Eclipsa totală de Lună din 28 septembrie 2015

Această eclipsă totală de Lună este una dintre cele mai intense din ultimii ani, ea este susţinută de tripla conjuncţie a Soarelui cu Lilith şi Junona. Dar şi de apropierea lui Mercur retrograd de Soare. Energia declanşată de ea ne schimbă structurile interioare în cel mai profund mod, şi ne face să aducem în conştient adevăruri profunde ale sufletului, neglijate până acum.

Luna este împreună cu Vesta în semnul Berbecului, semn în care Luna nu se simte tocmai confortabil, dar apropierea ei de Vesta ne determină să ne focusăm cu o intenstate maximă asupra emoţiilor noastre şi să acţionăm imediat la mesajele inconştiente. Evident poate părea un fel de impulsivitate, în realitate este o perioadă interesantă, intensă şi extrem de importantă în care este important să reţinem, sau să notă tot ceea ce simţim sau intuim. Practic primim o mulţime de informaţii importante, tocmai pentru că este necesar ca până la conjuncţia inferioară Soare Mercur din 30 septembrie să înţelegem ceea ce ne părea de ne-nţeles, să ne schimbăm percepţia asupra lucrurilor, să lăsăm să se instaleze noi concepte şi atitudini. Evident că întâlnirea Luna Vesta este în fiecare lună, doar că acum poziţionate pe Nodul Sud şi în opoziţie cu triada de mai sus are o forţă deosebită de transformare şi înţelegere.

Apoi această eclipsă de Lună este declanşatorul unor evenimente, poate unele catastrofice, dar cu siguranţă necesare pentru această Lume în schimbare, care are nevoie de reformă şi progres. Practic suntem pe o bârnă extrem de îngustă, pe de o parte se află manifestarea răului prin ură şi intrigă, gata să-şi reverse veninul într-un mod fără precedent, pe de cealaltă parte se află Iubire ca Lege de funcţionare a Universului nostru. Noi ne află la mijloc şi alegerea noastră, ca grup, va înclina balanţa. Practic este o forţă brută greu de stăpânit care provoacă, care vrea să distrugă valorile spirituale şi noi, oamenii care îi putem ţine piept şi o putem contracara cu Iubirea şi sprijinul necondiţionat spiritual pe care-l avem. Din aceste motive spuneam că această eclipsă de Lună este una dintre cele mai importante din ultimii 1000 de ani.

Cuadratura Marte Saturn, în desfacere, a adus şi ea acestei eclipse, tensiuni, forţe şi energii necesare rezolvărilor. Acestea nu au fost favorabile pentru toată lumea, dar cu siguranţă erau cele mai potrivite din punct de vedere a evoluţiei spirituale. Acum practic are loc şi u fel de proces de însămânţare, în care apar idei noi, care vor avea roade frumoase în viitor, de aceea este important să ni le notăm, să acţionăm, să fim curajoşi şi receptivi. Practic acestea vor genera un proces de transformare fără precedent, mai ales dacă ne găsim curajul de a le înţelege, asimila şi aplica. La început se poate spune că va exista o inerţie, care se poate arăta că o rezistenţă la schimbare, de fapt modul nostru de gândire se schimbă foarte încet, şi trebuie să acceptăm acest proces natural. Apoi este important să avem o percepţie clară a factorilor inconştienţi şi a funcţionării lor, adică să ne concentrăm cu înţelepciune să vedem ce se află dincolo de aparenţe. Odată reuşiţi aceşti doi paşi, putem să ne mobilizăm energiile fizice şi emoţionale pentru a activa potenţialul nostru de creştere şi pentru a începe schimbarea conştientă. În urma acestor paşi vom putea avea viziunea corectă a situaţiilor şi vom acţiona conştient şi focalizat, înţelept. Interacţiunea dintre oameni va apare, legat de toate aceste transformări în timp, undeva în luna martie la început, căci abia atunci ne vom descoperi locul şi rolul în societate. Abia atunci ne vom descoperi cu adevărat potenţialul creator şi-l vom utiliza în sprijinul umanităţii dar şi al creşterii personale.

Pe scurt, fiecare dintre noi poate deveni un simbol prin folosirea eficientă a voinţei care este arma spirituală de bază, iar utilizarea ei fermă este certificarea valorii individuale. Adică să facem uz de voinţă în întâmpinarea provocărilor fundamentale ale provocărilor interioare ca şi a adversarilor exteriori. Această voinţă este expresia voinţei lui Dumnezeu, care sigur este orientată spre binele global şi general. Primul pas pentru a înţelege şi discerne este folosirea inteligenţei şi subtilităţii mentale ca protecţie contra încercărilor şi furtunilor din viaţa noastră. În acest context provocator putem lua măsuri pentru corectarea deficienţelor personale, în acest fel vom fi orientaţi spre direcţia potrivită, căci ne vom orienta voinţa pentru desăvârşirea noastră şi sigur calea sau direcţia corectă ne va fi sugerată.

Dacă vrei să înţelegi ce înseamnă flexibilitate, urmăreşte comporta­mentul unui copăcel tânăr în bătaia vântului. Trunchiul său este subţire şi fragil, dar dispune de o impresionantă forţă şi rezistenţă. Aceasta se datorează faptului că el se mişcă împreună cu vântul, nu împotriva lui.

Atunci când condiţiile sunt potrivite ca ceva să se întâmple, aceas­ta se va întâmpla fără mare efort. Când condiţiile nu sunt potrivite, chiar şi un mare efort nu va reuşi. A te mişca împreună cu vântul necesită o sensibilitate faţă de condiţiile existente.

Există momente pentru odihnă şi retragere şi momente pentru a te mişca energic înainte.

A şti când să te mişti şi când să nu te mişti este o chestiune de bun simţ şi de intuiţie. Gândirea abstractă nu poate duce, prin ea însăşi, la percepţia adevărată. Ea trebuie combinată cu sensibilitatea emoţională.

Ca să vezi lucrurile în mod corect trebuie să înţelegi cât de mult ai investit emoţional într-o situaţie, cât şi modul în care evenimentul apa­re şi se desfăşoară în exterior.

Trebuie luate în considerare atât realitatea interioară, cât şi cea exterioară.

Unii oameni spun că realitatea interioară determină realitatea ex­terioară. Alţii spun că cea exterioară o determină pe cea interioară.

Şi unii şi alţii au dreptate.

Găina nu ar exista fără ou – şi vice-versa.

Cauza şi efectul nu sunt lineare şi secvenţiale. Ele se manifestă în mod simultan. Prin natura lor, ele au o mişcare circulară. Nu numai ca­uza determină efectul, dar şi efectul determină cauza.

Răspunsul la întrebarea „ce a fost mai întâi, oul sau găina?” poate fi – ori nici unul, ori amândouă.

Găina şi oul sunt creaţii simultane.

La toate întrebările de genul ori/ori trebuie să se răspundă în acelaşi fel – altfel răspunsul va fi fals.

Realitatea Supremă nu poate fi înţeleasă într-un cadru de refe­rinţă dual. Ea include atât realitatea interioară, subiectivă, împreună cu realitatea exterioară, obiectivă – cât şi interacţiunea lor reciprocă, spon­tană. Toate contrariile sunt conţinute înăuntrul ei. Paul Ferrini

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top