Luna Plină din 22 aprilie 2016

Momentul de Lună Plină din 22 aprilie 2016 se formează la ora 8.22 și aduce un fel de acțiuni tranșante, al căror sens ne scapă aparent, dar ele au rolul de a provoca un răspuns sau o acțiune. Dualitatea care persistă în tot ceea ce este în jur, a ajuns la un fel de apogeu și este nevoie de provocări pentru a se obține răspunsuri clare sau pentru declararea unor intenții. De aceea conotația ei poate fi surprinzătoare, căci ne provoacă să fim tranșanți. În plus aspectul de Lună Plină se formează pe axa Taur – Scorpion, ambele semne fiind interceptate, și tot interceptate sunt Soarele și Luna dar și Mercur, Lilith și Marte; pe scurt acțiunile noastre vor fi strict monitorizate, fiindu-ne blocată intervenția și deciziile, totul se desfășoară sub deviza așa trebuie așa se face. Este un control divin extrem de dur care ne împiedică să luăm decizii și să ne comportăm superficial.

Soarele se află la gradul 3 Taur, acest gard are o conotație specială, pentru că este gradul de exaltare al Lunii, un fapt paradoxal, căci Luna se află în semnul Scorpionului în cădere. Deci, Soarele în gradul de exaltare al Lunii aduce informații importante, descarcă  din subconștient tot ceea ce avem nevoie, adică trebuie să aplicăm obligatoriu ceea ce ne-a spus Iisus: Cere și ți se va da. Răspunsurile pe care le cerem, vor primi răspunsuri, ca deobicei, doar că acum ele sunt explicite, complexe și aduc în discuție nu numai planul concret material, ci și celelalte planuri, pe care de obicei le neglijăm, sau  nici măcar nu le luăm în considerare: cel mental și cel spiritual.  Apoi al treilea grad al Taurului  corespunde zodiei Gemenilor – în care se află Ascendentul, guvernat de Mercur; Mercur este în semnul Taurului, de unde formează o frumoasă Piramidă de Pământ cu Nodul Nord și Pluton. Această combinație ne sugerează că avem de înțeles semnificația corectă a termenului  a materializa, adică ce ar trebui fiecare dintre noi să exprime și să experimenteze pentru a evolua. Și, nu în ultimul rând, Soarele este în septil cu Neptun, ceea ce pentru mine se traduce prin aceea că fiecare se va confrunta cu o analiză destul de autoritară și aspră legată de darurile și susținerea spirituală primită pe care nu a aplicat-o, nu a utilizat-o, a irosit-o sau a neglijat-o. M-am tot gândit cum se va manifesta această analiză, și, cred că vor apare blocaje acolo unde ne descurcăm cel mai bine, adică materializăm aparent cel mai ușor, tocmai pentru a ne ridica semne de întrebare și a înțelege ceea ce avem atât de prețios și nu am folosit. Poate fi vorba și despre accesul necondiționat pe care l-am avut la o sursă de informații și care nu ne-a interesat, acum venind spre noi situații, idei, gânduri care ar trebui să ne determine să o descoperim. Din punctul meu de vedere este o clepsidră care s-a întors și a declanșat un termen limită de rezolvare a acestor fapte.

Luna se află așa cum spuneam în semnul Scorpionului, la gradul 3, în cădere, el fiind guvernat tot de semnul Gemenilor, doar că se află în decanul guvernat de Marte. De fapt energia lunară este clar modificată, pentru că nu se concentrează pentru ca fiecare dintre noi să recepționeze și să decodeze informații venite din exterior; ea se concentrează pentru a realiza punți invizibile prin care să ne putem descoperi darurile dar mai ales pentru a ne dezvolta calitățile spirituale. În acest scop, colaborarea cu Marte este utilă, căci Marte va avea grijă să eliminăm tot ceea ce nu ne mai este necesar, risipind din jur orice ne-ar putea distrage de la cine suntem. Vom resimți această acțiune printr-o slăbiciune fizică, ori de câte ori nu ne vom afla pe direcția noastră de  Destin. Luna este în inconjuncție cu Ceres, și cumva ne determină să nu fim prea atenți la trupul nostru, ceea ce poate genera acumulare de toxine, dar, în schimb, este foarte atentă în a genera eliberări de energie karmică, legate de evenimente care ne-au implicat fără a ne da acordul, adică încălcându-ni-se liberul arbitru. Acest fapt este constructiv și va aduce dispariția din viața noastră a unor situații cu care ne confruntam de ceva vreme și nu le înțelegeam cauza. Apoi Luna se află pe Punctul mijlociu dintre Saturn și Nodul Nord, declanșând evenimente care ne vor determina să ieșim din starea de amorțire și automulțumire, pentru a ne îndrepta spre Destinul personal.

Concomitent cu Luna Plină are loc conjuncția anuală dintre Venus și Uranus din semnul Berbecului, aspect provocator, căci aduce o nevoie acută de recunoaștere a ceea ce facem, dar care se manifestă destul de intempestiv, neașteptat și fără tact, ceea ce-i va surprinde pe cei din jur, declanșând reacții violente sau critici. Venus își ascute sabia, și este pregătită să riposteze pentru a-și menține poziția, ceea ce va rupe multe relații sau le va situa în poziții delicate, extreme.

Descendentul momentului se află pe Punctul mijlociu dintre Marte și Saturn, ambele retrograde, de aceea este nevoie de mult tact în relațiile noastre, indiferent de natura lor. Ceea ce acum se declanșează, este posibil să lase urme importante în sufletul partenerilor, deteriorând grav situația. Este posibil ca lipsa de tact să genereze conflicte care se vor rezolva abia către sfârșitul verii, de aceea cel mai potrivit este să încercăm să comunicăm deschis și sincer în tot ceea ce facem, și să verificăm informațiile care ajung la noi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top