Luna Nouă din semnul Vărsătorului din 20 ianuarie 2015

În semnul Vărsătorului avem două Luni Noi, una pe 20 ianuarie la ora 15.11, iar a doua pe 19 februarie la ora 1.47.

Acest fenomen este rar, şi de obicei se întâmplă, din punctul meu de vedere, atunci când este un moment important în care trebuie să acţionăm foarte repede, să facem schimbări într-o perioadă scurtă de timp, să înţelegem ceva pentru a transforma, sau pur şi simplu se intervine din exterior pentru a se duce la împlinire anumite evenimente.

De obicei când au loc aceste duble conjuncţii  în acelaşi semn, prima are loc în point Aries – primul grad al semnului, iar cea de-a doua în grad anaretic – ultimul grad al semnului. Acest fapt semnifică importanţa conjuncţiilor, căci pe primul grad putem acţiona cu forţă fiind vizibile transformările pe care le facem şi intense acţiunile, care cu siguranţă nu vor trece neobservate, ci vor lăsa urme importante, iar în ultimul grad este momentul în care tot ceea ce am întreprins este judecat din exterior, fără ca noi să mai avem posibilitatea să intervenim.

De aceea cred că cele două Luni noi trebuie privite ca un ansamblu, ca un întreg, pentru a înţelege complet mesajul lor. Din punctul meu de vedere, începând din 20 ianuarie, fiecare ar trebui să înţeleagă care este idealul care-l animă, să conştientizeze importanţa lui şi să-şi propună să i se dedice. În acest fel, pe 19 februarie, se va realiza la nivel subtil o unitate de conştiinţă care va permite Pământului şi omenirii să facă un salt evolutiv important. Ceea ce vreau să subliniez, este că, în această perioadă este necesar ca fiecare să aibă în vedere numai gânduri şi acţiuni constructive, care să genereze o energie pozitivă şi o dezvoltare globală. Această perioadă de 29 de zile este extrem de importantă căci de ea depinde viitorul vieţii pe Pământ. Nu vreau să pară grav sau dur ce spun, doar că sunt momente de-a lungul vieţii când fiecare dintre noi, prin ceea ce face, spune, sau gândeşte generează o vibraţie care are efecte foarte puternice asupra Întregului.

Totodată, Luna Plină din 4 februarie este şi ea foarte importantă, căci aduce mesaje, confirmări sau tensiuni legate de deciziile noastre interioare. Atunci, la acel moment, este ca şi cum ne-am reîntoarce acasă, seara, după o zi lungă de muncă, iar în tihna căminului ne găsim pacea, reînnoirea şi susţinerea dacă totul a mers bine. Este un moment de evaluare şi de mulţumire, sau de tristeţe şi însingurare.

Tot ceea ce avem de făcut de-a lungul acestei perioade, este să ne interiorizăm, pentru a ne înţelege şi să ne exteriorizăm, pentru a ne pune calităţile în slujba umanităţii.

Pe 20 ianuarie conjuncţia Soare-Lună se află alături de steaua Altair, căreia românii îi spuneau Fata de împărat cu cobiliţa, ea ducea apă în cobiliţe pentru a răcori sufletele morţilor, pe de altă parte această stea face parte din constelaţia denumită Vulturul Domnului. Vulturul este simbolul stemei noastre, el are în cioc o cruce şi la stânga Luna şi la dreapta Soarele – simbolic momentul de Crai Nou – de Lună Nouă. De aceea cred că mai ales pentru noi ca şi popor aceste Luni Noi sunt extrem de importante căci definesc o perioadă de renaştere.

Pe scurt cred că fiecare ar trebui în această perioadă să-şi dedice timp pentru a-şi readuce aminte năzuinţele şi tot ceea ce visau a ajunge cândva, la tinereţe. Apoi să caute metode ca acestea să poată fi puse în practică.

Dacă ne referim strict la Luna Nouă din 20 ianuarie, conjuncţia Soare-Lună se află peste Punctul mijlociu dintre Pluton şi Mercur staţionar retrograd. Din acest motiv este un moment de înţelegere şi conştientizare pe de-o parte, iar pe de alta cumva avem un simţ foarte ascuţit de observaţie, putem înţelege dincolo de cuvinte sau de aparenţe, fiecare dintre noi primind mesaje personale, directe pentru a-şi urma calea. Pe de altă parte, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi, răspunde în faţa Vieţii, fără echivoc legat de idealul pe care l-a declarat la întrupare. Noi, practic suntem în acest moment, un moment greu dar frumos de clarificare, în care ne este solicitată puterea voinţei de a ne orienta viaţa în direcţia potrivită. Sunt paşi pe o cale mai lungă, şi ca să o străbatem până la capăt, este bine să învăţăm să nu ne lăsăm copleşiţi de orgoliul învingătorului. Este important să folosim energia lor ca să ne mobilizăm pentru etapele şi mai importante care vor veni, şi atunci nu vom risca să ne abatem din drum sau să ne epuizăm forţele înainte de vreme.

În plus este bine să ne controlăm tendinţa de a ne argumenta prea mult gesturile şi faptele şi la dorinţa de a ne situa în prim plan prin trăirile şi emoţiile pe care le avem. Este vorba de o receptare acută atât senzorială, cât şi afectivă, care ne determină să acţionăm şi să ne exprimăm extrem de subiectiv şi emoţional.

În 20 ianuarie mai sunt câteva aspecte extrem de importanta; practic conjuncţia Marte Neptun în opoziţie cu Lilith este cea mai spectaculoasă, ea reprezentând pentru fiecare dintre noi provocarea sau trezirea, apoi conjuncţia lui Uranus cu Nodul sud este şi ea semnificativă căci nu ne lasă să trăim în trecut; aceste aspecte se formează pe Luna fără direcţie, ceea ce demonstrează cu nu suntem conştienţi de ele şi de ceea ce se întâmplă, că se lucrează mult în plan subtil şi că deciziile au loc prima dată la nivel inconştient.

 

 

 

 

Mi se pare foarte sugestiv pentru această perioadă ceea ce spune Madysin Taylor: Suntem Una cu Cosmosul, fie că suntem conştienţi, fie că nu. Cu toate acestea, conştientizarea ne accelerează vibraţia energiei spirituale şi ne înlesneşte pătrunderea în dimensiuni înalte, pe tărâmuri subtile. Adevărul conform căruia suntem mai mult şi mai presus de simple entităţi fizice, mărginite la o unică viaţă în ţesătura spaţio-temporală, reiese din însăşi existenţa acelor meleaguri feerice, în care ne avem obârşia. Conectarea la această realitate multidimensională, atingerea acestei conştienţe presupune trezirea la Adevăr şi elanul unui pas înainte, precum şi în sus, către Zenitul Fiinţei, de-a lungul Călătoriei Sufletului. Această mişcare ascensională este cunoscută drept Înălţare; deoarece, cu cât ne amintim Cine Suntem şi întruchipăm acest Adevăr, cu atât mai rafinat, mai înalt, vibrează energia noastră. Ne înălţăm pe scara vibratorie, de la planul fizic, dens, grosier, înspre nivelul spiritual, subtil, diafan. Pe parcursul procesului de Înălţare, conştienţa noastră se extinde asupra aspectelor subtile ale fiinţei noastre; scopul suprem  fiind identificarea deplină cu Corpul de Lumină – o experienţă de unire cu Cosmosul.

La o privire împrejur, veţi constata că un mare număr de oameni nu manifestă vreun interes pentru aceste idei. În schimb, alţii sunt deschişi, receptivi şi acordă atenţie aspectelor spirituale. De asemenea, căutătorii spirituali, fiinţele spiritualizate şi-au consacrat viaţa, actului transfigurator de pătrundere a Adevărului. Toţi aceşti oameni avansează pe Calea Ascensiunii; dar îşi vor desăvârşi procesul de Înălţare, în propriul ritm. Fiecare suflet îşi alege propria Cale evolutivă. Cu cât mai devotată este o fiinţă, procesului de reamintire şi călăuzirii de către Spirit, cu atât mai graţios şi mai lesne se va produce Ascensiunea sufletului său. Aceşti oameni se află în avangarda unui proces colosal, unic, de creştere a vibraţiilor energetice ale întregii planete. Terra, fiind constituită din energii similare, parcurge aceeaşi prefacere, metamorfoză, transfigurare. Acest proces evolutiv, în pofida caracterului său aparent haotic, manifestă, în realitate, naturaleţea şi graţia dezvoltării unei superbe flori, din stadiul de sămânţă –  şi suntem, cu toţii, o parte a acestui miracol.

Nu trebuie să uităm că Planeta Pământ se află, la rândul ei, pe Calea Înălţării; întrucât ea este o fiinţă vie, conştientă, simţitoare. Calea ideală de a susţine acest proces, atât la nivel personal, cât şi la nivel global, este, pur şi simplu, de a ne destinde şi de a fi deschişi, pe parcursul desfăşurării sale. Daţi ascultare Vocii lăuntrice şi permiteţi-i să vă îndrume pe Calea ce dăruieşte inimii voastre, deplină bucurie şi împlinire!

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top