Luna Nouă din semnul Berbecului 2016

Momentul de Lună Nouă este unul special, de fiecare dată, pentru că el ne indică posibile noi începuturi, ne dă startul unor evenimente sau dă startul unei părți dintr-un ciclu de evenimente. De fiecare dată, la Luna Nouă din semnul Berbecului această semnificație este mult amplificată, căci, în sine acest semn sugerează o direcție nouă care se va deschide. În plus Soarele și Luna sunt în conjuncție și cu Uranus, ceea ce aduce un aer revoluționar, exploziv, dă o tentă de neprevăzut, dar și de risc. Această triplă conjuncție este susținută și de Marte, aflat în trigonocrație în semnul Săgetătorului, de unde pune accentul și subliniază cu multă forță și extrem de intens, necesitatea aplicări unor legi instituite, fără a fi aplicate. Marte, guvernatorul Berbecului, deci al semnului în care se formează Luna Nouă,  este într-o mișcare extrem de lentă, aproape staționar, pregătindu-se de retrogradare începând cu 17 aprilie, practic, sugerând că acum totul pare blocat, căci este nevoie de stabilirea unor noi sisteme de evaluare, colaborare și funcționare, atât la nivel personal cât și social. Mișcarea retrogradă va dura până în 30 iunie, doar că Marte va reveni în semnul Scorpionului, timp în care se vor produce transformările după stabilirea legilor despre care vorbeam – în intervalul 25 aprilie – 30 iunie se elimină ceea ce este perimat și se asimilează iar între 30 iunie – 2 august se vor face transformările necesare lor. Abia La Luna Plină din semnul Leului, în 18 august ne vom afla la încheierea etapei de acum și începerea unei noi perioade de activitate.

Ascendentul momentului de Lună Nouă este în semnul Leului, guvernat de Soare, ceea ce subliniază că este o perioadă în care se va pune în lumină valoarea sau se va încerca dezvoltarea calităților personale și evident ale sufletului. Am spus se va încerca, deoarece, primim sprijin spiritual în acest sens, cu condiția ca fiecare dintre noi să participe la această revoluție, acceptând să-și schimbe în sens constructiv acțiunile, gândirea și sentimentele. În plus Ascendentul formează o frumoasă Piramidă de foc cu Saturn și tripla conjuncție Soare, Lună Uranus, aspect care ne arată că fiecare ar trebui să-și folosească calitățile și resursele într-un mod original, pentru a putea depăși dificultățile prezentului, dar și pentru a își putea găsi mediul potrivit și relațiile constructive. Și o ultimă subliniere, Ascendentul este conjunct cu steaua fixă Altref, aceasta aduce puterea de a face transformări interioare, de a ne folosi toate resursele și  de a ne concentra pe calitățile personale, la toate nivelurile: fizic/material, informațional/ educațional, spiritual.

În sprijinul acestor afirmații vine și cuadratura dintre Soare, Lună, Uranus în conjuncție și Pluton, acest aspect crescător aduce evenimente aparent dure, dar singurele care pot genera schimbarea despre care vorbeam mai sus.  În acest moment ne este dificil să vedem în ansamblu întregul context, dar mai ales ne este greu să vedem și să înțelegem care sunt calitățile personale care utilizate să ne ajute să ne schimbăm, să devenim încrezători și entuziaști, să fim proprii noștri stăpâni.

După momentul de Lună Nouă, Luna intră în perioada de fără direcție fiind în opoziție cu Lilith, ceea ce ne sugerează că fiecare dintre noi nu reușește în acest moment să vadă partea plină a paharului, există multă frică și ne-ncredere acumulate, care au format un scut, de jur împrejurul fiecăruia, împiedicând evoluția și acțiunile. De aceea este nevoie de exercitarea curajului și voinței pentru a ne stabili activitățile. Starea de așteptare, lipsa de interes, blazarea și acceptarea blocajelor, va genera doar amânarea și creșterea nivelului de stres al fiecăruia. În plus această stare poate genera blocaje importante legate de informațiile pe care le primim, este ca și cum ne închidem toate canalele de comunicare, dar vrem să se schimbe ceva. De fapt noi nu vrem să lăsăm să vină spre noi informațiile și energia care trebuie, pentru că așteptăm o anumită informație sau energie, pentru că nu ieșim din tipare și automatisme.

Opoziția Nodul Nord Chiron și Vesta Junona, formează un fel de configurație de clepsidră karmică, ea cerne trecutul, și rafinează prezentul, leagă eliberarea energiilor stagnante de implicarea personală în vindecare și destin. Este un balans continuu care ne generează senzația de instabilitate. Această clepsidră este foarte subtilă, căci ea acționează și poate schimba sensul acțiunilor noastre, totul este să lăsăm din când în când să ne simțim neputincioși și lipsiți de forța de a controla, căci aceste momente sunt necesare pentru a asculta vocea interioară și a ne abandona unui Plan superior la care suntem doar participanți, dar fără a-L înțelege.

„Cine eşti tu?”

Aceasta era deci o întrebare încăpăţânată şi iată că i se înfipse acum adânc în minte. Nu avu curajul să i-o pună Celui Din Faţa Lui deşi sufletul i se simţea puternic atras in această direcţie. Totuşi încercă acest lucru. Dar pe când se pregăteau buzele lui să aducă Întrebarea pe lume ochii săi se oglindiră foarte clar pentru o clipă in privirea celuilalt.

In acel moment buzele îi şovăiră să se mişte… In mintea lui întrebarea „Cine eşti tu?” se oglindi dintr-o dată, spontan într-o alta care îi apăru cu mult, cu mult mai gravă: dar de fapt… „Cine sunt eu?”…

După o scurtă tăcere dată de faptul că fusese oarecum surprins de Întrebare răspunse cu

voce tare în sinea lui: „Eu sunt o fiinţă, o creatură a Domnului, un om, sunt un Căutător…”

Iată-l deci întors la Întrebare. Frământări nenumărate legate de sensul existenţei şi al vieţii îl luau cu asalt. Îi păreau de nepătruns şi parcă îl sufocau. Ştia într-un fel că nici un răspuns pe care îl cunoştea nu îl mulţumeşte pe deplin, dar nu putea să se dea bătut.

El era un Luptător…

Nu-i stătea în fire să dea înapoi din faţa Noului ci întotdeauna înainta cu hotărâre spre el cu voinţa aceluia care ştie că deși aparent va fi învins, el va ieşi învingător. Fiinţa lui se născuse spre a se ridica întotdea

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top