Eclipsa de Lună în penumbră din 23 martie 2016

Eclipsele de Lună se formează de fiecare dată la momentul de Lună Plină, ele sunt mult mai spectaculoase când sunt vizibile, pentru că imaginea în sine este deosebită. Dincolo de spectaculozitatea acestor fenomene, eclipsele de Luna furnizează specialiștilor date privind atmosfera Pământului, gradul de poluare a acesteia, efectele radiației solare asupra atmosferei și altele, Luna comportându-se ca un ecran pe care putem „citi” particularitățile atmosferei Pământului, atât la propriu cât și la figurat.

Pe de altă parte, eclipsele de Lună generează o discontinuitate a fluxului natural pe Pământ,adică, ele generează în mecanismul subtil al Naturii dar și al omului, întreruperi funcționale, aparent greu de sesizat, al căror efect este diferit de la caz la caz, în funcție de semnul zodiacal în care se află Luna.

Eclipsele în penumbră, sunt acelea în care Luna se află în conul de penumbră al Pământului, cumva suprafața lunară neschimbându-se semnificativ, se spune că ea devine doar ușor gălbuie. În schimb, la nivel subtil, o eclipsă în penumbră generează efecte importante pentru Pământ, căci frecvența emisă de acesta este discontinuă, este ca și cum un corp străin ar intra în spațiul aerian de zbor al unei țări. În acel moment se generează o alertă importantă, așa încât pe moment orice alte activități trec pe un loc secundar.  Tradus pentru corpul uman, frecvența radiațiilor emise de acesta este perturbată, și, de aceea sistemul de emisie/recepție al corpului uman este afectat. Asta presupune că întregul organism încearcă să se recalibreze, într-un efort deosebit de mare. sistemul de apărare al corpului este mult diminuat el fiind susceptibil și expus cu ușurință la numeroase ”atacuri”. Este momentul când ne însușim cu mare ușurință idei și informații emise cu scopul evident de a ne ”virusa” perturba ideile și conceptele,  când ne însușim cu ușurință emoțiile și stările care nu ne aparțin, acestea generând perturbații importante la nivelul conștientului.  Ne este afectată funcția de metabolizare, căci apar stimuli care ne afectează sistemul endocrin; suntem mult mai reticenți la tot ceea ce vine spre noi, căci sistemul de decodificare este blocat și avem dificultăți în a ne echilibra, raportat la relația interior – exterior, orice ar însemna asta, adică aplicat la toate nivelurile unde există acest tip de relație. Ar trebui să ne rugăm să primim puterea de expulza, prin propria Voință, tot ceea ce nu ne este specific și nu ne reprezintă; în acest fel vor fi fortificate anumite breșe individuale.

Luna are legătură cu fluidele, cu Apa, cu circulația acestora. La eclipsele în penumbră nu este afectata circulația acestora, ci acestea își schimbă consistența,  din acest motiv se pot produce perturbații în transmiterea informațiilor la nivel celular, fiind nevoie de multă atenție în special la ceea ce gândim/spunem. Apoi este important să bem cât mai multă apă, tocmai pentru ca procesul de eliminare la toate nivelurile să fie extrem de activat.

Soarele este guvernatorul Ascendentului, el este poziționat în casa a IX a momentului, ceea ce ne sugerează că ceea ce se declanșează la acest moment de eclipsă de lună în penumbră, nu ne este clar, căci efectele a ceea ce se declanșează acum la nivel subtil se vor face resimțite abia în câteva luni, aproximativ patru, ele fiind cumva la distanță, greu de înțeles sau accesat. De aceea tot ceea ce putem face acum este să ne orientăm gândurile doar spre acțiunile care ne încarcă sufletul, să ne concentrăm pe înțelegere, să căutăm explicații raționale, să fim constructivi ca atitudine mentală.

Ascendentul ne provoacă să ne descoperim resursele interioare, să ne punem în practică darurile, să fim  creativi și să lăsăm intuiția să își facă treaba. Pot părea multe lucruri într-o nebuloasă, încercarea de a clarifica fără a ne utiliza resursele, este ca a încerca să spargi un cont de bancă; ne trebuie codul de acces, iar acesta este credința și implicit încrederea în valoarea personală aflată în fiecare dintre noi. Opus Ascendentului , pe Descendent, se află Punctul mijlociu dintre Pluton și Neptun, un punct care are o vibrație extrem de intensă, căci ne vorbește de transformare prin credință și eliminare prin acceptare. El ne este un fel de dușman necesar, adică acel tip de dușman care ne obligă să ne perfecționăm tehnicile pentru a nu fi vulnerabili sau răpuși. Foarte interesant căci în acest punct se concentrează și energia dintre Marte și Uranus, este ca și cum simțim nevoia de a riposta, doar că impulsivitatea sau acțiunile anarhice, lipsite de coerență sau continuitate se vor întoarce asupra noastră. În schimb dacă acționăm cu credință și încredere în resursele noastre – asta presupune să ne utilizăm doar calitățile, căci numai acestea sunt diferite și implicit imbatabile pentru exterior – putem să ne găsim aliați, atât la propriu cât și la figurat, cu care să putem să ne consolidăm acțiunile și să  avem resursele maxime, să devenim mai puțin vulnerabili. Oricum tot ce se întâmplă acum este dificil de înțeles, suntem destul de implicați, doar când ne detașăm putem vedea corect evenimentele din jurul nostru.

La nivel general, global, mi se pare că au loc sau mai bine spus, s-au declanșat anumite evenimente greu de controlat ulterior, a căror scop ne este extrem de greu de înțeles.  Cel mai elocvent este acel Punct mijlociu în conjuncție cu Descendentul dar, atenție și cu Fortuna, unde se întâlnesc patru energii colosale: Marte/Uranus, Pluton/ Neptun, dar care se află în septil cu Soarele în conjuncție cu Mercur, pe de-o parte. Pe de altă parte Ascendentul opus Descendentului se află în septil cu Luna. Acest aspect, privindu-l global, seamănă cu un fel de paletă uriașă care generează mișcări dure, cumva mătură zone mari sau atinge numeroase puncte importante. Ele funcționează ca o avalanșă fiind dificil de oprit odată ce au fost declanșate. De aceea ne putem confrunta cu fel de fel de acțiuni violente surprinzătoare, greu de identificat sau explicat. Spuneam mai sus de energia declanșată de Uranus și Marte, aceasta are rol provocator, pentru a declanșa anarhie sau haos, componenta ei este destul de războinică, fiind posibil să fie direcționată forte concret pentru lupta cu miză mare, necesară pentru a declanșa revoluții importante. Este nevoie de mult tact, atenție și deosebit fler în acțiuni, colaborarea Marte Uranus este explozivă, instantanee și greu de controlat. Să nu uităm că Marte este guvernatorul Berbecului, iar Uranus se află în acest semn, ceea ce le oferă o forță uriașă a momentului prezent.

A doua energie cea declanșată de combinația și întâlnirea pe Descendent a lui Neptun și Pluton, este foarte subtilă, ea poate genera impresia că oamenii sunt cei care controlează jocurile de putere și subversivitatea, dar, în realitate, este un ansamblu global, în care este implicată și planeta Pământ. Schimbările care se declanșează la această eclipsă sunt extreme și se referă la întreaga noastră galaxie. Pe fiecare dintre noi, ca parte din sistem, ne va afecta această energie, căci scopul ei este de a se reinstaura Ordinea și Echilibrul. Evident că am putea să participăm la nivel de gând la această echilibrare galactică, chiar dacă primul impuls ar fi că nu ne interesează asta. Totuși sistemul din care facem parte este foarte bine construit, și ca să funcționeze principiul echilibrului este absolut necesar. Cumva este un moment în care trebuie să face schimbări curajoase, căci numai în acest fel putem continua experiența vieții pe pământ. Bineînţeles că nu e suficient doar să atragem atenţia asupra unei probleme, să observăm, sau să criticăm, ci trebuie să oferim şi soluţii, sau chiar să le aplicăm noi înşine.

De prea mult timp au fost separate problemele minţii de problemele sufletului. Mulţi oameni au simţit că lumea realităţii noastre fizice este ceva şi cea a realităţii spirituale este cu totul altceva. De fapt lucrurile nu sunt aşa, imaginea noastră despre ele este greşită, pentru că nu ştim nimic despre acest lucru. Nimeni, sau foarte puţini, au acordat timpul necesar vieţii spirituale. În planul spiritual lucrurile sunt exact ceea ce sunt. În schimb în planul fizic lucrurile există sub o formă destul de relativă. Pentru a ajunge la punctul de intersecţie dintre cele două plane –  Donald Walsch în cartea Când totul se schimbă, schimbă totul – spunea ca aceste două plane pot fi văzute ca un 8 culcat, semnul infinitului, într-unul din cercuri este Tărâmul spiritual iar în celălalt Tărâmul fizic, intersecţia lor este un punct unde noi ar trebui să ajungem – trebuie să ajungem să precepem şi să simţim Totalitatea Fiinţei lui Dumnezeu. Dar acest fapt se poate întâmpla prin multă muncă de şlefuire cu noi înşine, şi, cum suntem leneşi de multe ori suntem oarecum forţaţi să facem acest lucru, ceea ce evident doare. De aceea tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru acum, este atât de dur, atât de sufocant şi revoltător, tocmai pentru a nu ne mai orienta atenţia în exterior ci către interior. În acest fel, fără energia noastră conectată 100% doar în exterior, forţa acestuia slăbeşte iar condiţiile se schimbă după sufletul nostru.
Şi aici este bine de ştiut că ceea ce determină evenimentele din vieţile noastre este comportamentul, de aceea trebuie să mergem în interiorul nostru pentru a crea ziua de astăzi şi fiecare zi a vieţii noastre, după nevoia profundă a sufletului. De aceea să ne gândim că astăzi suntem acolo unde ne-au dus gândurile noastre, pentru că noi suntem arhitecţii, la bine şi la rău, ai viitorului nostru.
James Allen a scris acum 100 de ani: Suflete zdruncinate de furtuni, oriunde aţi fi, indiferent în ce condiţii aţi trăi, să ştiţi că în oceanul vieţii insulele binecuvântate zâmbesc şi tărâmul însorit al idealului vostru aşteaptă să veniţi. Pe scurt el spune aşa: Cum gândeşte omul în inima sa, aşa este. Spicuind mai departe el spune că omenirea pluteşte pe valuri de pasiune necontrolată, într-un tumult de suferinţă neînfrânată, este cu sufletul la gură de griji şi îndoieli. Numai omul înţelept, cel ale cărui gânduri sunt controlate şi purificate determină vânturile şi furtunile sufletului să-l asculte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top