Luna Plină din 20 iunie 2016

Această Lună Plină este extrem de interesantă, având o conotație karmică sau având o forță deosebită deoarece declanșează acțiuni la nivel subtil pe care noi nu le putem controla, înțelege sau chiar sesiza în primă fază. Cu luminariile la grade anaretice pe axa Gemeni – Soarele, Săgetător – Luna, cu siguranță vom avea de lăsat lucrurile să se întâmple, fără a ne opune sau fără a încerca să le controlăm.

Într-un fel ne sunt suprasolicitate toate capacitățile, suntem forțați să scoate ce este mai bun din noi la lumină, suntem împinși de la spate să luăm decizii, uneori extreme, dar cu siguranță necesare. Cred că mulți dintre noi se simt ca și cum ar fi biciuiți, în plus parcă fiecare zi reprezintă o provocare de autodepășire, de ridicare a stachetei cu câte puțin, și asta fără a ne da seama sau a fi conștienți de această solicitare constructivă. Concomitent cu Luna Plină, pe axa Gemeni Săgetător se formează opoziția anuală dintre Saturn și Mercur, așa că suntem cumva ca într-o forfecă, pe de o parte suntem solicitați și împinși de la spate, pe de altă parte este nevoie, ca din mers să ne schimbăm mentalitatea și să devenim serioși și responsabili față de ceea ce facem, spunem sau gândim. În plus acum este nevoie să înțelegem că este timpul să renunțăm, să sacrificăm, cum se mai spune, tot ceea ce ne deranjează, ne împiedică, ne blochează energia acțiunii și resursele interioare. De multe ori facem concesii pentru că ne este teamă să nu fim priviți ciudat, sau să nu fim catalogați în afara așa ziselor norme ale colectivității din care aparținem. Dacă tot ceea ce facem este corect și nu deranjăm spiritual pe cei din jur, ar trebui să renunțăm la aceste temeri sau frici. Este, cred eu, cea mai importantă acțiune pe care ar trebui să o facem la acest moment de maxim, de maturitate, de plinătate, al Lunii Pline. Nu este vorba de a acționa imediat, ci de a ne propune să renunțăm, să eliminăm, să excludem toate acestea pe rând din viața noastră. Este bine de știut că odată ce am luat această decizie în interiorul nostru, din exterior, din planurile superioare, vom primi tot sprijinul necesar. iar toate acestea se vor întâmpla natural, lin, fără tensiuni sau durere. În schimb amânarea sau  frica de a face aceste schimbări ne vor duce în situații critice, al căror final va fi același doar că având un preț al tensiunilor și suferinței.

Ascendentul momentului se află în semnul Balanței, pe punctul de mijloc dintre Jupiter și Junona, ceea ce ne indică că suntem la un moment al concilierii, al realizării unui echilibru dintre interior și exterior, dintre nevoile sufletești și cele sociale, de armonizare a legilor interioare de funcționare cu cele exterioare. Am spus echilibru, ceea ce nu este tot una cu concesia, echilibrul, presupune o stare de armonie constantă care ne dă posibilitatea de a răspunde tuturor solicitărilor dar și de a ne simți mulțumiți și împliniți, după realizarea lor.

Apoi, pe gradul Lunii se află punctul mijlociu dintre Saturn retrograd și Pluton, de aceea această Lună Plină este foarte intensă, căci ea aduce nevoia de a ne construi personalitatea și a ne șlefui sufletul; sunt ca o cerință imperios necesară la nivel spiritual, căci este ca și cum sunt niște standarde minime pentru ca întreaga umanitate să treacă la un alt nivel spiritual, și acestea trebuie atinse.

Soarele ne spune că nimic nu se mai află în stare de stabilitate, că totul este în schimbare, o schimbare compactă, totală, a cărui început se declanșează acum. Poate că acum mai mult ca oricând este important să nu ne pierdem vremea dorind să ne aflăm în altă parte sau să facem altceva. Probabil că mai ales acum trebuie să înţelegem că ne aflăm acolo unde ne aflăm, făcând ceea ce facem dintr-un anumit motiv. Nimic nu este la întâmplare, trebuie să învăţăm anumite lecţii şi numai situaţia în care ne aflăm ne ajută să evoluăm rapid, astfel încât să ne putem deplasa în sus, pe calea spirituală.

Toate lucrurile par că au scăpat de sub control, şi într-un anumit fel aşa şi este, dar nimic nu va mai fi cum a fost, de aceea cea mai proastă soluţie este să încercăm să readucem lucrurile pe făgaşul cunoscut. Acum este important să lăsăm să se întâmple, să lăsăm schimbarea să-şi facă loc în viaţa noastră, în primul rând acceptând ceea ce este de acceptat şi de trăit.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top