Luna Nouă din 13 octombrie 2015

Aspectul de Lună Nouă se formează  la ora 3.05, iar Ascendentul momentului este la gradul 28.28 în semnul  Leului.  Această Lună Nouă din Balanță, este interesantă, căci de fiecare dată când se formează Soarele se află în cădere, ceea ce face ca fiecare dintre noi să fie mai puțin conștient sau rațional, față de mesajele care sunt recepționate.  Conjuncția se formează la gradul 19.20, în decanul  al doilea guvernat de Jupiter, care ne vorbește despre înțelegerea normelor  de conduită din punct de vedere al legilor de funcționare socială. Este ca și cum fiecare ar trebui să-și descopere grupul cel mai potrivit, în care să-și exprime și să-și folosească toate cunoștințele acumulate de-a lungul timpului.

Venus are și ea un rol important, atât Soarele cât și Luna se află subordonate acestei planete prin semn și grad, ea ne transmite, într-un mod destul de dificil de decodificat – se află în cădere în semnul Fecioarei – că avem nevoie în primul rând să ne ordonăm gândirea, să ne analizăm calitățile și resursele de care dispunem, să descoperim locurile prin care au loc pierderile de energie și nu numai, în acest fel putând să ne gestionăm corect resursele și să devenim eficienți, adică să acționăm acolo unde avem cele mai multe reușite. În plus planeta Venus se află în recepție mutuală cu Mercur, ceea ce cu siguranță ne ajută să găsim aplicare practică tuturor ideilor sau inspirației pe care o avem

Ascendentul din semnul Leului vine să confirme că este un moment de ordonare și descoperire de sine, fiecare dintre noi fiind în stadiul în care răsare din inconștient un sentiment, o intuiție, o înțelegere puternică, intensă, care este pe cale de a lua formă ca gând conștient.  În plus Ascendentul se află în conjuncție cu steaua fixă Regulus, ceea ce conferă acestei Luni Noi o forță specială, o putere extraordinară  datorită căreia avem posibilitatea de a muta și munții. Cu siguranță acest aspect aduce în prim plan idealurile noastre cele mai înalte, fiecare dintre noi având posibilitatea de a ne ridica, de a ajunge regi peste regatul  pe care-l avem în stăpânire dar pe care la-am cam neglijat. Spiritul pătrunzător de care putem da dovadă, ne va ajuta să obținem victoriile de care avem nevoie pentru a ne manifesta la adevărata valoare, ne va ajuta să dovedim adevărul acolo unde suntem nedreptățiți, să expansionăm.

Venus este în opoziție cu Neptun, ceea ce poate face ca noi să ne simțim învăluiți, să ne simțim confuzi, nesiguri față de ceea ce simțim, față de ce impulsuri interioare primim. Neptun are o influență puternică fiind singura planetă aflată în domiciliu, cumva ne transmite că momentul revelațiilor, acestea nu vor avea loc la nivel de grup, ci la fiecare în parte specific și unic. Probabil de aceea ne este greu să le lăsăm să se manifeste, căci nu le putem verifica raportându-ne la ceilalți, ci numai la credința noastă. Există într-adevăr mișcări intense la nivelul Inconștientului colectiv, doar că acestea au un cu totul alt rol, și anume de a permite salturile la nivel de grupuri, despre care vorbeam mai sus.

Mai este ceva important de menționat, faptul că Luna Nouă se află la Punctul mijlociu dintre Marte și Saturn, acesta, în astrologia medicală este considerat punctul bolii, adică un loc vulnerabil, un fel de călcâi al lui Ahile, care ne poate genera dificultăți pe toate planurile, ne destabilizează, dacă lăsăm în viața noastră să pătrundă disperarea, frica, tristețea și dacă ne lipsește credința. Acțiunile noastre trebuie să aibă ca scop tot ceea ce ne ajută să ne exprimăm calitățile, să ne stabilizăm, să fim cât mai focusați spre tot ceea ce generează valori de durată, spre tot ce reprezintă planul spiritual. Pe scurt există o vulnerabilitate în a ne pierde vitalitatea, dacă ne irosim energia în acțiune fără finalitate, dacă suntem focusați doar spre acapararea puterii. Înțelepciunea, rațiunea, acțiunile care le sunt de folos semenilor noștri, îi inspiră și îi servesc, cât și respectul față de nevoile și acțiunile celorlalți, sunt foarte valoroase în acest moment delicat, cumva de inflexiune, căci tentația, dorința, egoul și nevoia de a fi câștigător, contrabalansează și provoacă.

A urma un vis comportă şi aspecte dificile; pe bancul de probe din laboratorul vieţii, se va înfăţişa adesea sub o cu totul altă formă decât cea pe care ne-o imaginaserăm sau, în cazul nefericit, nu se va înfăţişa deloc. Dacă veţi analiza poveştile de viaţă ale oamenilor care şi-au transpus visurile în realitate, veţi întâlni, în mod repetat, această experienţă. Vor fi menţionate, totodată, în mod frecvent, stadiile de muncă asiduă, acţiune intensă; perseverenţa; şi în cele din urmă, un vis grandios ce a luat fiinţă.

A urma un vis comportă şi aspecte dificile; pe bancul de probe din laboratorul vieţii, se va înfăţişa adesea sub o cu totul altă formă decât cea pe care ne-o imaginaserăm sau, în cazul nefericit, nu se va înfăţişa deloc. Dacă veţi analiza poveştile de viaţă ale oamenilor care şi-au transpus visurile în realitate, veţi întâlni, în mod repetat, această experienţă. Vor fi menţionate, totodată, în mod frecvent, stadiile de muncă asiduă, acţiune intensă; perseverenţa; şi în cele din urmă, un vis grandios ce a luat fiinţă.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top