Luna Nouă din semnul Leului 2016

Această Lună Nouă deschide un ciclu în care se preconizează două obiective principale, unul este legat de obligativitatea de a ne descoperi calitățile creative, de a învăța să înțelegem că numai fiind creativi avem șanse, noroc și generăm bucurie în suflet, iar al doilea obiectiv este legat de a învăța să depunem eforturi exclusiv pentru ceea ce ne reprezintă dar mai ales pentru a ne dezvolta consecvența în acest sens. Este un fel de tensiune interioară, sau la mulți dintre noi o stare de nemulțumire, care ar trebui să ne orienteze atenția spre schimbarea proiectelor și spre a ne simți mulțumiți și împliniți. Probabil că vom simți nevoia să ne distrăm, să călătorim, să ne relaxăm, vom pune starea noastră sufletească pe seama oboselii sau a stresului. De fapt ceea ce avem de făcut este să căutăm ceea ce ni se potrivește, ceea ce ne reprezintă și implicită ne încarcă cu bucurie și energie.

Conjuncția Soare Lună formează un aspect interesant de sesquicadratură cu Chiron, acesta fiind vârful de lance și al unei sesquicuadraturi pe care o face și cu Lilith, în acest fel închizându-se cuadaratură dintre Soare și Lună și Lilith. Acest aspect este interesant căci ne obligă să ne realizăm Chironul, adică aspirațiile, în acest scop avem la îndemână toată susținerea spirituală, tocmai pentru a face față provocărilor și pentru a ne depăși fricile și blocajele interioare. Acest proces este oarecum ultimativ, în sensul că trebuie realizat obligatoriu.

Apoi la fel de interesantă inconjuncția Soare/Lună cu Neptun, este ca și cum nu vedem și nici nu ne interesează ceața în care suntem înfășurați, pâcla din jurul nostru. Ar trebui să ne oprim și să ne orientăm atenția spre locul în care se vede ”lumina”, în loc să mergem fără direcție sau sens.

Constelaţiile de pe cer ne amintesc că există adevăruri şi legi care guvernează viaţa tuturor, şi că ele nu pot fi trecute cu vederea, oricâte noi legi şi definiţii artificiale am inventa. Deci, pentru a fi siguri pe deciziile noastre, trebuie să ne raportăm ritmul universului, înţelegând necesitatea efectuării unor ajustări, oricât de teamă ne-ar fi.

Cele mai mari probleme apar dacă încercăm să găsim forma perfectă – serviciul perfect, relaţia perfectă – drept pentru care vom fi încontinuu frustraţi. Lumea nu oferă perfecţiunea în această privinţă. Ea oferă, pur şi simplu, o oportunitate de a evolua şi de a ne schimba, ceea ce e uşor dacă nu suntem ataşaţi formei noastre de autoexprimare. Folosind forma care ne stă la îndemână în momentul dat, ne putem desprinde-te de ideile noastre preconcepute. Fiecare moment este nou. Fiecare situ­aţie cere ceva diferit de la noi. Ataşamentul faţă de un anumit mod de a spune sau de a face ceva într-un anumit fel este tributar timpului. Astfel de ataşamente ne ţin în­lănţuiţi de trecut. Ne ţin împotmoliţi într-o falsă identitate.Fiecare experienţă ce vine spre noi ne va întreba dacă suntem dispuşi să nu ne mai cramponăm, dacă suntem dispuşi să avem încredere, dacă suntem dispuşi să păşim afară din timp.Dacă nu suntem ataşaţi de formă, e uşor să păşim afară din timp. Atenţia rămâne fixată în prezent, în momentul etern de acum. Orice se întâmplă în viaţa noastră ne cere atenţie totală.

Deci: Fiecare problemă este o încercare. Nu căuta să fugi de ea. Înfrunt-o cu curaj şi credinţă şi păşeşte înainte cu toată încrederea în propriile idealuri. Ascultă-ţi inima şi înţelege că tot ce se întâmplă este necesar pentru a învăţa şi a evolua spiritual.

„Precum meșterul arunca aurul în topitorie şi-l lasă a se cerne şi a se curăţi prin foc până ce vede că străluceşte, tot aşa şi Dumnezeu lasă sufletele omeneşti să fie cercetate de necazuri, până ce se curăţă şi se lămuresc. De aceea, o astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pentru suflet.” Trataţi în acest fel dificultăţile acestei perioade și a acestor momente de alegere.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top