Luna Plină din 4 aprilie şi Eclipsa totală de Lună

Pe 4 aprilie 2015, la ora 15.03, se formează Luna Plină pe axa Berbec – Balanţă, care în acest an formează eclipsă totală de Lună. Această eclipsă are câteva trăsături specifice importante:

–         este prima eclipsă totală de Lună din seria Saros 132, din care face parte şi din cele 71 ale seriei, ea fiind a 30 a.

–         este cea mai scurtă, lucru normal fiind prima, dar durata ei este totuşi, doar de 4 min şi 30 sec.

–         face parte dintr-o serie de 4 eclipse totale consecutive, între anii 2014 – 2015, această serie se numeşte tetradă, fiind cea de-a treia, a patra fiind în 28 septembrie 2015. Între anii 2000 î H – 3000 d H, adică într-un interval de 5000 de ani, sunt 3479 eclipse totale de Lună, dintre care 142 sunt tetrade ( 16,3%). Semnificaţia unei tertade, reprezintă din punctul meu de vedere, o accentuare a unor informaţii şi schimbări importante. Tetrada din 2014 – 2015, este continuatoarea celei din 2003 – 2004, şi ne vorbeşte despre începutul unor schimbări importante legate de a fi –ul fiinţei umane, de felul în care ne manifestăm în exterior şi relaţionăm, axa Berbec – Balanţă. Următoarea tetradă va fi între anii 2032 – 2033. A treia eclipsă dintr-o tetradă este cea care fixează, stabilizează, implementează ceea ce au declanşat celelalte două. În acest caz, la prima eclipsă totală de Lună eram cumva puşi în gardă despre noi probleme care se vor declanşa şi despre faptul că trebuie să ne ridicăm deasupra lor, adică să le vedem dintr-o altă perspectivă şi prin dezvoltarea unei credinţe curajoase. A doua eclipsă, ne confruntam cu ”distrugerea” temporară a unor exagerări şi ataşament, fiind nevoie de conştietizarea faptului că avem nevoie de ”reparaţii” şi de răbdare, dar şi de credinţa de copil, care priveşte miracolele şi nu dificultăţile. Acum, la cea de-a treia eclipsă totală, se poate spune că suntem în etapa în care împlinire, de ieşire din repetabilitate şi mimetism.

Revenind la momentul de Lună Plină din 4 aprilie 2015, se observă ca Ascendentul momentului este în semnul Leului, ceea ce poate transmite că ne putem realiza cel mai bine unitatea individuală a vieţii şi na destinului prin conştientizarea valorii noastre, a ceea ce suntem, a calităţilor personale şi creativităţii individuale, iar Venus, guvernatoarea temei, se află în casa a X a, în propriul domiciliu, semnul Taurului, ceea ce subliniază cele spuse anterior, căci numai în acest fel se poate întâmpla realizarea şi dezvolta gândirea. Este vorba de inspiraţia spirituală pe care fiecare dintre noi o va primi, dacă se va orienta spre propriile calităţi şi aptitudini, inspiraţie care va ajuta la depăşirea crizei şi la continuarea vieţii într-un nou ritm.

Venus se află dealtfel, la Punctul mijlociu dintre Ascendent şi Descendent, ceea ce mi se pare extrem de sugestiv, căci realizarea destinului duce la realizarea personală, iar Venus ne indică eficient cum putem face acest lucru posibil. Este un moment în care gândirea şi intuiţia pot colabora pentru a reuşi şi a dezvolta ceea ce ne este necesar.

Este la fel de interesant că Mijlocul Cerului, adică modul de gândire, se află într-un semn fix şi de pământ, adică,  nu vorbim despre idei sau idealuri ci despre lucruri concrete, materiale, cu aplicabilitate imediată. În plus Mijlocul Cerului se află la Punctul mijlociu dintre Marte şi Venus, vorbind despre felul în care se pot realiza acţiunile conştiente practice, utilizându-ne abilităţile şi calităţile, dar şi Voinţa şi dedicarea pentru a ”substanţia”.

Marte este neaspect, în semnul de exil al Taurului, el acţionând în forţă la orice fel de stimul, dar mai ales la impulsurile emoţionale. Aşa că mare atenţie la senzaţii, emoţii şi scenariile pe care ni le facem.

Mai este un aspect extrem de interesant, Nodul Nord, care se află în conjuncţie cu Luna, în Balanţă şi în casa a III a, prin intermediul căruia putem să ne înţelegem destinul, primind informaţii la nivel inconştient şi Ascendentul, care reprezintă cum spuneam mai sus, intuiţia şi tipul de experienţe necesare de trăit, au pe Punctul mijlociu pe Lilith. Ştiu, sunt trei puncte virtuale, despre care se spune că nu au importanţă în interpretarea astrologică, dar eu consider important de subliniat tocmai faptul că aceste puncte au legătură cu Luna eclipsată total. Este ca şi cum fiecare dintre noi va întâmpina piedici şi lovituri indirecte, în cele mai nevralgice puncte ale vieţii, tocmai pentru a fi distras de la ceea ce are de făcut şi la ceea ce are de rezolvat. Poate fi vorba şi despre o pregătire cu confruntările karmice dar şi cu fricile noastre. Deci atenţie la punctele vulnerabile, căci ele într-un fel sau altul vor fi asaltate.

Dacă Luna se află alături de Nodul Nord, Soarele este într-o conjuncţie anuală în formare cu Uranus,  dar şi cu Mercur, el este în exaltare, aşa că forţa lui este considerabil mărită. De aceea este posibil să ne orinetăm atenţia acolo unde ni se sugerează, putând fi uşor manipulaţi, pentru a se utiliza forţa de grup, şi a ne îndepărta de propria noastră evoluţie, care, în acest moment este cea mai importantă.

În acelaşi timp Soarele se află în inconjuncţie cu Lilith, ceea ce permite realizarea cu uşurinţă a vulnerabilizării personale, prin zonele despre care vorbeam puţin mai sus.

Opoziţia Soare Lună se poate descărca dur, prin Pluton, sau mai uşor, prin revenirea la legile spirituale dar şi la încheierea unor datorii karmice sau morale.

Descendentul, ne indică unde, este nevoie de atenţie, unde este nevoie de implicare. Astfel, el ne arată că Dumnezeu este cu noi, doar că acum trebuie să înţelegem că felul de manifestare este diferit de dorinţele noastre, susţinerea venind pentru realizarea personală la nivel spiritual. Probabil că mulţi dintre noi ne simţim pierduţi, abandonaţi, ne-nţeleşi doar că toate acestea sunt ca urmare a faptului că noi considerăm că viaţa şi societatea ne datorează totul. În schimb este nevoie de aprecierea unor calităţi personale, pe care le neglijăm iar utilizarea încet, încet  acestora ne va duce pas cu pas la fericirea şi maturitatea personală. Este de Subliniat că Descendentul se poziţionează la Punctul mijlociu dintre Saturn retrograd şi Mijlocul Cerului, adică societatea ne va recunoaşte şi răsplăti corect şi coerent, numai acele acţiuni prin care ne realizăm unicitatea individuală şi destinul. Este o lecţie grea, dar, care acum trebuie învăţată cu orice preţ. Saturn nu ne permite să trecem clasa, fără a depăşi acest test, este ca şi cum ne-am afla într-o criză de creştere, iar susţinerea care ni se oferă este pentru a o depăşi, pentru a face un pas înainte. Pentru aceasta trebuie să fim conştienţi că orice altă activitate şi acţiune este blocată, până la această realizare; nu este o piedică ci o necesitate.

Din această perspectivă Saturn ne indică unde trebuie să acţionăm pentru a ne vindeca vulnerabilitatea şi a depăşi frica şi suferinţa. Saturn o transformă pe Lilith din consumatoare în luciditate  şi în acest fel ştim unde să ne îndreptăm.

Ar fi extrem de multe de spus, dar amintesc că la momentul de Lună Plină ne putem considera împliniţi dacă vocaţia este identică cu statutul şi destinul şi dacă înţelegem că insuccesele se datorează faptului că nu suntem pe direcţia spirituală corectă.

Cumva Luna fiind eclipsată, fiecare ar trebui la nivel personal să se retragă şi sa-şi analizeze viaţa şi acţiunile din această perspectivă.

Pe malurile unui lac din India de Nord, era odata o pasare mica cu doua capete, unul la dreapta, unul la stânga si un singur corp.
Într-o zi, în timp ce se învârtea cautându-si de mâncare, cu ochii capului din dreapta vazu un fagure de miere salbatica pe care se si arunca.
Capul din stânga spuse:
„Da-mi si mie!”
Dar capul din dreapta nu-l asculta si mânca fagurele pe nerasuflate. Atunci, capul din stânga jura razbunare si în timp ce pasarea hoinarea prin padure, la stânga se ivira niste bobite foarte amare. Capul din stânga le vazu primul si, desi stia ca nu sunt bune si ca fac rau la stomac, ciuguli totusi câte putu. Se gândea între timp: „Ne va durea burta, dar macar asa egoistul din partea cealalta va învata ce este solidaritatea.” Cum boabele erau otravitoare, la putin timp dupa aceea pasarea se simti cuprinsa de niste dureri înfioratoare, iar în scurta vreme, îi pricinuira moartea.
Murira si cele doua capete, cel din dreapta si cel din stânga, pentru ca niciunul nu avusese minte.

Astfel mor multe familii. Din teama de a iubi.

„Relatiile profunde m-au speriat întotdeauna „, recunoaste un student, „pentru ca toate par sa impuna mari responsabilitati. Întotdeauna mi-a fost teama ca nu voi putea face fata numeroaselor exigente si cerinte pe care o angajare de acest gen le aduce cu sine. Iar când am gasit în fine curajul sa încep o relatie profunda si stabila, am fost uimit sa constat ca ma simteam mai puternic decât înainte.
Din acel moment am avut impresia ca dispun de doua capete, nu de unul, si la fel, de patru mâini, de patru picioare si de o alta lume. Capacitatile mele de a ma realiza si de a evolua s-au dublat, asa cum s-au dublat si alternativele pe care le aveam la dispozitie. Acum mi-e mult mai usor sa-i iubesc pe ceilalti. Ma simt mult mai puternic si nu-mi mai este frica.”

(Bruno Ferrero)

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top