Luna Plină din 4 mai 2015

Momentul de Lună Plină cu Soarele în semnul Taurului şi Luna în cădere în Scorpion, este de fiecare dată extrem de interesant, căci ne ajută, printr-o metodă unică şi greu de descifrat, să putem accesa concret părţi ale subconştientului nostru care ne ajută la reglarea concretă a unor datorii karmice, la dezvoltarea unor idei necesare pentru a ne stabiliza, la obţinerea unor informaţii subtile legate de activităţile materiale şi financiare.

La momentul formării aspectului exact, ora 6.39, Marte se află în conjuncţie exactă cu Ascendentul şi evident, în opoziţie cu Fortuna. Cumva aceasta este nota specifică perioade, aceea de a acţiona pentru a ne utiliza resursele şi calităţile în cel mai eficient mod pentru a ne putea integra în mediul potrivit fiecăruia dintre noi, adică acela care să ne aprecieze şi să ne integreze la adevărata noastră valoare.

În plus această opoziţie mediază opoziţia Soare Lună şi Mercur Saturn, fiind de aceea foarte explicită: într-un fel este important să ne păstrăm calmul în acţiuni, oricât de dificile sau blocate ar părea, apoi, este important să primim şi să recepţionăm ideile celor din jur, apoi să acţionăm, să ne concentrăm doar pe dezvoltarea personalităţii şi pe descoperirea asocierilor sau mediului celui mai potrivit de exprimare.

Luna Plină ne indică modul cel mai potrivit de continuare a activităţilor în care suntem implicaţi, aşa că, este important să fim optimişti, să ne concentrăm atenţia pe dezvoltarea noastră, să privim dificultăţile ca pe nişte provocări sau ca pe nişte blocaje pentru a nu greşi, să avem atenţia îndreptată spre cei din jurul nostru, căci ei sunt mesagerii activităţilor care acum se întrevăd. Practic este nevoie de o atenţie deosebită acordată intuiţiei, sau altfel spus, senzaţiile noastre nu ar trebui neglijate, sau tratate superficial.

Cumva suntem într-un moment în care ar trebui să înţelegem că orice formă, acţiune, idee trebuie să capete un sens, iar ne-nţelegerea acestei situaţii ne poate împiedica să urmăm calea sau drumul potrivit. Cumva a sosit pentru fiecare momentul potrivit pentru a profita din plin de oportunităţile sociale, pentru a negocia, pentru a comercializa, dar mai ales pentru a se observa ca parte importantă a unei acţiuni.

Soarele se află în casa a XII a, se poate spune că este momentul împrăştierii, a disoluţiei, a eliberării atât a ideilor cât şi a acţiunilor noastre, pentru ca fiecare să-şi găsească locul potrivit, pregătindu-ne, făcând loc, pentru altele noi.  Luna în casa a VI a, ne sugerează că ar fi bine să ne concentrăm pentru a ne administra corect toate resursele, informaţiile şi energiile, tocmai în scopul obţinerii eficienţei dar şi al realizării unei detoxifieri la toate nivelurile.

Mercur, guvernatorul temei, este în domiciliu şi extrem de activ: opoziţie cu Saturn, trigon cu Ceres şi cu Nodul Nord, cuadratură cu Neptun, în plus se află la Punctul Mijlociu Soare Venus, de aceea ne putem pune în valoare cel mai bine comunicând, acţionând, explicând şi fiind prezenţi şi conectaţi la tot ce se întâmplă, receptivi şi selectivi, dar şi atenţi la detalii, dezvoltându-ne, studiind şi analizându-ne toate calităţile native. Practic semnul Gemenilor, este cel care aduce în prim plan principiul oglinzii – vezi povestea lui Dorian Gray – care sugerează că o acţiune sau perturbaţie generează o mişcare identică în direcţia opusă, atenţie, principiul acţiunii şi reacţiunii fiind cu totul altceva. Cumva, vorbind metaforic, este un proces de neutralizare şi amortizare a toxinelor, dacă este atent controlat sau un proces de legare, de închegare într-u ansamblu.

Trebuie menţionat că această Lună Plină se formează concomitent cu cuadratura Jupiter Soare, Jupiter fiind de aceea un mediator şi un jucător important. El se află în casa a IV a, de aceea creşterea personală şi în general rezultatele care ar trebui să se manifeste acum, nu sunt vizibile, roadele îşi vor arăta importanţa abia din luna august. De aceea nu trebuie să urmărim rezultatele materiale căci ele vor apare în urma deciziilor de acum, abia în câteva luni.

A nutri o viziune cu privire la propriul viitor – o viziune diferită de împrejurările actuale – poate fi o sursă de inspiraţie şi entuziasm; însă, poate constitui şi o piedică în calea angajamentului deplin faţă de situaţia curentă. Putem conştientiza că astfel stau lucrurile, atunci când observăm că gândurile cu privire la viitor ne distrag de la implicarea în clipa de Acum. S-ar putea să descoperim, scrutându-ne inimile, că suntem în aşteptarea unor circumstanţe sau a unui moment din viitor, pentru a ne împlini potenţialul, a ne realiza Sinele. Situaţia este similară cu aceea a unei flori sădite în Africa, care îşi amână înflorirea, deoarece ar prefera să înflorească în Italia.

Nu există garanţii, în viaţă; prin urmare, atunci când ne reţinem, noi ne asumăm, totodată, riscul de a nu înflori niciodată pe deplin. Momentul prezent, clipa de Acum ne oferă solul fertil în care să prindem rădăcini şi să ne deschidem inima. Aceasta înseamnă să trăim la maximum, oriunde ne-am afla, fără ezitări, chiar dacă, credem noi, condiţiile nu sunt perfecte, s-ar putea să ne mutăm sau nu ne-am găsit partenerul de viaţă. Poate fi înfricoşător, întrucât ni se va părea, probabil, că renunţăm la visurile mai dragi, dacă nu consimţim să aşteptăm îndeplinirea lor. Totuşi, concepţia conform căreia trebuie să ne stăvilim forţa vitală acum, pentru a găsi fericirea în viitor, nu prea are noimă. Motivul real ar putea fi teama de a accepta darul clipei, de a ne accepta pe noi înşine, exact aşa cum suntem Acum; ceea ce constituie, de asemenea, tendinţa de a ne stăvili dragostea faţă de noi înşine, aşa cum suntem, acolo unde ne aflăm.

Avem obiceiul de a-i înfăţişa existenţei un set de condiţii — dacă şi atunci când – care trebuie întrunite, înainte de a spune DA darului vieţii noastre. Acum este momentul ca fiecare dintre noi să înflorească, acolo unde a fost sădit; depăşindu-ne tendinţa de a da înapoi. Acum este clipa de a spune DA, de a fi curajoşi şi de a ne lua pe deplin angajamentul faţă de Sine; întrucât, până când noi nu vom fi procedat astfel, nimeni altcineva nu o va face. Acum este vremea să fim vulnerabili, ieşind la Lumină, expunându-ne delicat, dar complet, în spaţiul sacru al regăsirii de Sine.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top