Influența Luni Noi din 10 ianuarie în anul 2016

Este prima Lună Nouă din acest an, de aceea ea are o importanță aparte, pentru că ne deschide orizonturile și ne dă informații mult mai ample și pe o perioadă mai extinsă. Momentul exact pentru România a avut loc pe 10 ianuarie la ora 3.28, are Ascendentul în semnul Scorpionului, la gradul 20.59, iar conjuncția Soare Lună se formează în casa  II  a momentului, în semnul Capricornului, la gradul 19.13. Aceste informații ne sugerează pe ce anume se va pune accent în acest an: pe implicarea profundă, serioasă, pe termen lung, în descoperirea valorilor reale, atât la nivel general cât și la nivel personal, pe construirea unui plan legat de zona materială, indiferent despre ce vorbim aici: bunuri, finanțe, resurse, etc, cât și despre utilizarea lor eficientă și echilibrată, chiar austeră. Pluton alături de conjuncția Soare Lună, ne sugerează că tot ceea ce este valoros se va dezvolta, se va extinde, având cumva grijă de a fi respectată cumpătarea, echilibrul ecologic, igiena spirituală și de a se utiliza tot ceea ce se poate dintr-o resursă, irosirea nefiind acceptată. În mod special, va exista un fel de blocaje automate în momentul în care ne vom irosi resursele atât interioare personale, darurile, cât și cele exterioare. În același timp, Pluton va da credit, va susține și va dezvolta orice fel de activitate în care există determinare, seriozitate, muncă, dedicare și respect, dar mai ales care generează transformări și reprezintă exemple și modele pentru susținerea evoluției spirituale. Toate acestea sună frumos, doar că punerea în practică va genera de foarte multe ori blocaje, suferințe sau chiar răsturnări dureroase de situație.

Ascendentul din semnul Scorpionului ne vorbește despre transformare, despre eliminarea a ceea ce ne este nociv sau toxic, despre un fel de purificare pe toate planurile și nivelurile; dar ne mai vorbește și despre resurse ascunse, nebănuite, care se accesează atunci când fiecare dintre noi își va urma Calea.

Foarte interesant la această Lună Nouă este imaginea holistică pe care o generează dispunerea planetelor, ele sunt poziționate predominant în partea estică a horoscopului, ceea ce sugerează că fiecare dintre noi se va concentra pe exprimarea de Sine și pe evoluția personală, chiar dacă acestea nu a fost fixate ca obiective al acestui an. Prin acțiunile care apar și evenimentele care se vor derula, aceste pare să fie prioritare. Imaginea despre care vorbeam mai sus este a unui tren, în care rolul de locomotivă îl are planeta Uranus (în astrologie modelul este denumit Locomotivă), ea va avea rolul de atrage toate energiile, de a le modula intensitatea și momentul de apariție, dar și de a le bloca acțiunile. Uranus evident va acționa contrar așteptărilor noastre conservatoare, va lovi cu duritate, va obliga la construirea unor concepte, și evident va genera revoluții interioare dar și exterioare pe toate planurile și la toate nivelurile. Planeta Locomotivă – în acest caz Uranus – este foarte greu de oprit din ceea ce şi-a propus, şi ea îşi trasează foarte clar calea pe care o va urma, de la început până la sfârşit. Ea îi poate antrena şi pe alţii pe calea sa, sau poate fi cea va care deschide drumul şi facilitează atingerea obiectivelor la nivel global. Rezultatele vor fi evaluate de conjuncția Jupiter retrograd Nodul Nord, despre care am scris în articolul referitor la mișcarea aparent retrogradă a lui Jupiter, ceea ce spune că fiecare Destin va trebui descoperit și urmat și că fiecare lege generată prin propria voință va trebui acceptată și va fi necesar de respectat. Folosindu-ne toate resursele și calitățile, viața noastră se va schimba într-un mod extraordinar, și va avea o traiectorie frumoasă. Ceea ce trebuie să conștientizăm este faptul că avem resurse nelimitate și nebănuite, că susținerea este necondiționată și că vor apare în viața noastră oameni sau situații care ne vor ajuta, ne vor susține și ne vor încuraja să mergem mai departe. Tot ceea ce avem de făcut este să așteptăm momentul potrivit, sau mai bine spus să facem lucrurile la timpul lor, dar fără scuza de a amâna.

Luna are un rol important, ea este în exil în semnul Capricornului, de aceea cumva ne este greu să ne accesăm inconștientul, dar pot apare declicuri rapide, generate de anumiți oameni sau evenimente, ele sunt imagini sau senzații de fracțiuni de secundă, trebuie notate și apoi în liniște analizate, căci reprezinte declicuri sau direcții importante pentru a înțelege ceea ce avem de făcut. Cumva fiecare are propriile transmisii/ declicuri, ele sunt personale și nevăzute pentru ceilalți, sunt intrări secrete prin care fiecare își poate înțelege Destinul.

Mercur este retrograd și a revenit și el în semnul Capricornului, de aceea este nevoie să înțelegem că trebuie să găsim ideile, informațiile cele mai potrivite pentru a ne transpune în practică acțiunile, fără a ne îngrijora de problemele celor din jur sau de situațiile exterioare. Este un fel de muncă de căutător de comori, sau mai bine spus comoara există, trebuie doar să luăm târnăcopul și să o scoatem la lumină.

Venus este în conjuncție cu Saturn, guvernatorul Capricornului, ceea ce ne aduce putere de muncă, capacitate de materializare, și toate resursele necesare evoluției personale, este important să ne asigurăm că tot ceea ce facem nu-i deranjează pe cei din jur sau ordinea legică exterioară. Marte se află în domiciliul tradițional, în semnul Scorpionului, în casa a XII a, el aduce multe confruntări, în primul rând cu demonii interiori și cu propriile frici, care trebuie neapărat depășite, combătute, alungate, acțiunile lui sunt dure, sau sub centură aparent, dar cu scopul de a ne depăși limitările datorate demonilor interiori.

Jupiter este în conjuncție cu Nodul Nord și în mișcare aparent retrogradă, am vorbit puțin mai sus, el ne aduce expansiune și forță, cu condiția ca viața noastră să fie Sănătoasă, lipsită de impurități spirituale, de idei depășite, de frici și gânduri urâte. Are o poziție denumită cădere, de aceea el va acționa numai prin exercitarea Voinței noastre, odată folosită vor apare susținătorii, binefăcătorii și tot ceea ce avem nevoie pentru a reuși.

Exista mai multe voci la care poti sa asculti. Este vocea indoielii, punand sub semnul intrebarii si subminandu-ti cele mai dragi vise. Este vocea fricii, trezindu-te in noapte cu un soc rece. Este vocea autoritatii, dandu-ti reguli de urmat. Este vocea parinteasca, spunandu-ti cum sa fii protejat. Este vocea prietenului, care-ti spune ce ar face in situatia ta. Este vocea ratiunii, analizand optiunea aceasta si aceea, studiind si invatand faptele, si inca si mai multe fapte, punandu-ti dinainte o cale logica. Si mai pot fi vocile ingerilor si ale ghizilor spirituali cu care ai contact, dandu-ti sfaturi mai adanci, indrumare mai inteleapta.

”Multe, multe voci, toate dandu-ti sfaturi, toate sfatuindu-te sa faci asta, sa eviti cealalta. Mereu si mereu ele se aud.

Dar in mijlocul tuturor acestea, exista o singura voce care conteaza, si aceasta este vocea propriului tau adevar dinlauntru. Adanc inlauntrul tau, exista o cunoastere, si se poate ca aceasta cunoastere sa nu fie nici macar in cuvinte. Poate fi un sentiment interior, in centrul tau, care se exprima in propriul sau mod.

Aceasta prezenta cunoscatoare, care este prezenta sinelui tau inalt infinit mai intelept si mai iubitor, stie care este cea mai buna alegere pe care poti s-o faci chiar acum. Antreneaza-te sa cunosti acest centru al exactitatii. Retrage-te intr-un loc linistit si descopera-l acolo. Este linistea de dincolo de zgomotul fricii, este simtamantul stabil de sub toata tulburarea nelinistii. Este adevarul care rezoneaza in corpul tau cand acesta este linistit si nemiscat.

Nu intreba de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Nu intreba ce se va intampla in secunda urmatoare. Intreaba „Ce fac acum?” Intreaba „Cum ma pot apropia de acest lucru?” Acestea sunt intrebarile la care centrul exactitatii tale are raspunsuri, prompte si adevarate.

Si in exactitatea sa tacuta, uneori sfatuieste la liniste si asteptare, la o rabdare adanca, la numai atentie si observatie. Si apoi, brusc, o deschidere se iveste si ea sfatuieste la actiune rapida si curajoasa, la a face ceea ce trebuie facut in acel unic moment al oportunitatii. Invata sa fii prezent cu aceasta voce. Invata sa fii prezent cu acel simtamant, cu acea cunoastere. Ea este raspunsul.

Iata o mica rugaciune pentru astazi:

Astazi, sunt profund relaxat si totusi profund constient. Ating o stare de observatie linistita, constient(a) de ceea ce se intampla in jurul meu si profund constient(a) de adevarul care locuieste inlauntrul meu.

Veghez, observ, si ascult inlauntrul meu, si cand vine momentul pentru actiune, respir adanc, ma conectez cu adevarul meu interior, si actionez in afara cu constiinta sigura a exactitatii.

Sunt profund conectat(a) cu propriul meu sine, cu propriul meu adevar. Sunt pace. Eu Sunt.”

QUADO: Asculta La Vocea Adevarului Dinlauntru

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top