Luna Plină din 14 noiembrie 2016

De fiecare dată când este Luna Plină în semnul Scorpionului – adică cu Soarele în acest semn – avem de Luna exaltată, ceea ce teoretic aduce o putere deosebită influențelor subtile, o exacerbare a simțurilor dar și a modului de a recepționa mesajele intuitive. Pe de altă parte la această Lună Plină, Luna se află în casa I a momentului, ceea ce semnifică faptul că fiecare dintre noi avem capacitatea de a ne descoperi sau înțelege valoarea sau latura artistică, de a ne focusa pe ceea ce ne reprezintă. Capacitatea noastră de a ne dedica și focusa asupra activităților importante este maximă, și, mai mult decât atât putem primi/cere răspunsuri legate de acestea. Este important să ne concentrăm atenția asupra rezultatelor eforturilor pe care le-am depus, să ne evaluăm corect raportul implicare, dedicare/valoare, să cerem acolo unde simțim că nu suntem apreciați. Putem finaliza sau încheia definitiv capitole din viața noastră care ne consumă sau care ne-au solicitat prea mult, sau care ne provoacă și ne deturnează de la calea personală. este interesant, căci foarte multe situații au loc spontan, sau surprinzător de repede, ele venind ca o eliberare. Oricum pentru foarte mulți dintre noi au loc evenimente concrete sau subtile prin care eliminăm toate acestea, vrem sau nu vrem. Pe scurt vine o vreme în care vor dispare treptat foarte multe energii care nu ne sunt necesare, care ne fac rău sau care ne împiedică să mergem înainte.  Odată declanșat acest proces, el va dura aproximativ un an de zile, la fiecare dintre noi au loc schimbări atât de natură fizică, dar și schimbări de natură spirituală. Acestea vor putea permite realizarea unui nou mod de gândire și unor concepții mult mai elevate necesare pentru a evolua spiritual.

Apoi, de această Lună Plină la nivel mondial se vor declanșa numeroase schimbări, atât la nivel de structuri administrative cât și la nivel de organizare. Ele vor schimba raporturile de forțe și vor accentua anumite crize, tocmai pentru a se declanșa transformările despre care vorbeam. Opoziția dintre Nodul Nord și Neptun, aduce în prim plan acțiuni și evenimente prin care au loc descărcări karmice, sau prin care se recalibrează nivelul de forțe pierdute de-a lungul timpului prin activități agresive, obscure sau care au generat distrugeri la nivelul planetei noastre. Și acesta este un proces de durată care până la începutul lunii martie își va spune cuvântul și va fi prezent în viața noastră constant.

Multe evenimente vor avea loc și în plan material, anumite schimbări majore vor avea loc atât în domeniul bancar cât și în toate zonele legate de resurse sau finanțe.  Primele semnale le vom primi la sfârșitul lunii decembrie iar apoi ele vor continua într-un ritm constant.

În planul relațiilor interumane au loc adevărate crize, schimbări și zbateri, ele vin tocmai ca noi să restabilim raportul de forțe, pentru a ne modifica gândirea legată de ceea ce reprezintă realmente o relație.

Realitatea pare tot mai tulburătoare, nu-i aşa? Cel puţin după ceea ce se vede la ştiri, lucrurile par să se agite din ce în ce mai tare. Când natura se calmează, încep scandalurile dintre oameni, din organizaţii şi instituţii. Lumea pare cuprinsă de o agitaţie ciudată, care îi împinge pe oameni la atitudini şi decizii generatoare de noi tensiuni artificiale. După părerea mea, mulţi au intrat în jocul periculos al propriilor lor neîmpliniri, ambiţii şi temeri.

Am cunoscut oameni a căror nemulţumire se vede în tot trupul lor. Sunt ca nişte case cu uşile şi ferestrele zidite. Am cunoscut şi oameni a căror mulţumire îi face uşori, ţinându-i la suprafaţa lucrurilor, ca pe nişte frunze verzi şi lucioase, legănaţi parcă de unduirile blânde ale sufletului lor. Mă bucur că i-am cunoscut şi pe unii şi pe ceilalţi, căci aşa am descoperit că sufletul vorbeşte şi dacă vrem noi sau nu vrem.
Apoi de la ei am înţeles că atât mulţumirea, cât şi nemulţumirea vin din împăcarea sau neîmpăcarea cu alegerile pe care le facem în fiecare moment al vieţii. Căci în fiecare clipă suntem puşi în faţa unei alegeri, „sorţii” ne cer o mutare, ori pe alb, ori pe negru. Am fost întrebaţi sau ne-am întrebat chiar noi înşine: „Am de ales?” , realizând uneori prea târziu că alegerea nu se face neapărat între două lucruri de acelaşi fel. Am simţit asta de multe ori în viaţă, dar cel mai dur o simţi când nu mai ai posibilitatea de a alege căci eşti împins pe calea ta. Cel mai interesant este când faci alegerea de a renunţa la ceva fără nici o altă perspectivă, când am făcut asta, mă simţeam de parcă m-aş fi pregătit să mă arunc în apa netedă şi nesfârşită a unui ocean, ţâşnind din strâmtoarea învolburată a unei cascade. Am înţeles că asta se întâmplă când sufletul nu a vrea să mai rabde, când dezarmăm mintea de biciurile pe care însuşi sufletul i le-a pus în mână, pentru a-l îmblânzi şi înduhovnici. Atunci, eu personal am simţit că alegerea am făcut-o, în primul rând, pentru că nu mai aveam timp pentru a trăi cum îmi place, dacă nu schimb acel ceva. Am retras celorlalţi puterea pe care le-am dat-o asupra mea, aşa cum mi-aş retrage mâinile din corpul unor păpuşi de plastic, lăsându-le inerte, cu feţele congestionate, pe marginea vieţii. Vor rămâne acolo până când iertarea mea le va găsi, putrezite de ploi şi uscate de soare, împuţinate în ele însele, şi le va iubi. Nu azi, nu mâine, ci într-o zi, căci am înţeles că iertarea nu vine impusă ci după un îndelungat proces de creştere şi acceptare a ceea ce nu am înţeles la un moment dat. Ea, la mine personal, vine atunci când le voi putea privi, mă refer la păpuşi, şi înţelege ca un soldat, cu focurile bătăliilor stinse în trup şi care-şi va fi făcut din răni vetre.
Am mai înţeles şi că nu te poţi răni singur, alţii trebuie s-o facă. Alţii trebuie lăsaţi s-o facã. E firesc să te doară şi să alegi să ripostezi – pentru că eşti viu, eşti personal şi îţi aperi ceea ce eşti. Dar este la fel de firesc să alegi să te lupţi fie cu ei, fie cu tine însuţi. E firesc să alegi să nu lupţi deloc. E firească orice alegere, atâta timp cât te poţi împăca cu ea. Dar cât de greu este să alegi aşa…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top