Luna Nouă din 19 februarie 2015

Pe 19 februarie 2015, la ora 1.47, se formează a doua conjuncţie dintre Soare şi Lună din semnul Vărsătorului. Acest aspect este rar prin natura lui, este ca şi cum avem un termen limită, din 20 ianuarie în 19 februarie, de înţelegere şi rezolvare la nivel de înţelegere, a problemelor personale dar şi generale. Fiind vorba de semnul Vărsătorului, cu siguranţă că Lună Nouă dublă în acest semn, ar trebui să ne atragă atenţia şi asupra calităţilor, energiilor şi informaţiilor pe care el îl transmite. Vărsătorul reprezintă acea calitate umană care este cea mai apropiată de Cer – atât ca aspiraţie cât şi ca mentalitate superioară, ca gândire spirituală. De aceea, probabil i s-a atribuit Uranus ca şi planetă guvernatoare, acesta fiind stăpânul Cerului şi printre primii zei, el aducând în conştient principiul de reducere la esenţial. Emanaţia acestui semn este profund umanitară, ea conferă o percepţie corectă şi permanentă a prezentului, în care se oglindeşte viitorul cu o mare claritate, trecutul fiind doar o rampă de lansare, utilizată naturală, fără alte prejudecăţi. De aceea este evident că avem de înţeles şi trăit sentimentul dăruirii de sine, adaptabilitatea şi aspiraţia spre spiritualitate.

Revenind la această Lună Nouă, ea este extrem de interesantă, aducând mesaje foarte complexe, care sunt absolut necesare şi care trebuie utilizate concret, de fiecare în parte.

În primul rând trebuie remarcat faptul că trei planete se află la grade anaretice: Soarele, Luna şi Marte, fiecare dintre ele sugerând evenimente care necesită o declanşare obligatorie. Luna şi Soarele în gradul 30 al Vărsătorului, sugerează un fel de posibilitate ultimă de a înţelege că fiecare este responsabil de ceea ce face şi gândeşte, căci generează acţiuni la nivel global. În schimb prin felul de a înţelege lumea şi Pământul ca o undă de Lumină, atunci participarea fiecăruia poate genera o creştere minunată, o desăvârşire spirituală, o înţelegere a unicităţii ca parte a unui frumos grup.

În schimb Marte, aflat în semnul Peştilor, aduce învolburare, tulburare la nivelul profund al fiinţei, o agitaţie a oceanului şi Apei, care poate genera dezastre greu controlabile. Forţa apei este susţinută de o energie deosebită, căci în ea se află forţa latentă a unui nou început, care oricum este sugerat prin zodiacul chinez, dar şi prin Luna Nouă. Însă, înainte de acest început, trecutul trebuie purificat, de aceea este nevoie de multă dedicare, seriozitate şi răbdare. Peste Marte se suprapune şi steaua fixă Scheat, din constelaţia Pegasus, ea aducând schimbări ciudate ale vremii şi implicit ale mediului, greu de înţeles care au urmări greu de precizat. Poate influenţa comportamentul exagerat, sau poate genera energia necesară care învinge orice, pentru a se produce înălţarea, eliberarea; în ambele contexte nu se ţine cont de urmări ci numai de actul în sine. În plus Marte se află în sesquicuadratură cu Jupiter retrograd, acest aspect sugerând că există o conştienţă, cumva neglijată, că suntem pe un prag, la un punct critic, în care trebui să acceptăm ceea ce am creat şi să schimbăm ceea ce este greşit. Cumva acest aspect mă duce cu gândul la o luptă interioară profundă, care, după ce Jupiter va ieşi din mişcarea aparent retrogradă, va genera transformări sociale importante. În acest moment vanitatea şi orgoliul nu ne determină să acţionăm ferm. Alături de Marte se află Venus, la diferenţă de un grad, un grad care marchează o apropiere greu de atins, greu de armonizat, fiind necesară înainte de orice utilizarea constructivă şi concretă, artistică aş putea spune căci necesită foarte multă imaginaţie şi abilitate, de a înţelege diferenţierile, de a ne regăsi ca indivizi unici, într-o societate care ne-a uniformizat. Unicitatea constă tocmai în Darurile pe care fiecare le-a primit la întrupare, ca urmare a eforturilor anterioare, dar şi ca urmare a asumării conştiente a unui Destin.

Pe de altă parte pe gradul 30 Vărsător unde se formează conjuncţia dintre Soare şi Lună, este şi Punctul mijlociu dintre Uranus şi Pluton; Uranus aflat în semnul Berbecului, este guvernatorul Vărsătorului şi are un aport extrem de important la această Lună Nouă, iar Pluton se află în semnul Capricornului susţinut de asterioidul Ceres prin conjuncţie (puteţi citi articolul https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/conjunctia-ceres-pluton). Ce sugerează aspectul de mai sus: Uranus şi Pluton ne vorbesc de un proces de transformare, de înnoire, de schimbare totală, în care fiecare dintre noi are nevoie de multă luciditate şi perseverenţă pentru a-şi dezvolta personalitatea în pas cu aceste transformări. Fiecare va resimţi acest aspect ca pe o nevoie intensă de independenţă, o tensiune interioară extraordinară, care corect utilizată poate genera resurse nebănuite pentru a produce Noul în viaţa personală. Dacă, ne lăsăm în voia celorlalţi, fiind marionete în continuare, această tensiune aduce o hipernervozitate, violenţă, accidente, forţarea unor acţiuni greşite din încăpăţânare sau rezistenţă. Pentru cei care doresc să facă parte din schimbare, intuiţia îi va ghida pe calea corectă, le va aduce curaj şi temeritate, determinare şi voinţă. Altfel se poate întâmpla ca această energie colosală să fie folosită pentru a se obţine schimbări prin forţă, fanatism, violenţă, distrugeri, catastrofe. Este un moment important de alegere interioară şi de transformare exterioară a viziunii asupra propriei persoane.

În plus Pluton are o forţă excepţională, el în sine dar şi prin faptul că primeşte maximul de energie de la Soare şi Ascendent, aducând fiecăruia dintre noi posibilitatea de a-şi înţelege şi descoperi valoarea, de a-şi utiliza eficient resursele, de a deveni conştient de cine este cu adevărat. Pe scurt fiecare dintre noi se poate revolta împotriva dependenţei, poate să-şi exercite forţa interioară pentru construcţii valoroase. Oricum această situaţie ne vorbeşte despre o schimbare importantă a Destinului colectiv. Riscul de otrăvire şi intoxicare a organismului este maxim în ceastă perioadă, aşa că este necesară o prudenţă sporită legată de alimentaţie şi lichide.

Mai ar trebui observat că în harta momentului Nodul Nord este neaspectat, sau cumva într-un raport de septil extrem de subtil cu Ascendentul. În schimb pe el este poziţionat Punctul mijlociu dintre Saturn şi Jupiter retrograd, punct de o maximă importanţă în păstrarea echilibrului şi justeţii. De aceea toţi cei care-şi urmează Destinul, care-şi folosesc resursele cu perseverenţă, urmând un plan cu mult devotament, primesc răspunsurile necesare pentru a-şi consolida încrederea în sine, pentru a-şi atinge obiectivele şi găsesc persoanele potrivite în drumul lor. Cel mai mare duşman al nostru în această perioadă este lipsa de încredere, dezamăgirea lipsa de entuziasm şi implicare care pot genera probleme grave de sănătate ( pulmonare, hepatice, biliare) sau pot croniciza anumite maladii, sau aduc rupturi, despărţiri, situaţii contradictorii, iritare şi dificultăţi.

Pe de altă parte Jupiter este vârful de lance a yodului pe care-l formează cu Pluton şi Chiron, prin care ni se sugerează odată în plus că Săgeata din arcul personal trebuie să ţintească în sus, către un obiectiv clar şi pentru evoluţia spiritului.

Lilith este chiar izolată, ceea ce evident nu-i este pe plac, căci va face din penumbră toate speculaţiile necesare spre a dezechilibra. Ea se află la jumătatea distanţei dintre Jupiter şi Nodul Nord, ceea ce ne spune foarte clar că poate primi forţa cu care fiecare o investeşte prin modul de abordare al vieţii personale. Evident pot ieşi la lumină fel de fel de speculaţii sau pot apare dezvăluiri incitante, ele sunt de natură a ne determina să fim mai fermi în deciziile pe care le luăm. Manipularea prin discursuri sau mass media este extrem de intensă, în scopul de a ne prezenta imagini false, şi de a ne devia atenţia de la decizii importante. Mistificările şi lipsa de obiectivitate sunt extrem de frecvente, de aceea este nevoie de o atenţie deosebită atunci când luăm decizii sau când suntem consiliaţi, căci este dificil de prins sensul corect al ideilor.

 

În acest context ceea ce spune Madyson Taylor mi se foarte potrivit: Cei mai mulţi dintre noi am trăit experienţa deţinerii unui crâmpei de adevăr, pe care ne-am temut să îl împărtăşim, întrucât ştiam că nu se va bucura de o primire favorabilă. Există, de asemenea, cazuri în care noi înşine nu am fost în măsură să înfruntăm un adevăr ce ne privea în mod direct. Poate fi vorba de un adevăr puţin important, cum ar fi refuzul de a vedea că maşinile noastre au nevoie de întreţinere şi reparaţii, deoarece nu vrem să plătim costul aferent, ori de un adevăr semnificativ, cum ar fi refuzul de a accepta că o persoană apropiată ne respinge. De obicei, adevărul iese în evidenţă, şi îl putem observa, dacă alegem astfel; însă, noi am dezvoltat moduri insidioase de a tăinui adevărul faţă de noi înşine, oricât de vizibil ar fi.
În majoritatea cazurilor, evităm adevărul, deoarece ne înspăimântă, ne supără, ori ne zdruncină, inducându-ne senzaţia că nu ştim cum vom proceda. Adesea, ne creăm vieţile,  pe baza unei anumite înţelegeri; şi, dacă acea înţelegere se dovedeşte fie cu totul, fie chiar şi numai parţial incorectă, s-ar putea să simţim o ameninţare planând asupra tabloului general al realităţii. Este nevoie de forţă interioară, pentru a înfrunta adevărul, în asemenea împrejurări; şi mulţi dintre noi îşi caută, în schimb, un refugiu. Cu toate acestea, nu ne putem sustrage adevărului pentru atât de mult timp, înainte de a se face remarcat, în moduri mai drastice.
În cele din urmă, nu există nici o cale de a evita adevărul, oricât ar fi de dureros; prin urmare, este cu atât mai bine, cu cât lăsăm garda jos, mai repede. Atunci când cunoaştem adevărul şi acceptăm că este, probabil, necesar să ne remodelăm vieţile, în vederea unei mai bune adaptări, suntem în aliniere cu realitatea. În acelaşi timp, vom da, poate, dovadă de răbdare cu oamenii cărora le este greu să privească adevărul în faţă, deoarece ştim cât de dureros este uneori acest proces. Oricare ar fi adevărul, să depunem toate eforturile, pentru a nu închide ochii în faţa acestuia şi pentru a fi, în schimb, recunoscători, că avem ocazia de a îl cunoaşte şi valorifica!

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top