Luna Plină din 7 noiembrie 2014

De fiecare dată când axa Taur Scorpion este activată de Luna Plină, mi se pară că avem un moment de claritate şi concreteţe pe care rar le întâlnim, evident dacă nu ne lăsăm conduşi de neîmpliniri şi emoţiile distructive. Esenţa semnului Taurului în care se află Luna în exaltare, aduce capacitatea de a înţelege exact ce anume avem de făcut, cum anume ar trebui să acţionăm, care sunt proiectele concrete pe care ar trebui să ne focusăm atenţia şi energia. Este momentul în care Luna îşi manifestă din plin rolul de satelit al Pământului, căci recepţionează şi transmite fiecăruia exact ceea ce are nevoie pentru ca viaţa să fie împlinită şi pentru a înţelege concret şi eficient care sunt următorii paşi în plan material.

Venus, guvernatoarea semnului Taurului, ne vorbeşte de acea partea din fiecare în care excelăm, vorbeşte de daruri şi calităţi, vorbeşte despre nevoile sufleteşti şi bucurie. În semnul de cădere al Scorpionului, unde se află poziţionată acum, în vecinătatea Soarelui, în partea masculină a semnului. M-am întrebat de cele mai multe ori de ce este Venus în cădere într-un semn feminin, şi de ce într-un semn de apă. Aparent răspunsul este: se află în domiciliu tradiţional marţian, doar că eu cred, că este doar o parte din adevăr. Cred că în semnul Scorpionului bucuria de a trăi dispare, căci este înlocuită cu trăirea forţată, obligatorie, care căleşte, care transformă şi elimină (nu poţi să te bucuri când eşti copleşit de transformare, căci atunci eşti preocupat să trăieşti, să te agaţi de ceea ce pierzi, în speranţa că vei salva ceva). Aşa că Venus alături de Soare şi în faţa lui, cumva deschide drumul transformărilor, aşa că se distruge şi se repară concomitent, în aşa fel încât, practic nu prea ne este uşor să înţelegem ceea ce s-a schimbat. Acest tandem Soare Venus, într-un semn de apă în care Soarele prin esenţa lui de foc nu se simte prea bine, iar Venus acţionează nemilos, adică nu ne permite să ne plângem de milă, ci ne determină să ne asumăm responsabilitatea a ceea ce am înfăptuit, prin confruntare directă. Aceasta este faţă de războinic a acestei planete, care le dă femeilor puterea de a depăşi greutăţi şi suferinţe extreme, când se confruntă cu situaţii care necesită acţiune directă, pentru că ea este cea care dirijează legea atracţiei şi legea respingerii, tocmai pentru că este născută din separare – să ne reamintim mitul lui Uranus. Ea generează dualitatea, ca şi guvernatoare a semnului Balanţei, adică permanenta căutare a echilibrului, care ne permite să devenim eroi, căci este o cale de a căuta Lumina. În acest fel se obţine armonia despre care se vorbeşte la semnul Balanţei. Aceasta presupune Bunăvoinţă. În semnul Scorpionului, trăim evenimente sau situaţii pe care le-am judecat, lipsindu-ne în acest fel de cel mai constructiv sentiment: Bunăvoinţa. În semnul Scorpionului suntem singuri cu consecinţele gândurilor şi acţiunilor noastre impulsive, şi câteodată, se impune necesitatea unui sacrificiu a ceva la care noi ţinem foarte mult, însă acest sacrificiu trebuie cântărit conştient. Noi trebuie să fim în totalitate de acord, pentru a o face. Nu trebuie să avem nici un gând prestabilit sau intenţie personală în gestul îndeplinit, numai în acest fel ştim exact ce se întâmplă, în profunzime, şi încet, încet, învăţăm să evităm să judecăm, şi ne emitem Bunăvoinţă.

În acest context este interesant de subliniat că după momentul de Lună Plină, se realizează şi opoziţia dintre Lună şi Venus, adică avem destul de rapid, prima confruntare dintre posesivitatea lui ”a fi” şi puterea de sacrificiu a lui ”iubi”. Luna are forţă. Ea scoate la lumină toate senzaţiile noastre, manifestă tot ceea ce ţinem ascuns, ceea ce ne credem că ne determină să fim slabi, vulnerabili, fără a înţelege că, de fapt vulnerabilitatea apare tocmai cu cât ne dorim să ascundem mai mult, căci consumă energie imensă. Aceasta se ia din altă parte şi în acest fel se generează lanţul slăbiciunilor.

Din acest punct de vedere, momentele de Lună Plină, de aceea sunt atât de temute, căci ele luminează colţurile noastre întunecate, cotloanele sufletului, cu intenţia de fi totul cât mai clar, mai luminos, aducând bucuria de a înţelege. În schimb reacţionăm ca un hoţ care este prins într-o casă străină, pe întuneric, încercând să sustragă chestii, adică violent, câteodată dramatic. Acest conflict, această dualitate, devine dură şi represivă când ne opunem, când ne justificăm, în loc să spunem: ”da am vrut să fur, pentru că acel lucru îmi lipsea iar nevoia mea era maximă”.

Revenind la Luna Plină din 7 noiembrie 2014 de la ora 00.23, ea opune Soarele şi Luna poziţionate în puterea semnelor Scorpion şi Taur, adică la gradul 15. Este ca şi cum este un moment important de trecere, de transformare şi de eliberare în interiorul dar şi în exteriorul nostru. Pe axa caselor III – IX, Soarele determină în fiecare dintre noi, învăţarea, conştientizarea, informarea, descoperirea celui mai potrivit mod de abordare a provocărilor mediului, aducându-ne o putere interioară de transformare, extraordinară. În schimb Luna în casa a IX a, aduce tendinţa de expansiune exagerată, ea este puternică, dominatoare. De aceea este greu să ne controlăm impulsurile, este greu să utilizăm energia emisă de ea, pentru a înţelege importanţa simbolurilor. Acum însă se deschid pentru fiecare dintre noi porţi nebănuite care ne permit salturi uriaşe, transformări concrete, care să ne permită să trăim în Bunăvoinţă, schimbând conotaţia subtilă a legilor.

Ascendentul în semnul Leului, în conjuncţie cu Lilith, aduce la nivel profund şi la nivel concret confruntări deschise, în care se va manifesta Frica sau Credinţa, alegerea fiind strict personală.

Apoi conjuncţia Marte Pluton, care este exactă în 12 noiembrie, ea fiind în formare şi deja rezonantă, este foarte interesantă; pe de-o parte pentru că ambele planete sunt guvernatoarele semnului Scorpionului, pe de altă pare că sunt două energii extrem de intense, care ne vor aduce momente de adevăr şi consecinţe ale acţiunilor noastre, care se impun trăite, tocmai pentru a înţelege unde trebuie să fim oneşti cu noi înşine şi cu ceilalţi, unde trebuie să transformăm şi să utilizăm constructiv şi creativ Darurile de la Dumnezeu. În plus cuplul Pluton şi Marte pe de-o parte, iar pe de altă parte Uranus, sunt în sesquicuadratură cu  cuplul Ascendent şi Lilith,  această configuraţie, în ansamblul ei este extrem de interesantă căci are la bază cuadratura Uranus Pluto – Marte. Sesquicuadraturile aduc Conştienţă, ele ne determină să fim noi înşine să ne acceptăm defectele şi calităţile. Acţiunea şi dinamismul necesare ca acest proces să aibă loc sunt generate de energiile extrem de puternice, explozive şi transformatoare generate de Pluton, Marte şi Uranus. În schimb totul este ţinut sub un control exact de Dumnezeu, Voinţa şi Puterea Sa fiind greu de neglijat, dar este liniştitor că tot ceea ce se întâmplă este pentru Binele nostru cel mai înalt.

Fiecare a trăit experienţa de a fi zdruncinat, complet dezechilibrat de ceva spus sau făcut de altcineva. În loc să privim situaţia în faţă, am permis problemei să preia controlul asupra noastră şi să ne afecteze întreaga stare, chiar dacă am început ziua cu bune intenţii şi cu inima plină de iubire pentru toţi, văzând perfecţiunea în toate. Atunci când ni se întâmplă  sau când ne aflăm într-o situaţie aşa zis negativă este bine să ne întoarcem gândurile spre Tatăl Nostru  sau spre Maica Noastră, spre Iubirea Lor divină şi, lucrurile se vor schimba complet. Este dificil pentru suflet acum, tentaţia este foarte mare de a renunţa la adevărata cale, de aceea este nevoie să fim permanent apropiaţi şi conştienţi de prezenţa Îngerului păzitor şi de a-l apela permanent, pentru a ne linişti.

Chiar şi pe partea emoţională este bine să ne lămurim cu noi înşine, să ne ajustăm emoţiile faţă de parte conştientă a personalităţii şi să înţelegem că tensiunile apar în momentul când suntem inhibaţi, mai ales în comunicare.

 

Atâta vreme cât suferim, judecăm, învinovăţim, chiar dacă avem dreptate sau nu, chiar dacă atacăm pe cineva în numele ideilor nobile pe care le susţinem, starea de rău se reflectă instantaneu şi imediat asupra noastră. Evoluţia în planurile interioare, ale conştiinţei este – de fapt – un drum către Iubire; învăţăm să iubim în fiecare clipă a vieţii, indiferent ce pierdem sau câştigăm. Starea interioara de bine, de bucurie, de dragoste, dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur, de a face bine şi a dori binele cel mai înalt al tuturor este „indicatorul” fidel al unei deplasări către stările înalte ale conştiinţei şi către iubire. Ne deplasăm în mod corect când ne simţim bine. Ne deplasăm incorect când ne simţim rău. De aceea avem nevoie să înlăturăm orice motivaţie mentală pentru a suferi şi toate ataşamentele noastre. Aici se află cheia fundamentală a evoluţiei spirituale. Deplasarea are loc dinspre stările negative interioare către cele luminoase, pozitive şi care sprijină viaţa. Nu contează ce învăţăm pe drum. Cine suntem din punct de vedere social. Ce poziţii ocupăm şi câţi bani avem în cont. Conteaza cât de senini ajungem în viaţă. Cât de frumos este sufletul nostru şi cât de mult putem iubi.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top