Luna Nouă din semnul Gemenilor 2016

Luna Nouă din semnul Gemenilor se formează pe 5 iunie la ora 6.01, puțin după ora de răsărit, în casa a XII a momentului: Soarele și Luna sunt în conjuncție și cu Venus și în opoziție exactă cu Saturn, aceste două aspecte generează o energie puternică, intensă, legată de înțelegere și materializare. Vin spre noi idei mai vechi, abandonate din lipsă de încredere, resurse sau informații, tocmai pentru că acum, modul nostru de a privi lucrurile este diferit, este profund și mult mai modern, mai actual.

Mercur guvernatorul semnului Gemenilor, este în recepție mutuală cu Venus, și din domiciliul venusian, el ne determină să fim prudenți, practici și să ne înțelegem valoarea. Este un aspect foarte interesant, căci el se află pe Punctul mijlociu dintre tripla conjuncție Soare Lună Venus și Uranus, cumva aducând idei revoluționare, ajutându-ne să ne deschidem mintea spre alte perspective, căci mentalul nostru suferă schimbări profunde și majore, la nivel subtil, spiritual, crescându-ne conștiința valorii de sine dar și a valorii superioare a lucrurilor, vieții, situațiilor. În principal suntem cumva forțați să înțelegem singuri ceea ce este important pentru fiecare dintre noi și să ne dezvoltăm discernământul spiritual, în acest fel descoperind care idei se pot aplica cu succes, în viața personală.

Un alt aspect interesant îl reprezintă opoziția cu Saturn retrograd, Saturn este ca un fel de barometru, el nu ne lasă să depășim limita maximă de presiune admisă, dar nici nu ne lasă să ne orientăm atenția în altă parte, decât acolo unde trebuie. Cumva zilnic ne ține sub presiune, până vom descoperi sensul Vieții și sensul eforturilor personale, acum ne dă primele semnale, abia în Luna decembrie vom înțelege valoarea tensiunii  la care am fost supuși acum. Saturn se află pe Punctul mijlociu dintre Jupiter și Neptun, Jupiter este și guvernatorul semnului unde se află Saturn, și de aceea îl influențează, în sensul că ne obligă să schimbăm legile personale legate de credință și de aprecierea exterioară. Influența lui Neptun este la fel de mare, se află în domiciliu și combinația cu Jupiter ne orientează clar spre aspirațiile noastre și spre ceea ce avem de făcut pe linia Destinului personal. Pe de altă parte toate aspectele care se formează cu Saturn acum, sunt extrem de provocatoare, ele ne determină să ne ridicăm după ce am căzut, să ne scuturăm de praf şi mizerii şi să mergem mai departe. Este ca şi cum cineva ne-a pus o piedică extrem de vizibilă pe care din orgoliu sau vanitate am neglijat-o şi, prin urmare nu avem de ce să ne plângem, să ne lamentăm sau să căutăm vinovaţi. Curajul de a merge mai departe trebuie aşezat în mintea noastră şi, ori de câte ori nu reuşim ceea ce ne propunem, este util să vedem ce manevre eronate am făcut, să găsim puterea de a încerca altele, decişi că vom reuşi.

Conjuncția Soare Lună este sesquicuadratură cu Lilith, în grad aries în semnul Scorpionului, așa că tot ce a fost ascuns din motive oculte sau lipsite de sens spiritual, va fi dezvăluit, această dezvăluire este dureroasă și determină situații instabile pe moment, dar cu siguranță cu un sens constructiv pe viitor. De aceea vor ieși la lumină multe informații, necesare pentru a ne schimba gândirea și atitudinea. Cred că la nivel mundan ne vom confrunta cu evenimente prin care se va încerca manipularea noastră, pe de o parte dar care ne vor schimba modul de a privi lumea exterioară. Nodul Nord este în semicareu cu Lilith, și acest aspect va genera în această perioadă evenimente destinice, evenimente care ne vor determina să conștientizăm ceea ce ne reprezintă sau este important în ceea ce ne privește. În acest fel ni se sugerează că vom fi susţinuţi, ni se vor deschide toate porţile şi vom reuşi în toate domeniile care ne reprezintă, care sunt idealurile sau visele sau proiectele importante ale vieţii noastre, adică tot ceea ce ne ajută să ne ducem la împlinire menirea şi destinul. Evident că pentru aceasta este nevoie de sacrificii sau mai bine spus de o concentrare extraordinară asupra scopurilor personale, dar şi atenţie la detalii, la mesaje, la tot ce ne înconjură. Pe calea vieţii putem să întâlnim şi furtuni, dar şi poieni pline de soare şi de culori vii. Trebuie să învăţăm să ne bucuram de toate şi să mergem înainte ştiind că, orice s-ar întâmpla, acestea sunt doar momente din evoluţia noastră, care ne conduc către noi bucurii, către o ţintă mai luminoasă – mai ales dacă nu stăm pe loc!

Ascendentul momentului este în conjuncție cu steaua fixă Bellatrix, ea este o stea aprigă, războinică, mai ales când este vorba despre idealuri, de aceea trebuie să discernem corect în ce lupte ne implicăm, dacă acestea ne reprezintă, căci există riscul ca din cauza manipulărilor să luptăm pentru cauze pierdute, care ne irosesc energia. Această tendință este mai intensă la femei, care aderă cu ușurință la părerile exterioare lor. În același timp, înțelese corecte ideile care ne reprezintă, putem reuși cu ușurință, putem lupta pentru ele, căci Ascendentul se află pe punctul de mijloc între Nodul Nord și Chiron, de aceea aspirațiile noastre sunt cele mai importante. Este nevoie să luptăm pentru ele, să ne implicăm în realizarea lor zi de zi, să fim consecvenți și să ne rugăm , să avem credință în reușita lor.

Într-o noapte, pe când se ruga, fratele Bruno  a fost tulburat de orăcăitul unui broscoi. Încercările lui de a ignora sunetele dizgraţioase s-au dovedit inutile, aşa că, exasperat, a sfârşit prin a striga pe fereastră:

– Tăcere! Îmi fac rugăciunile!

Fratele Bruno era un sfânt, aşa că porunca lui a fost imediat ascultată. Toate creaturile vii din preajmă au tăcut, pentru ca sfântul să se poată ruga în pace.

În mintea lui Bruno a apărut însă o îndoială, care i s-a părut chiar mai tulburătoare. „Dacă Dumnezeu ascultă cu aceeaşi plăcere orăcăitul broaştei ca şi psalmii tăi?” „Ce plăcere i-ar putea face lui Dumnezeu orăcăitul unei broaşte?” nu s-a lăsat Bruno mai prejos.

Dar vocea interioară a insistat: „De ce crezi că a inventat Dumnezeu sunetul?”

Bruno nu ştia, dar s-a decis să afle de ce. El a ieşit la fereastră şi a strigat:

– Cântă!

– Orăcăitul broscoiului s-a auzit imediat, însoţit cu veselie de toate broaştele din vecinătate. Bruno a ascultat cu atenţie zgomotele şi şi-a dat seama că dacă nu le mai opune rezistenţă, ele nu mai sunt supărătoare, ci dimpotrivă, îmbogăţesc tăcerea nopţii.

Odată cu această descoperire, inima lui Bruno a intrat în armonie cu universul şi pentru pentru prima oară în viaţă, el a înţeles ce înseamnă să te rogi cu adevărat.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top