Luna Nouă din 18 aprilie 2015

Postez acest mesaj cu ceva întârziere, din cauză că într-un fel am pierdut controlul timpului în viaţa mea, şi mă adaptez la ceea ce vine zilnic. Postez articolul pentru că această Lună Nouă este foarte importantă, iar duminică poate fi o zi în care avem mai mult răgaz de a reflecta şi proiecta planuri de viitor.

Spuneam că este o Lună Nouă importantă căci ea ne transmite atmosfera care va urma. De la începutul anului astrologic, a mai avut o Lună Nouă în semnul Peştilor, pe grad anaretic despre care am scris. Ea exprima informaţia că tot ce ne va aduce acest an astrologic, este necesar şi obligatoriu de trăit, căci cel puţin în anumite zone, particulare pentru fiecare, avem de rezolvat fără doar şi poate anumite situaţii şi avem de realizat anumite descărcări karmice.

În schimb această Lună Nouă, ne indică că este momentul să ne acordăm la vibraţia Universului, că fiecare dintre noi trebuie să-şi găsească rezonanţa proprie prin care să poată primi ceea ce este necesar, ca saltul din acest an să se facă lin, natural, firesc.

Este interesant că Soarele şi Luna sunt în conjuncţie exact pe Punctul mijlociu dintre Mercur şi Uranus dar şi al celui dintre Venus şi Chiron; este important de subliniat că Mercur şi Venus sunt în recepţie mutuală, sprijinindu-se reciproc pentru a înţelege şi a face ceea ce ne este necesar pentru a ne elibera de ceea ce nu ne permite să fim noi înşine.

Practic ne aflăm în plin proces de diferenţiere a comportamentului uman şi a valorilor personale şi implicit colective. De aceea este nevoie să acţionăm curajos, depăşind convenţiile, prejudecăţile, sau tot ceea ce pare a ne prezenta societatea ca şi pericole.

În primul rând ceea ce avem de făcut este să ne organizăm un ritm al vieţii, evitând extremele şi planificându-le cu claritate activităţi prin care să ne regenerăm energia şi să ne vindecăm sufletul.

Gândirea trebuie să fie practică, constructivă, selectând activităţile valoroase fiecăruia şi utilizând relaţiile care ne sunt potrivite, care ne aduc alături oameni care au aceleaşi idei sau idealuri. În plus acest aspect se va orienta asupra relaţiilor personale, individuale, adică asupra acelora care ne reprezintă din punct de vedere moral; ne este uşor căci această stare ne aduce tensiuni psihice. În acest sens, în funcţie de astrograma personală, poziţia Lunii personale, ne indică ceea ce trebuie să recepţionăm acum la nivel inconştient, ceea ce avem de făcut concret pentru a ne acorda la vibraţia Universului. De aceea fiecare dintre noi trebuie să înceapă fondarea propriilor relaţii, asocieri şi a propriului loc în care să-şi poată construi viaţa în ritmul Universului. Pentru aceasta trebuie să fim pregătiţi de a înfrunta tiparele unei societăţi agresive, să plătim orice preţ pentru a ne etala ca individ, valorile personale. Avem nevoie de abilitate şi măiestrie pentru a reuşi, dar şi de credinţă în propriile valori, de o abordare obiectivă. Chiar dacă avem dorinţa de a ne retrage şi izola, aceasta trebuie depăşită, pentru că ea reprezintă acum doar o inhibiţie şi nu o nevoie de reflectare. Trebuie să intrăm în contact cu persoanele care au aceleaşi idealuri şi de a acţiona conform lor, conform elanului sufletesc pe care-l simţim.

Evident toate aceste acţiuni vor genera confruntări karmice, tocmai pentru a ne elibera de poverile pe care le ducem în spate, sau pentru a înţelege că nu este nevoie să repetăm greşelile şi ciclurile, că spirala, este evolutivă, nu pasivă, ciclică.

Mercur este guvernatorul temei, el ne indică să ne concentrăm doar la acţiunile care ne pun în valoare calităţile naturale şi valoarea personală. În acelaşi timp orice fel de deviere de la calea personală, se poate manifesta fizic prin dificultăţi de funcţionare a sistemului endocrin – în special al tiroidei, prin dificultăţi de comunicare – adică incapacitatea de a lega discuţii, mai ales cu persoanele nepotrivite, dar şi prin blocaje ale căilor respiratorii sau digestive, mai ales la nivelul intestinului subţire. Este necesar să eliminăm din viaţa noastră toate ”toxinele” printr-un proces conştient şi dedicat.

Făcând toate aceste vom primi din inconştient mesaje importante, datorită cărora vom putea să ne gestionăm corect noua viaţă şi să avem încredere că suntem pe direcţia potrivită. Astfel vom obţine o nouă dimensiune a fiinţei, mobilizată prin eforturi creative personale, dar şi o stabilitate interioară, ceea ce ne va permite să depăşim această perioadă aparent incertă sau lipsită de sens şi logică.

Tuturor ni s-au atins zonele sensibile ale sufletului, ori am fost „zădărâţi”, până la punctul în care nu am mai putut suporta; de asemenea, este posibil ca noi înşine să fi atins punctele sensibile ale altcuiva, ori să fi „scos din sărite” pe altcineva, cu sau fără ştirea noastră. Cel care aduce o atare „atingere” nu este, probabil, conştient de ceea ce face; dar, până la urmă, zonele sufleteşti sensibile ne aparţin; şi noi suntem cei care trebuie să ne confruntăm cu ceea ce se iveşte la suprafaţă. Cu cât ne asumăm responsabilitatea pentru propriile noastre simţăminte şi reacţii, cu atât mai tefere şi mai viguroase vor deveni aceste zone.

În acelaşi timp, în cazul în care cineva ne deschide încontinuu rănile, ce nu mai reuşesc, astfel, să se tămăduiască, suntem întru totul îndreptăţiţi să stabilim o graniţă între noi şi persoana respectivă. Aceste „declanşatoare compulsive de durere, ce par să obţină plăcere sau satisfacţie din rănirea sau redeschiderea rănilor noastre, nu sunt binevenite în spaţiul nostru personal. Până la urmă, cunoaşterea zonelor noastre sensibile ne permite să săvârşim lucrarea de vindecare, atât de necesară. Noi orizonturi, ale libertăţii, ni se vor deschide, după ce vom fi înfruntat durerea de dincolo de punctul sensibil şi ne vom fi deconectat de reacţiile automate, la atingeri.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top