Luna Plină din 4 februarie 2015

Această Lună Plină mi se pare una dintre cele mai importante din acest an. Ea se formează pe gradul 15 Vărsător şi, concomitent cu ea începe Anul nou solar chinez. Se poate spune că diferenţa dintre Anul nou solar chinez – adică când practic Soarele se află la gradul 15 Vărsător şi se evidenţiază prima manifestarea yangului (punctul alb din simbolul Tai chi – cercul Yin – Yang) şi Anul lunar este ca diferenţa între Revelion şi ziua echinocţiului de primăvară când Soarele intră în semnul Berbecului.

De aceea această Lună Plină este mult mai încărcată de semnificaţii simbolice. Apoi ea se află la jumătatea distanţei – pe cercul astrologic, între cele două Luni Noi din semnul Vărsătorului despre care am vorbit pe larg în articolul https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-noua-din-semnul-varsatorului-din-20-ianuarie-2015.

Revenind strict la astrograma momentului de Lună Plină, în primul rând ea se formează pe axele caselor III –IX, care ne transmit că ne aflăm într-un moment de maximă agitaţie şi maxime transformări – Ascendentul în semnul Scorpionului, care formează împreună cu Descendentul – Fortuna şi axa opoziţiei Soare – Lună, o cruce fixă, extrem de puternică, foarte expresivă şi dacă ne referim la cruce, greu de dus. Fac această afirmaţie. Căci oricum ai privi lucrurile, ajungi în acelaşi lor, căci se crează efectul de cerc, de captivitate, de imposibilitate a descoperirii unei ieşiri. Imaginea este cea a Şarpelui din simbolismul oriental, care-şi înghite coada. Pe scurt:

–         Ascendentul se află la Punctul mijlociu dintre Soare şi Lună care sugerează că fiecare dintre noi trebuie să-şi regăsească personalitatea

–         dar, Punctul mijlociu dintre Lună şi Ascendent se află la gradul anaretic 29 Fecioară, ceea ce ne spune că din punct de vedere emoţional şi la nivel inconştient, fiecare este obligat să-şi manifeste personalitatea, şi această obligaţie se poate face numai printr-un singur pas, şi anume Înainte, acest proces de individualizare fiind de această dată categoric şi extrem de tranşant.

–         Evident că Punctul mijlociu dintre Soare şi Descendent se află pe gradul anaretic 29 Peşti în conjuncţie exactă cu Punctul mijlociu dintre Uranus Chiron. Traducând toate acestea, din punctul meu de vedere, ne aflăm într-un moment important, de trezire a conştiinţei, care înseamnă trecere la acţiune, adică la ”a face”, care reprezintă în primul rând, să înţelegem sensul a ceea ce trăim pentru a ajunge la acceptarea integrării experienţelor, care va permite ştergerea unor programe care nu ne reprezintă, dar, mai ales va permite instalarea echilibrului şi a păcii interioare. La acest nivel au loc renunţările, când suntem obligaţi să cedăm, pentru că ne-am epuizat forţele luptând fără nici un rezultat = mulţumire sufletească. Pe scurt este momentul să ne vizualizăm idealurile cu claritate.

–         Pe de altă parte Soarele se află la Punctul mijlociu dintre: Pluton –Chiron, Marte – Pluton şi Mercur Fundul Cerului, de aceea energia pe care Soarele o transmite din acest punct este foarte puternică, el exprimând momentele de: că lipsa unor scopuri precise ne va duce spre fundături, generând probleme grave, fiind oarecum impuse multe schimbări profesionale şi concentrându-ne atenţia asupra sănătăţii noastre şi asupra propriului corp; apoi forţa pe care Soarele Marte şi Pluton o degajă este uriaşă, ea nu poate fi conservată, este explozivă, irumpe într-un fel sau altul, scapă de sub controlul uman, în sens de control. Modalitatea de a o utiliza constructiv, altfel fiind extrem de distructivă, este ca fiecare dintre noi să-şi folosească din plin resursele pentru ca să-şi urmeze plini de voinţă Calea. Altfel acest aspect are o forţă atomică, care poate cauza sau declanşa evenimente devastatoare, odată scăpată de sub control, sau lăsată să fie utilizată de alţii. Cuvântul cheie aici este jocul puterii.

–         Luna este vârful Yodului format cu Marte şi Pluton, ea ne indică cât de uşor ne este distras atenţia în această perioadă de la lucrurile cu adevărat importante care au loc în jurul nostru, un simplu spectacol de circ devine exclusiv ţinta atenţiei noastre, manipulându-ne emoţional şi hrănindu-ne orgoliul sau sufletul rănit, fiind, de altfel un balsam fals. De fapt mai poate fi vorba şi despre suferinţa generată de ingratitudinea celorlalţi.

Mai putem remarca două septile: Saturn Nodul Nord şi Neptun Pluton, care sunt legate, funcţionând ca o pârghie, prin cuadratura Saturn – Neptun. Acest aspect aduce împreună două planete a căror esenţă este diferită, dar care se pot alia pentru ducerea la sfârşit a unui scop comun, sau pentru a pune în mişcare un mecanism blocat. Se poate asemăna cu perioada crizei de creştere care are nevoie de multă iubire şi înţelegere sau de o criză generată pentru a ne concentra pentru a ne obţine libertate. Ca să acţionăm suntem provocaţi, important este ca acţiunea să ducă la progresul determinării de sine, al afirmării de sine.

De aceea se poate afirma că această Lună Plină are o conotaţie dură, o încărcătură greu de controlat, multă energie explozivă, fiind indicat să fim prudenţi şi să evităm situaţiile conflictuale sau riscante.

Este nevoie de o atitudine extrem de sinceră şi morală, chiar dacă este dureroasă, pentru a se rezolva totul fără explozii şi tensiuni. Atât sufletul nostru şi cât mediul în care lucrăm ar trebui să fie deosebit de intens purificat. Concret şi fizic putem acţiona conform unor indicaţii succinte pe care le găsiţi pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/purificarea-casei-din-punct-de-vedere-feng-shui-si-nu-numai-necesara-la-anul-nou-chinezesc.

 

Cei mai mulţi dintre noi sunt familiarizaţi cu ideea de a rămâne autentici şi cunosc intuitiv ceea ce semnifică. Oamenii care rămân autentici nu se ascund în spatele unei măşti ce i-ar proteja de teama referitoare la modul în care ar putea fi percepuţi. Ei nu etalează un sine fals, cu scopul de a părea perfecţi, puternici sau independenţi. Oamenii care rămân autentici se înfăţişează aşa cum sunt, atât cu părţile bune, cât şi cu părţile pe care majoritatea le-ar ascunde; împărtăşind sinele lor întreg cu oamenii care se bucură de prezenţa lor.

A fi autentic, în acest chip, nu este uşor, întrucât trăim într-o cultură ce adesea expune imagini ale perfecţiunii fizice şi materiale. În consecinţă, toţi vrem să arătăm mai tineri, mai supli, mai înstăriţi şi încununaţi de succes. Poate că suntem recompensaţi, la exterior, dacă ne izbândeşte această mascaradă; însă prezenţa oamenilor autentici ne reaminteşte că, în interior, suferim. De fiecare dată când simţim că cel care suntem nu este complet şi că trebuie să fim mai măreţi, mai buni sau mai fermecători, ne trimitem nouă înşine un mesaj că nu suntem compleţi. În acest răstimp, oamenii care nu încearcă să fie mai mult decât sunt, pătrund într-o încăpere şi aduc un val de naturaleţe, umor şi cordialitate. Ei îşi recunosc prezenţa ridurilor, pe chip, şi se amuză de propriile excentricităţi, fără a se aşeza într-o lumină nefavorabilă.

Asemenea oameni ne inspiră să lăsăm garda jos şi să ne destindem, o clipă, în adevărul celui care suntem cu adevărat. În prezenţa acestora, ne simţim încrezători să ne îndepărtăm masca şi să trăim libertatea de a nu ne ascunde în spatele unui văl protector. Probabil că aceia dintre noi care s-au bucurat de părinţi deschişi, sinceri, vor fi autentici, la rândul lor, cu uşurinţă. Ceilalţi vor depune, probabil, eforturi serioase pentru a se desprinde de pretenţii şi pentru a radia frumuseţea şi umorul sinelui lor autentic. Răsplata pentru asumarea unui asemenea risc rezidă în atragerea şi motivarea celorlalţi, acordându-le permisiunea de a fi autentici, la rândul lor. Taylor

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top