Eclipsa totală de Soare din 9 martie 2016

Eclipsele de Soare, aduc cumva o criză de identitate, o căutare de Sine care aparent este dureroasă, momente de lipsă de vizibilitate și înțelegere, mai ales dacă dorim cu orice preț să rezolvăm ceva anume. De aceea este important să fim cât mai raționali, mai conștienți că provocările de acum ne relevă umbre, părți întunecate din fiecare dintre noi. Soarele și Luna, în conjuncție, căci eclipsele de Soare au loc numai la momente de Lună Nouă, se află în termenul lui Mercur, doar că Mercur, aflat și el în semnul Peștilor este în cădere. M-am gândit mult dacă acest aspect este bun sau lipsit de coerență și mi se pare că Mercur are un rol important, chiar dacă mai puțin vizibil. Cumva este un moment absolut necesar de căutare în interior, de stabilirea a unor puncte de stabilitate și al unor rațiuni de acțiune.

Mercur se află și pe Punctul mijlociu dintre conjuncția Soare Lună și Venus, el devine important pentru că ne indică modalitatea prin care putem să ne evidențiem valoarea de sine și ne putem folosi ideile în cel mai constructiv mod. De fapt tot ceea ce influențează această eclipsă are legătură cu transformarea ideilor, cu schimbarea conceptelor, cu un fel de cutremure succesive legate de inerția în care ne aflăm atât la propriu cât și la figurat. Timp de aproximativ 3 luni, mai exact până la sfârșitul lunii mai va trebui ca fiecare să-și facă ordine la nivel mental și informațional. este o revoluție de atitudine care trebuie să aibă loc pentru ca fiecare să poată evolua și să poată trece niște bariere invizibile, subtile, legate de suflet și evoluția lui.

Stelliumul din semnul Peștilor, Neptun, Mercur, Soare și Lună în conjuncție cu Chiron, ne atrag atenția asupra unei perioade care se deschide acum și care se va manifesta până în luna octombrie, în care, principalul nostru obiectiv ar trebui să fie legat de reconsiderarea activităților noastre, despre orientarea spre aspirațiile noastre – exclusiv – spre înțelegerea a ceea ce avem de pus în valoare din noi înșine. Este o conjunctură deosebită, care nu se va mai repeta prea curând, care ne oferă perspectiva rezolvării problemelor vechi sufletește, a conflictelor cu propriul suflet, a ne-nțelegerilor legate de ființa noastră.  Mi se pare că PM dintre Saturn Uranus coincide cu PM al conjuncție Soare Lună și Ascendent conjunct cu Pluton. Această situație ne vorbește foarte clar despre transformare în forță, despre faptul că ea va avea loc indiferent de voința sau implicarea noastră, înțelegerea ei ne va ajuta să fim în pas, în timp și pregătiți, pentru că aduce altfel evenimente pe care le vom considera bulversante, căci nu am înțeles să ne implicăm în viața noastră și în cea a planetei. Cumva este o perioadă de organizare, de adaptare la noi condiții, chiar de viață. Aceste cuvinte au în spatele lor o încărcătură energetică uriașă, imaginile nu pot fi redate în întregime, aș putea doar spune că eu o văd copleșitoare, cu un fel de tsunami care vine și spulberă tot ce este ne esențial. Sensul este de a rămâne în picioare tot ce este valoros, de aceea fiecare dintre noi trebuie să-și înțeleagă valoarea și să aibă credință în Sine. Este o perioadă de evadare din sclavia inhibiţiilor sociale, care aduce implicit o readaptarea la relaţiei spirit-corp și evident o purificare de sine dar și o confruntare de sine. De aceea pot apare situații extreme, paradoxale, pentru a ne provoca să înțelegem exact ce nu funcționează, sau pentru a ne determina să căută, să schimbăm și să evoluăm.

Luna, intră imediat după conjuncția cu Soarele într-o perioadă de fără direcție, de aceea este foarte probabil, ca noi să nu avem în totalitate capacitatea de a discerne, sau de a vedea în ansamblu, de aceea tot ce avem de făcut este să ne lăsăm modelați de puterea divină. Orice fel de împotrivire ne aduce fel de blocaje, tensiuni sau evenimente neplăcute.

Mi s-a părut extrem de sugestiv pentru această eclipsă ceea ce a spus Donald Walsch:

Când te surprinzi având gânduri negative, gânduri care neagă cea mai înaltă idee despre ceva – gândeşte din nou! Vreau să faci acest lucru în adevăratul sens al cuvântului. Dacă te gândeşti că eşti deprimat, abătut, gândeşte-te din nou. Dacă te gândeşti că lumea este un loc rău, plin de evenimente negative, gândeşte-te din nou. Dacă te gândeşti că viaţa ta se prăbuşeşte şi că nu mai ai nici o şansă să o refaci, gândeşte-te din nou. Nu este aşa de greu pe cât poate să pară să-ţi ţii gândurile în frâu şi să le controlezi. (Nici să urci pe muntele Everest nu este atât de greu, ca să zic aşa). Totul este o problemă de disciplină. O chestiune de concen­trare asupra scopului. Primul pas este să înveţi să-ţi monitorizezi gân­durile; să gândeşti la ceea ce te gândeşti în clipa aceea.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top