Luna Plină din 25 noiembrie 2015

M-am tot gândit dacă să scriu acest articol, și, în tot acest timp cât analizam, dacă da și care erau argumentele astrologie, afară a început să ningă. O ninsoare, prima din această toamnă, cu fulgi mari, peste iarba încă verde de la Runcu. Am înțeles, că de fapt dincolo de simbolurile cu care operăm, cunoscute, există altele necunoscute, și care acum trebui înțelese. Nu știu dacă acești fulgi de nea reprezintă lacrimile de gheață, peste ceva viu, sau sunt curățări pentru acest Pământ. La fel și cu Luna Plină, nu știu dacă ea va aduce durere sau doar purificări necesare. am folosit cuvântul purificare pentru că așa am simțit, dar, Ascendentul Lunii Pline, coincidență?, se află în semnul Fecioarei, iar Jupiter este acolo prezent, amplificând tot ceea ce este specific acestui semn. Luna Plină aduce deci ordine, sau mai bine spus va repune ordine în lume, chiar prin aparența unui haos și anarhii. Ea ar trebui să ne determine să învățăm, să înțelegem, să ne maturizăm din punct de vedere spiritual.

Revenind la Ascendentul din semnul Fecioarei, acesta reprezintă pentru România, un punct important căci se poziționează peste Fundul Cerului . În acest fel se indică că noi, ca și națiune, ne aflăm într-un moment important, în care ar trebui să punem punct unei etape pentru a lăsa o alta nou, să își facă loc. Nu înțeleg prin asta nimic legat de zona politică, de guvernanți sau sisteme de guvernare, ci de o viață nouă, în care valorile și reperele să fie altele, bazate pe conștiință și credință.

Evident că acestea nu se întâmplă pe loc, ci necesită un timp, aproximativ 9 luni, ca un fel de gestație, dar acum se pune germenele acestei noi etape. Mi se pare interesant că Ascendentul României cade peste Punctul Mijlociu dintre Uranus și Lilith, ceea ce ar explica teatrul și mascarada politică din ultima perioadă; toate acestea au cumva șanse să se mai manifeste o scurtă vreme, tocmai în ideea de a se instala la putere ceea ce a fost gândit. Iar Neptunul României aflat în domiciliu în semnul Peștilor, vine exact pe PM dintre Lună și Pluton, ceea ce permite încă, cel puțin până la sfârșitul acestui an, ca noi românii să fim ambigui, să ne lăsăm manipulați, să acționăm sub impusul emoțiilor destul de exploziv, să se permită starea de confuzie și ambiguitate pentru a nu ne exprima.  Cumva ne aflăm într-o perioadă de intensă regenerare spirituală,  o perioadă de curățare a cangrenelor, câteodată este nevoie de intervenții chirurgicale, sau amputări, pentru a putea supraviețui, doar că această stare va aduce apoi multă lumină și înțelepciune. Cum se spune, ne situăm acum în centrul furtunii, acolo unde este un maxim și unde este o aparentă liniște, doar că la niveluri mai înalte se pregătește schimbarea. În primul rând cred că se va schimba ceva în conștiința noastră ca națiune, căci vom vrea să vindecăm toate perturbațiile ritmului de funcționare din care am fost scoși de sute de ani. Este posibil să ieșim din tot ceea ce nu ne reprezintă, cu riscul de a ne pierde acea caracteristică a nație de ospitalitate și bunăvoință. Cred că toate acestea sunt posibile evident numai când cuțitul ne ajunge la os, și această Lună Plină, marchează acest moment.

În general nu putem conta decât pe noi înşine, fiind un test de anduranţă, răbdare şi încredere, de voinţa de susţine idealurile. Indiferenţa sau încăpăţânarea, violenţa şi aviditatea sau cruzimea nu ne vor fi de nici un folos, mai ales pe termen lung. În schimb obligaţiile familiale devin mai presante, căpătând mai multă substanţă, iar sentimentul de sufocare pe care-l simţim  trebuie să ne determine să înţelegem că este necesar să ne reformula ambiţiile de viaţă şi hotarele. Acum, în această perioadă avem şansa de a medita asupra dorinţelor în sensul ambiţiilor, pe termen lung, putând să punem fundamentele şi să stabilim operaţiile necesare pentru progresul carierei personale. Această intervenţie poate conduce la relocarea afacerii sau schimbarea profesiei, ori cel puţin la restructurarea mediului de lucru.

Este extrem de important să înţelegem că acum marea majoritate experimentează efectele directe ale karmei, generate de ultimele noastre acţiuni sau eforturi creatoare sau de relaţiile de cuplu avute în trecut.

Este important să analizăm foarte atent evenimentele pe care le trăim pentru că ele deschid un nou capitol în viaţa noastră dar şi în cunoaşterea pe care ar trebui să o căpătăm.

Sensul tuturor lucrurilor pare a fi acela de a ne aminti că există undeva, un răspuns la orice întrebare. Unii preferă să caute toate răspunsurile în cărţi, iar alţii apelează la experţi şi specialişti. Dar fiecare om poate să găsească singur răspunsul de care are nevoie. Cartea Vieţii este la îndemâna oricui, înscrisă în sufletul fiecăruia, şi trebuie doar să ştim să o citim – ceea ce nu se învaţă în şcoli, din păcate. Priveşte calm în sufletul tău, eliberat de prejudecăţi şi dorinţe, şi atunci vei putea vedea limpede răspunsul căutat.

Poate ca esti in masina si astepti pe cineva chiar acum… Poate esti la birou si ti-ai luat un ragaz sa citesti ziarul. Poate stai tolanit in fotoliul de acasa si te gândesti la tot ce nu ai, la tot ce ai pierdut, la o fiinta care nu te iubeste sau la seful care-ti face probleme. La faptul ca nu ai bani sau la tot ce ti-ai dorit, dar n-ai avut in viata. Gândurile tale te fac sa scormonesti in lavita cu lacrimi, cu regrete, cu tristeti. Ai decretat de atâtea ori ca nu esti fericit! Exercitiul pe care il poti face in aceasta clipa este unul extrem de simplu. Este un exercitiu care te ajuta sa devii constient de momentul prezent. De prezenta ta aici si acum, oriunde ai fi. De obiceiul tau straniu si irational de a fi in prezent doar cu trupul si a fi in trecut sau in viitor cu mintea..Trupul este aici, iar mintea este la ceea ce nu ai, la ceea ce nu-ti place, la ceea ce visezi, astepti, vrei, doresti ori la ceea ce ai avut cândva. Aceasta face sa te simti trist si sa dezechilibrezi energia corpului tau fizic, a corpului emotional, mental si a celui spiritual… Aceste corpuri sunt armonioase când traiesc in acelasi plan, in acelasi timp, acum si aici.

Fii atent la ceea ce este acum… La ceea ce ai acum. Esti pe strada? Priveste in jurul tau cu toata atentia. Oamenii trec linistiti… Masinile trec. Toate evenimentele sunt cum sunt. Nu le poti schimba. Ce ai tu acum? Armonie, liniste, bine. Pentru a intelege momentul prezent, aminteste-ti ca in alte colturi ale lumii sunt oameni inconjurati de o stare de razboi. Unii sunt victimele unor atentate. Altii isi pierd o fiinta draga in acelasi moment in care tie nu-ti lipseste altceva decât capacitatea de a aprecia si a respecta armonia in care esti chiar acum. Când ti se pare ca nu ai nimic, ca viata te-a ingradit cu probleme si framântari, se intâmpla pentru ca nu esti constient de momentul prezent. Vibrezi in trecut, oscilezi in viitor, ti-e frica de ce ar putea fi ori regreti ceea ce a fost. Dar toate acestea nu sunt in acest moment… Fii atent la casa ta, la biroul tau, la oamenii din jur, la tine insuti chiar acum. Ce-ti lipseste? Ce altceva decât o minte multumita? Exercitiul de a fi in momentul prezent este un extraordinar remediu pentru fiinta umana, pentru corpul fizic, pentru a invata mintea si sentimentele noastre sa fie mereu in armonie. Trecutul a fost, viitorul n-a venit, inca… Fii atent acum. In biroul tau nu lipseste fericirea, pe strada nu lipseste armonia, in casa nu lipseste o fiinta draga… Lipseste doar capacitatea ta de a aprecia ceea ce ai acum, pentru ca te-ai obsinuit sa te gândesti doar la ceea ce nu ai… Maria Timuc

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top