Luna Nouă din semnul Scorpionului 2015

Pe 11 noiembrie 2015, la ora 19.45, un moment astrologic interesant, căci el marchează deschiderea unui ciclu nou, legat de transformarea noastră. De fiecare dată Luna Nouă din semnul Scorpionului m-a fascinat, căci ea ne coboară în adâncuri, tocmai pentru a înțelege ce nu vrem să transformăm. în aceste momente apar tensiuni interioare și exterioare, ce declanșează câteodată adevărate furtuni, unele într-un pahar cu apă altele într-un lighean, acum, însă furtuna declanșată este galactică. Adică nimeni și nimic nu pare a mai putea fi controlat cu ușurință, totul se schimbă, într-un fel pe care îl percepem cu greu sau deloc, doar că ne afectează orgoliul și ne determină să reacționăm la stimuli care până acum nu ne impresionau. De fapt, astrologic vorbind, Soarele și Luna sunt implicate într-o configurație de yod, cu vârful în Berbec  și pe Uranus și cu cealaltă latură pe Jupiter. Este ca și cum ni se sugerează că acum s-a declanșat cumva momentul viitor, este un start în forță, care nu mai poate fi deturnat sau schimbat. Tot ce avem de făcut este să-i ținem pasul și să ne curățăm de tot ce nu ne aparține, să ne dăm jos foile de ceapă putrezite, care ascund potențialul bulb din care răsare Omul nou, al Viitorului. Apoi harta ne mai relevă un aspect holistic denumit Trapez; figura formată este un trapez care are cele două cuadraturi pe laturile sale neparalele – sunt între Satur și Neptun de-o parte și Lilith Ascendent – Fortuna de cealaltă parte – semnificația fiind acea a unor acțiuni pe care nu le înțelegem, nu le controlăm, dar care sunt motoarele care funcționează în forță pentru schimbare. Planetele sunt dispersate pe tot cercul zodiacal, de aceea se poate spune că este o configuraţie amplă, care afectează lucrurile la scară largă, implică adesea relaţiile cu alţii şi poate da tendinţe contradictorii sau implicaţii duale. Semnul-cheie este cel din care o planetă ar face un Triunghi Minor cu trigonul de la baza Trapezului. Un punct arab aici sau alt element virtual al temei dă indicaţii despre natura cheii cu care se poate descifra şi valorifica în mod constructiv vibraţia Trapezului. Alt punct important este cel opus acestuia, formând o Piramidă cu baza Trapezului şi oferind o considerabilă amplificare a condiţiilor şi resurselor favorabile. În plus probabil că acum este necesară o purificare a gândurilor, prin eliminarea unor temeri iluzorii, evident tocmai de aceea amplificate.

Apoi Marte formează septil cu Soarele și Luna ceea ce determină ca toate acțiunile noastre de acum, toate provocările și demersurile să fie descărcări karmice, eliberări masive de energii acumulate și purificări obligatorii la toate nivelurile de la mic la mare, de la particular la general. Poate un raport cauză efect. Între smerenie şi umilinţă este o diferenţă uriaşă. La fel ca şi între milă şi compasiune. Fericirea unuia nu înseamnă nefericirea celuilalt. acum totul se poate traduce mai simplu și prin moment de declic. Transformare. Decât să trăim murind, mai bine să murim trăind. Este momentul să facem cunoştinţă cu adevăratul Tu şi să nu fugim de noi. Să fim una cu tot. Psihanaliză a stărilor, psihologia vârstelor, psihologia socială, metodologia cercetării, etică şi deontologie, etc. Libertate, nu încorsetare. În drumul vieţii nu este greu să trecem prin ceva, greu e să ne revenim la loc. Ori ne întoarcem către noi şi nu mai ieşim, ori ne întoarcem spre Dumnezeu cu toată fiinţa noastră. Ne îndreptăm către lucruri pe care nu le credeam înainte importante. Ne decantăm. Ne înconjurăm de lucruri mult mai curate, mai luminoase, mai frumoase. Perioade şi perioade. Vibrăm într-un anume fel unii cu alţii. Luăm partea bună din lucruri, din situaţii. Găsim resurse să ne adaptăm. E o lecţie ce trebuie să o învăţăm şi mergem mai departe cu credinţă. Să nu uităm în această perioadă grea că Dumnezeu întotdeauna ne numără ridicările şi nu căderile. Niciodată nu o să ne întrebe Doamne de ce am căzut; fiindcă ştie, înţelege, simte, Îl doare, Îi cade o lacrimă… Pentru tine, pentru mine, de şaptezeci de ori câte şapte… Dumnezeu o să ne întrebe de ce am rămas la podea, de ce am descurajat, de nu ne-am ridicat din mocirlă?! Dar mâine cad iar… Din nou să mă ridic! Important este ca atunci când vine moartea să ne găsească în ridicare, şi nu în cădere.

Cumva fiecare dintre noi se confruntă cu o neliniște cu o jale, cu o stare de dor inconfundabil după ceva profund, ceva absolut necesare sufletului, poate Iubirea…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top