică de transformare obligatorie. Casa în care se formează o eclipsă sugerează domeniul în care se va manifesta în plan general criza, iar locul pe harta fiecăruia dintre noi, domeniul particular unde fiecare se simte cel mai afectat. Totuşi ar trebui subliniat că eclipsa de Soare de acum se poziţionează pe Punctul mijlociu Jupiter-Pluton. Acest fapt ne spune multe despre tendinţa de a acapara puterea, pentru care se dă o luptă acerbă, în care factorul uman pare să nu aibă importanţă; dar oare pe cine vor conduce dacă dispărem…Într-un fel serios vorbind acum, există în interiorul fiecăruia dintre noi tendinţa de a-şi exprima puterea, intelectuală, spirituală sau materială, în funcţie de năzuinţele personale. Oricum tot ce se întâmplă, indiferent de manifestare este făcut cu scopul de a reordona principiile pe care funcţionăm. Ceea ce este important de spus, se referă la faptul că fiecare are o enormă forţă psihică şi mentală, aproape imposibil de crezut, care se manifestă cu uşurinţă, atunci când ne aflăm pe direcţia potrivită. Apoi trăirile interioare sunt intense, recepţionând cu uşurinţă mesajele subtile, dacă lăsăm intuiţia să funcţioneze. Informaţiile le primim fără probleme, mai ales cele care ne sunt necesare, totul este să le cerem. Şi forţa creatoare este maximă, practic întregul nostru potenţial fiind extrem de utilizat, totul este să vrem şi să ne concentrăm atenţia doar pe ceea ce ne reprezintă în cel mai înalt sens al cuvântului.

Apoi este interesant de urmărit ceea ce s-a întâmplat în viaţa fiecăruia dintre noi în acest interval de timp de 19 ani, dintre cele două eclipse, pentru că acum se încheie acel ciclu început atunci şi deschide unul nou. În sprijinul a ceea ce spun vine poziţia Ascendentului eclipsei din 1995 care se suprapune peste Fundul cerului al eclipsei de acum, fapt sugestiv pentru noţiunea de încheiere, dar şi pentru înţelegerea faptului că numai relaţiile potrivite vor rămâne în viaţa fiecăruia dintre noi, şi anume cele care ne susţin pentru a ne exprima şi evolua, pentru a ne bucura şi evidenţia tot ceea ce este mai bun şi frumos în noi.

Mi se pare interesant de subliniat că atunci, ca şi acum, Nodul Nord se afla în semnul Balanţei, doar că atunci era la gradul 26 Balanţă iar acum este la gradul 19 Balanţă. Am început cu Nodul Nord pentru că acesta ne indică direcţia de urmat, destinul de înţeles, şi, se pare că în aceşti 19 ani am avut de învăţat lecţia relaţiei şi a lui Noi. În 1993 practic a fost un moment de iniţiere care evident ar fi trebuit să se desfăşoare pe cel puţin trei nivele: fizic, psihic şi spiritual. Cred că într-un fel sau altul, fiecare a învăţat noţiunea de cuplu şi de grup sau altfel spus de non-posesivitate, ceea ce conferă puterea de a produce schimbări efective şi la nivel de mase.

Marte, guvernatorul tradiţional al Scorpionului, se afla tot în semnul Săgetătorului la gradul 3 iar acum la gradul 29. La începuturi m-am întrebat ce semnifică Marte ca planetă guvernatoare a Scorpionului, ce energie aduce de acolo. În timp am înţeles că energia lui Marte, este energia pe fiecare o primeşte de la Dumnezeu în funcţie de transformările personale pe care doreşte să le facă, energia de a elimina tot ceea ce este întunecat în experienţa sufletului, pentru a putea pătrunde Lumina şi energia Iubirii. Aşa că se pare că în aceşti 19 ani am avut de lucrat în special la a înţelege că lupta în sine nu este importantă dacă nu aduce respectabilitate dar mai ales beneficii constructive la nivel de grup uman. În plus Marte este poziţionat acum pe Punctul mijlociu dintre Neptun şi Nodul Nord, care are o simbolistică specială, căci sancţionează tocmai comportamentul antisocial în cel mai larg sens al cuvântului – inclusiv infracţional – într-un mod deosebit de dur, demascând tot ceea ce părea secret bine conservat, intangibil şi greu de atins.

Venus se afla tot în Scorpion iar Mercur în Balanţă – ca şi acum, doar că nu aveau poziţiile atât de interesante ca acum – ambele poziţionate pe Via Combusta şi în plus Venus se află în conjuncţie superioară cu Soarele iar Mercur este staţionar direct.

Pluton, guvernatorul modern al Scorpionului se afla în semnul de domiciliu, la gradul anaretic 29.20, acum el aflându-se în semnul Capricornului la gradul 12.

Aici sunt multe de spus, practic pe poziţia de atunci a lui Pluton suprapunându-se acum peste Punctele mijlocii dintre gradele la care se află Soarele, Luna, Venus – în conjuncţie şi Marte, dar şi Punctul mijlociu dintre Mercur staţionar şi Pluton. Este important de înţeles că atunci poziţionarea lui Pluton pe gradul anaretic despre care am spus, avea conotaţie karmică, erau evenimente care trebuiau trăite pentru a ne transforma. Şi iată care sunt ele, şi ce avem de făcut mai departe: în primul rând aveam de înţeles că anumite relaţii trebuiau trăite căci erau necesare pentru a evolua şi pentru a ne achita sau consuma energia karmică, acum fiind în momentul de înţelegere acceptare şi armonizare. Viaţa noastră ar trebui să se elibereze în acest fel de orice fel de tensiuni relaţionale. Apoi acum este sancţionat destul de dur tot ceea ce am investit în aparenţe, în desuet sau în lux ca nevoie de a trăi comparativ din punct de vedere social; tot ceea ce este inutil va deveni o povară greu de susţinut.

Dorinţa de a domina masele, de a convinge şi de a fi recunoscut este caracteristică acestei perioade de 19 ani, în care principalul obiectiv a fost câştigarea supremaţiei. Această zbatere acerbă a afect la marea majoritate metabolismul sistemului nervos şi o stare cronică de plictiseală, blazare şi nepăsare.

În plus Pluton poziţionat pe Punctul mijlociu dintre Neptun şi Saturn, poate declanşa epidemii, suferinţe, renunţări, dar în primul rând o luptă între planul material şi cel spiritual, pe toate planurile şi nivelele. În acelaşi timp se poate spune că va urma o perioadă de explorări şi căutări la toate nivelele, având ca scop accelerarea procesului de evoluţie.

Pallas se afla la gradul 0.10 Balanţă în conjuncţie cu Vesta iar acum la gradul 2 Scorpion, în conjuncţie cu Soarele, Luna şi Venus. Comparativ se poate spune că inteligenţa emoţională care atunci se baza doar pe relaţia de cuplu sau relaţiile sociale, dar mai ales pe forma acestora, acum se transformă în putere adevărată, dacă la baza lor au stat aspiraţiile comune şi respectul, în caz contrar trebuie abandonate toate relaţiile care ne ucid timpul şi ne împiedică să evoluăm.

Este o eclipsă de Soare atât de complexă şi cu atât de multe conotaţii încât cred că s-ar putea scrie un mic tratat. De aceea este important să ne scriem tot ce simţim, tot ce gândim şi tot ce ni se întâmplă, pentru ca apoi să ne acordăm puţin răgaz pentru a medita la ceea ce avem de făcut.

Merită spus că fiecare dintre noi avem o Matrice Divină, ea este cel mai important dar pe care l-am primit. Acum această Matrice suferă transformări uluitoare, totul este să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne modeleze. Matricea personală este afectată de tot ceea ce întâlneşte. Încă din momentul concepţiei, pe tot parcursul formării trupului în pântecul mamei, are loc un schimb şi o combinare a matricei. Moştenirea genetică este împletită în matrice; emoţiile şi credinţele puternic nutrite şi susţinute cu tărie de părinţii noştri sunt ţesute în matricea noastră personală. Anii copilăriei, trăirile, experienţele şi tot ceea ce am întâlnit, cu ce ne-am confruntat, sunt împletite în matricea personală. Experienţele cu reverberaţii dureroase, înspăimântătoare, înfricoşătoare, limitative – în orice mod – sunt de asemenea întreţesute, ca blocaj sau încurcătură, nod, în fluxul nostru energetic.  Aceste blocaje sau încâlciri, noduri, sunt cele pe care, sub îndrumarea şi cu sprijinul lui Dumnezeu, se lucrează acum, ca toate fiinţele umane să le elibereze, astfel încât să se reverse, din nou, cu abundenţă, fluxul izvorât din tiparul nostru divin.
Să nu uităm că energia urmează gândurile. Putem începe şi noi prin a da ajutor, încerâcnd şi propunându-ne să descâlcim şi să fluidizăm orice aspect al matricei noastre personale, prin înseşi gândurile pe care le nutrim şi le exprimăm. 

Medicina vibraţională acţionează asupra acestor niveluri subtile, pentru a descurca şi elibera toate blocajele păstrate ca reminiscenţe ale trecutului, inclusiv nodurile, încâlcelile pe care le-am moştenit, la naştere, din matricea familială. Această activitate, care este înfăptuită de fiinţe ce s-au trezit, se desfăşoară sub numeroase forme, modalităţi şi ne este dăruită pe numeroase căi.

 

Se crede ca timpul este format din trecut, prezent şi viitor, însă acest lucru este greşit. Timpul este format numai din trecut şi viitor. Prezentul este însăşi esenţa acestei vieţi. Aşadar, cei ce vor să trăiască nu au alta cale decât aceea de a trai în prezent. Numai prezentul este existenţial. Trecutul este doar o colecţie de amintiri, iar viitorul nu este nimic altceva decât imaginaţia, visele voastre. Realitatea este aici şi acum.
Prezentul nu are nimic de-a face cu timpul. Daca te afli pur şi simplu aici, în aceasta clipă, timpul nu exista. Exista doar o imensă tăcere, linişte, nemişcare, nu se mai întâmplă nimic, totul s-a oprit deodată.
Prezentul îţi oferă posibilitatea să te cufunzi în adâncurile oceanului vieţii, să te înalţi spre seninul cerului vieţii. Sunteţi însă pândiţi de pericole din ambele sensuri: „trecut” şi „viitor”, care reprezintă cele mai periculoase cuvinte ale limbajului uman. Intre trecut şi viitor, faptul de a trai în prezent este similar cu a face echilibristică pe o frânghie; pericolul există de ambele părţi. Insă odată ce ai gustat din darurile prezentului, nu îţi mai pasă de nici un pericol. Odată ce intri în armonie cu viaţa, nu mai contează nimic. Iar pentru mine, viaţa este tot ceea ce există. OSHO

 

Despre eclipse puteţi citi un articol pe https://www.mirabilys-magazin.ro/articole/eclipsele-de-soare-%C5%9Fi-de-lun%C4%83.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top